Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky děvčata
s přítelem jsme se dozvěděli na UZV srdíčka že to bude kluk. Je to naše první miminko, a vybrali jsme jméno NIKOLAS…Líbí se nám oboum, ale pořád si říkám, jak mu budem říkat? Niky, Nikynku, Nikýsku apod…?… Poradíte další varianty?
chci pro inspiraci.
Jinak vím, budu mu říkat všelijak
bude to andílek(doufám, že doslova)
![]()
Tak gratulace!! Jméno je moc pěkný…já bych říkala Niku, Nicky, Nikolasku…jakkoliv…vybrali jste moc hezky! ![]()
Já mám kamaráda a ten se jmenuje NIKOLA a říkáme mu Niky, Niku…
Oba kluci si stejně začali říkat nějak, protože to ještě pořádně celé jméno nevysloví, a my to přebrali a s náma i rodina, známí, dokonce ve školce … ono to nějak dopadne! A bez toho, když jsou hodný, jsou to broučci a brášci kočičí,a když zlobí, tak hoši v koši!!! a vůbec …
![]()
Říkala bych mu Nik, Niky, Nikýsek …
Niki, Kolin, Nikolka, Niko, Klaus
, Ni©ki,Nikola. čerpáno Kanppové ![]()
Krásné jméno,
taky to byl můj favorit. ![]()
Říkala bych Niku, Niky
- Nikýsek je šílený
![]()
Jméno krásný, dobře jste vybrali
Taky máme Mikuáška, říkám mu kulich a momentálně koblich
páč žere jak kyselina a začíná být hodně symetrickej ![]()
Sousedi mají taky Nikolase. Říkají Niko nebo Nikolasi, Nikolásku. Jiné varianty jsem do nich neslyšela. Je to moc pěkné jméno.
ahoj,můj přítel se tak jmenuje,je původem z řecka,přece jen to je řecké jméno.Taky se mi líbí ale já bych ho klukovi nedala.Jeho mamka(tchýně) a vlastně celá jeho rodina mu říká Nikolo.To mi přijde dost ujeté,Nikola je přece babské jméno:)Já mu jménem neříkám,jen přezdívkama,takže je mi to jedno,ale jméno fakt moc pěknéé:)) ![]()
katkabanova píše:
ahoj,můj přítel se tak jmenuje,je původem z řecka,přece jen to je řecké jméno.Taky se mi líbí ale já bych ho klukovi nedala.Jeho mamka(tchýně) a vlastně celá jeho rodina mu říká Nikolo.To mi přijde dost ujeté,Nikola je přece babské jméno:)Já mu jménem neříkám,jen přezdívkama,takže je mi to jedno,ale jméno fakt moc pěknéé:))
Nikola je i chlapské jméno právě ![]()
hanourek píše:
Ahojky děvčata![]()
s přítelem jsme se dozvěděli na UZV srdíčka že to bude kluk. Je to naše první miminko, a vybrali jsme jméno NIKOLAS…Líbí se nám oboum, ale pořád si říkám, jak mu budem říkat? Niky, Nikynku, Nikýsku apod…?… Poradíte další varianty?
![]()
![]()
![]()
![]()
chci pro inspiraci.
Jinak vím, budu mu říkat všelijak
bude to andílek(doufám, že doslova)
![]()
![]()
Ahoj náš první syn se také jmenuje Nikolas:-) Od malička jsme mu říkali Nikýsku,Niky když začal trošku žvatlat začal říkat Niny:-) tak jsme mu také tak říkali ted už je mu 5 let a říkame mu Niko Nikolasi,ale doktorka mu říkala když byl malí dokonce i Nikolko
Je to moc krásné jméno ![]()
RyBANA píše:katkabanova píše:Nikola je i chlapské jméno právě
ahoj,můj přítel se tak jmenuje,je původem z řecka,přece jen to je řecké jméno.Taky se mi líbí ale já bych ho klukovi nedala.Jeho mamka(tchýně) a vlastně celá jeho rodina mu říká Nikolo.To mi přijde dost ujeté,Nikola je přece babské jméno:)Já mu jménem neříkám,jen přezdívkama,takže je mi to jedno,ale jméno fakt moc pěknéé:))
no to je možné,ale když se řekne Nikola,vidím holku:)
A Nikola Šuhaj loupežník byl podle tebe taky holka? Nikola je naopak především mužské jméno.
valeri74 píše:
A Nikola Šuhaj loupežník byl podle tebe taky holka? Nikola je naopak především mužské jméno.