Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky jak jste poznali ze ma Vase mimi hlad ? Malemu jsou tri mesice, po kojeni ho dam odrihnout a zkousim znovu prilozit k prsu ale to uz nechce. Do pul hodiny se zacne kroutit a knourat to vim ze ho boli brisko ale takhle se krouti a pobrekava dalsi hodinu pak s placem na pul hodiny usne, po probuzeni ho znovu nakojim. Ted vecer jsem mu dala najist po hodine a pul pil pet minut a usnul. Je to me druhe dite s prvnim nebyly vubec zadne problemy ale k tomuhle druhemu bych potrebovala navod :'(
a nemá zrovna růstový spurt? to chcějí pak pořád a špatně pijou…
nevim spal dvacet minut a uz je zase vzhuru dala jsem mu dudlik a je klid ale kdyz mu vypadne tak tam musim znovu dat mu ho
Prostě ho podle mě po celou dobu bolí bříško
Dáváš kapičky? Nebo je to ukňourané miminko.Nebo prostě jen potřebuje být pořád u mámy. Hlad to dle mého nebude.To by bylo znát na váze, poznala bys, že neprospívá.Ale pokud ti to nedá, skoč ho v doktoru převážit - a uvidíš, jak přibírá.
Jinak kamarádka testovala, jestli má dítě hlad tak, že mu dala malíček do pusy - když sálo, mělo prý hlad.Mno, nevím nevím, já když to zkoušela, tak sál ten malíček 24 h denně.
tinuszka píše:
a nemá zrovna růstový spurt? to chcějí pak pořád a špatně pijou…
No vida, na spurt jsem zapomněla.To je pravda, ve 3 měsících jsem měla dítě přilepené na prsu celé dny..
davam kapicky dokonce mu davam fenyklovy caj, ale s prdikama se potykame od tri tydnu, krome homeopatik jsem uz vyzkousela uplne vse
Od zacatku pribyral malo kolem 120 gramu tydne. Ted za posledni tri tydny pribral 450 gramu
To s tím malíčkem není pravda, i když se to říká. Dítě bude sát cokoliv, kdykoliv, i když nemá hlas, je to reflex.
To kňourání budou asi koliky, nám ohromně pomohly probiotika. Kapičky proti prdíkům ani ne, ale to je individuální.
Jinak hladové dítě se hlásí o jídlo trochu odlišným brekem než když má prdíky nebo jiný problém. Většinou křičí beee nebo neee. To mám z dunston baby language, zkoušela jsem to na synovi a fakt má různé druhy pláče. Dá se to najít na youtube.
dostava kazdy den probiotika bio gaia zadny extra uspech. Ten plac nedokazu rozlisit
ale dekuju na ten youtube se urcite podivam.Uz premyslim ze s tim kojenim prastim a prejdu na um ![]()
Když ono není jisté, že se zlepší po UM, možná je to opravdu ten spurtík a za pár dní se to upraví. Nejsem žádný expert, ale co třeba zkusit změnit polohu při kojení? Nám LP říkala, že v některých polohách mimča polykají víc vzduchu než v jiných a pak je bolí bříško.
v klasicke v sede pije jen chvili pak se pousti a prisava porad dokola v leze jsem to jeste nezkousela mam mala prsa takze si myslim ze to nepujde takze kojim v bocni fotbalove to je snad jedina kterou akceptuje ![]()
Ne každý pláč značí hlad. Koj jak často chceš a jak často zvládneš, jednou to přejde.
no to jenom doufam, protoze uz jsem z nej psychicky vycerpana, doma nic nestiham, chlap porad v praci, na starsiho kluka nemam vubec cas. Si pripadam jak v blazinci :'(
ivana-domca píše:
v klasicke v sede pije jen chvili pak se pousti a prisava porad dokola v leze jsem to jeste nezkousela mam mala prsa takze si myslim ze to nepujde takze kojim v bocni fotbalove to je snad jedina kterou akceptuje
Tak přesně takhle mi jednu dobu syn taky pil. Vsedě se často pouští a jednu dobu se nechtěl vůbec přisát. Boční fotbalová mu celkem vyhovovala a nebo vleže. Mám taky malý prsa, ale jde to. Víc se nad něj nakloním, není mi to moc příjemný, bolí z toho záda, ale jemu to vyhovovalo. Zkus, co bude vyhovovat vám.
tak ja to teda taky zkusim bud bude pit nebo ne, ale nekdy je to s nim horor. Pres den spi po pul hodinach takze neni moznost si odpocinout v kocarku taky spi jenom chvili. Dopoledne a tak od ctyr hodin odpoledne az do osmi vecer do vecera je na zabiti. Pak usne a v noci se budi tak po ctyrech hodinach. Kdyz v noci hned neusne tak je veselej a upovidanej a je mu dobre ale pres den nikdy neni tak spokojeny ![]()
Tak to mame dvojcata
syn od narození taky nespí, do dvou měsíců mu stačilo 6-7 hodin, teď ve 4,5 měsících udělá max. 10 hodin. Přes den spí jen asi 3× 20 minut a zbytek času vyžaduje aktivní zabavení. Nestíhám nic a navíc se strašně protivný, jak je nevyspalý. Aspoň, že ti v noci trochu spí, mně se budí po 1,5-2 hodinách.
Jediná útěcha, v poslední době vidím trochu se zlepšující tendenci, vydrží chvíli bez mé přítomnosti a občas ho zaujme i nějaká hračka. Tak vydrž, hodně trpělivosti.