Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte…som 9 dni po porode vytuzenej dcery a evidentne poporodna depka..tehotenstvo som mala hrozne, bola som vystresovana a neskutocne sa bala o babatko az mi z toho ku koncu na zaciatku 8 mesiaca fakt preplo…po porode sa to zlepsilo ale prehnany strach o dceru pokracuje. Co je horsie neskutocne si vycitam ako som sa mohla vykaslat na odber krvi. Zvazovala som to do poslednej sekundy ale potom na to zabudla. Pritom o peniaze neslo ani omylom…ja viem ze vacsina si mysli ze je to biznis ale to mne je jedno. Ide o princip. Citim sa ako najhorsia mama na svete placem kvoli tomu 10× za den, ked sa pozrem na dceru tak vidim len to ze ako som jej to mohla urobit. Nikto nevie ci sa to raz v buducnu nebude dat vyuzit a sanca odobrat bola len raz a to som premrhala. Tak som sa bala o dceru v brusku az som si neuvedomila ze strach tu bude cely zivot a zabudla, ze aj porode musim robit vsetko pre nu… Neviem sa z toho spamatat ako som jej to nemohla dat odobrat. Ja by som to neriesila ani by ma to nenapadlo, to moja mama mi strasne vynadala za to a vsetko tym zacalo (ona bratovi dala odobrat). Neviem ako na to zabudnut a nemysliet. Citim to tak ze som tu najuzastnejsiu bytost na svete uplne zradila. Vobec si nezasluzi taku mamu ako som ja. Riesila som cele tehotenstvo uplne kraviny a to podstatne slo stranou…Je tak krasna a dokonala a ja sa citim ze som vsetko pokazila… ![]()
Příspěvek upraven 07.07.18 v 13:02
Dojdi si urychleně k psychologovi, tohle totiž není normální.
Nemáš poporodní depresi?? Zdá se mi že si dost vynervovaná.. To že si nenechala odebrat pupečníkovou krev neznamená že si špatná matka. Vůbec ji v životě nemusíte potřebovat. Taky sem o tom přemýšlela ale naše porodnice to neumožňuje tak co
Hoď se do klidu už kvůli dcerce ![]()
takže my všechny jsme nejhorší matky na světě? my, co jsme třeba rodily SC? Tvoje maminka to nechala odebrat? je taky nejhorší na světě??
klid!!! určitě ji nikdy potřebovat nebude, když jo, tak jsou i jiné metody, neboj se ![]()
ona potřebuje hlavně spokojenou maminku, ne vystresovanou, ubrečenou, to dítě to vnímá
Souhlasím s příspěvkem výše - pokud je tohle pravda, pak potřebuješ psychiatra a to hodně.
Hned v pondělí zavolej svému psychologovi a domluv si termín na co nejdřív.
myslím, že ti hormonálně hrabe. Neber to ve zlém. Já mám o dceru pochopitelně také strach, ale pupečníkovou krev jsem odebrat nenechala a neřeším to. Tím, že pořád brečíš a jsi vystresovaná, jí škodíš tady a teď, reálně, tak přestaň přemýšlet co by kdyby a požádej lékaře (psychologa) o pomoc. Je potřeba se uklidnit, svěřit se rodině, ať ti pomůžou a jsi schopná normálně fungovat. Nechci tě strašit, ale mohla bys nervy přijít o mléko a to by tebe asi položilo.
@lucenka vsetko to zacalo tym, ze mi moja matka zacala strasne nadavat za to ako som jej to nemohla dat odobrat…
@Tulipanik píše:
Ahojte…som 9 dni po porode vytuzenej dcery…tehotenstvo som mala hrozne, bola som vystresovana a neskutocne sa bala o babatko az mi z toho ku koncu na zaciatku 8 mesiaca fakt preplo…po porode sa to zlepsilo ale prehnany strach o dceru pokracuje. Co je horsie neskutocne si vycitam ako som sa mohla vykaslat na odber krvi. Zvazovala som to do poslednej sekundy ale potom na to zabudla. Pritom o peniaze neslo ani omylom…ja viem ze vacsina si mysli ze je to biznis ale to mne je jedno. Ide o princip. Som najhorsia mama na svete placem kvoli tomu 10× za den, ked sa pozrem na dceru tak vidim len to ze ako som jej to mohla urobit. Nikto nevie ci sa to raz v buducnu nebude dat vyuzit a sanca odobrat bola len raz a to som premrhala. Nikdy si to neodpustim. Opakujem, ze mi je totalne jedno ze vacsina v tom vidi zarabanie na mamickach, ale co ak raz sa to vyuzit dat bude. Co ak. Tak som sa bala o dceru v brusku az som si neuvedomila ze strach tu bude cely zivot a zabudla, ze aj porode musim robit vsetko pre nu… Neviem sa z toho spamatat ako som jej to nemohla dat odobrat. Neviem ako na to zabudnut a nemysliet. Citim to tak ze som tu najuzastnejsiu bytost na svete uplne zradila. Vobec si nezasluzi taku mamu ako som ja, je mi zo seba zle. Riesila som cele tehotenstvo uplne kraviny ako umyvanie ruk, sibalo mi z nepodstatnych veci a to podstatne slo stranou…neviem sa fakt na dceru bez vycitiek pozriet. Je tak krasna a dokonala a ja som vsetko pokazila…som hrozna fakt. Takto pridem este aj o to mlieko…Příspěvek upraven 07.07.18 v 12:29
Odběr pupečníkové krve je byznys a stejně konkrétně tvému dítěti by v budoucnu nepomohl. Tak si dojdi na terapii a uživej si „bábo“ Nic jsi nepokazila.
@Darvulia ja viem ze mi hrabe, a to som myslela ze po porode to bude lepsie. Konecne sa mlieko rozbehlo a keby ho stratim tak jasne ze si to vycitam, ale neviem to ovplyvnit. Podpora rodina jedine u manzela. Moja mama to vo mne cele vyvolavala inak by ma nenapadlo ze som jej to nedala odobrat.
tvoje miminko potřebuje vyrovnanou a spokojenou maminku. Prosím, udělej pro ni to nejlepší, co můžeš, a urychleně vyhledej odbornou pomoc psychologa/psychiatra. Tvé stavy jsou opravdu za hranicí normálnosti a nebudeš takto schopná absolutně v budoucnosti fungovat.
@Tulipanik píše:
@lucenka vsetko to zacalo tym, ze mi moja matka zacala strasne nadavat za to ako som jej to nemohla dat odobrat…
Jo, tvá máma ji asi taky u porodu tebe neodebrala, že? A evidentně žiješ a dokonce jsi schopná reprodukce. Tak se uklidni a neposlouchej matku.
@Russet ja si ju uzivam…nieje to som mnou take zle. Ale parkrat za den ma to napadne a musim sa vyrevat aspon na 15 minut…???? ja tomu psychologovi musim ist. Uz som mala ist v tehotenstve.
@Tulipanik píše:
OK. doplňuji: maminka ať vyhledá odbornou pomoc také! Nemůže ti takto silně zasahovat do života. měla by tě podpořit v jakékooliv situaci. A opravdu není normální mamince čerstvě po porpodu nadávat!