Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Adéla 202 píše: Více
Pod posteli supliky bych se bala kvuli te vlhkosti. Otázka je, zda se jim povede tu vlhkost vyresit.
Pokud nemate daleko do polska, tak se obratte na tamni kuch. studia - jsou mnohem levnejsi nez ta nase, ochotni a i ten jejich planovaci sw na kuchyne maji velmi vychytany a zaroven jsme si tam mohli vybrat madla, barvu kuchyne, typ dvirek, atd.
@Adéla 202 píše: Více
No ted usetri třeba 20 tisic za architekta a zbytečně utrati statisice za neprakticke reseni.
@Atisia jenže to je přesně ono, ty požadavky. Jasně že kdyby veliká kuchyň byla tou hlavně na prioritou tak jí máme. Sice by byla v patře, ale byla by tam. Jenže to jsem zase nechtěla já. Chtěla jsem jí mít propojenou s terasou a obývákem, tak jí mám. Navíc v námi zvolené variantě má přítel pracovnu na druhém konci domu od herny pro děti, takže se nebudou tolik rušit.
Zvolili jsme menší kuchyň protože jiné věci se nám zdají důležitější.
Jo, možná si budu později s (možná) dvěma odrostlýma dětma klepat na hlavu. Ale aktuálně si za tím rozhodnutím stojím, i na úkor toho že se odnaučím používat mikrovlnku.
@Tarena 20 tisíc?
to u kvalitního architekta na celý dům tak 100 tisíc přidej.
Jasně že se našly nabídky kolem 50, ale ani jeden z nich na první dobrou nepůsobil nijak zkušeně (např. jedna paní nám odkyvala všechny naše požadavky, nic pro ní nebyl problém - to já nechci a nevěřím tomu protože v tom domě prostě problémy s místem jsou a vše se tam nevleze).
@tevl píše: Více
No z tveho popisu to znelo jako dum 3+1, a maly.
A kolik mate tedy rozpocet na rekonstrukci? Ze architekt je uz pro vas moc.
@Tarena sám o sobě není. Ale jak už jsem psala výše, znamenalo by to odsun zahájení rekonstrukce, tzn. prodloužení povolení a storno poplatek firmě. Což je dle smlouvy 5% z odhadované ceny, která je aktuálně kalkulovánana cca 6mil. Plus samozřejmě další faktory jako že další zimu tady už prostě nechceme a když začneme dle plánu, beton v základech může přes zimu hezky promrznout.
Každopádně mě to přivádí na myšlenku že bychom dali jednomu z těch fajn architektů alespoň tu kuchyň, která je nejvíc na prd. Nejen že by to bylo méně peněz ale do začátku října by se to asi stihlo.
Jak to tak čtu, tak si říkám, jestli není mnohem výhodnější koupit nový barák nebo si nechat postavit, než dávat takovou pálku do rozpadající se barabizny, která je plesnivá nemá žádný prostor a je prakticky bez zahrady 😂 😂
@veis141
Nový barák na koupi určitě ne, to jsi v dnešních cenách opravdu za víc peněz.
Ale my jsme toho architekta/projektanta v jednom měli na rekonstrukci, po prohlídce usoudil, že střecha vyměnit, zdi sakra tlusté atd…a nakreslil nám to tak, že jsme prakticky stavěli od začátku a i přesto to oficialne rekonstrukce byla. Architekt nás stal 100 tisíc. Ale reálně jsme ušetřili sakra víc.
je škoda, že se tady začalo vařit z vody a zajednavat hned drahé firmy v domnění, že hrozně ušetři a teď se narazilo…
K čemu dneska centrální vysavač, když existují dobre robotické? Inspiraci mas jinak na Pinterestu. Já to dělala tak, ze na pauzovaci papír jsem si prekreslila v nějakém měřítku rozměry všech místnosti, a z dětského barevného papíru jsem vystrihala rozměry nábytku. Rozměry nábytku, odstupove vzdálenosti apod mas na internetu. A pak jsem různé soupala s nábytkem po papíře, až se mi to líbilo. Jo, je to práce na dlouho, ale je to dobre.
Máme byt 3kk ( původně 2+1), 68 m2 minimalistický způsob života.
Do SZ ti pošlu fotky.
Skříň na oblečení máme jednu v chodbě, jedna komoda v ložnici a jedna skříňka v chodbě. Sezónní máme ve vakuovacich pytlích v úložném prostoru v posteli, syn má v pokoji jen šuplíky, ty zpětné hodnotím jako špatnou volbu, nevejde se tam toho tolik, co do úložného prostoru.
Kuchyň máme spojenou s obývakem, kuchyňská linka je minimalistická, máme opravdu minimum věci, v podstatě to co se denně používá ( nijak nám to nevadí). Přesto, že vaříme denně je ta kuchyň poskládaná tak, aby se tam vešli dva, když něco dělají, dvě pracovní plochy. Spoustu věcí trvanlivých potravin máme v úložném prostoru gauče. Zavařovací hrnec není třeba, krásné se dá zavařovat v troubě.
Ložnice má 12 M2 postel, komoda, stolek na PC a rotoped, dětský pokoj má 16 m 2, obývák s kuchyní cca 20m2.
Ale k bytu máme dva sklepy, takže, boty, náhradní čistící prostředky, suché potraviny, sportovní vybavení je uložené tam.
V bytě je kotel, pod ním skříňka, kde má manžel svoje nářadí a podobně. Že spotřebičů, klasický a Aku ruční vysavač, v kuchyni varná deska a pod ní klasický trouba, ruční a tyčový mixér, domácí pekárna.
Jediné, co mi doma chybí je větší knihovna…
Chce se zamyslet jak bydlíte, které věci denně opravdu používáte a od toho se odpichnout, podívat se na net, je tam velká inspirace. Chtěli by to architekta, ale to už je otázka času, co stihnete
Připadá mi, že máš dům snad menší než já i ten předchozí byt.
Možná bych zvážila kuchyňskou linku se šuplíčky pod horními skřinkami.
Pak o něčem takovém: https://www.ikea.com/…a-s99507378/
či takovou varientu: https://www.idea-nabytek.cz/…bu-buzz-bila
Jen tak pro začátek.
Jestli máte tak často plíseň, tak se vykašli na stříkání a pozvi si na to firmu.