Výdaje - pětičlenné rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17995
29.7.12 19:54

Třeba jen rohlíků se sní tak deset na snídani, litr mlíka, kakao, ovoce, já kafe, to mi dělá kolem 70 Kč (záleží, jaké ovoce a počítám jen rohlík s máslem a medem).
Svačina dejme tomu dva jogurty Hollandia, ovoce, kolem 50 Kč.
Oběd tipuju kolem 100.
Svačina odpoledne buchta domácí (plech snědí), nebo pečivo s něčím, zelenina - dvě okurky / 2 svazky mrkev / kilo rajčat apod, tipuju tak 50.
Večeře třeba polívka zeleninová, luštěninová, tak 30, většinou ale s pečivem, tak asi spíš 50.
Sečteno cca 320. Krát 30 dní = 9 600. Takže tam asi visí nějaké kafe navíc a tu a tam lahev vína pro tchánovce :think: A vlastně taky nějaká drogerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
29.7.12 20:00

@Eliška my ráno domácí pečivo (arabský chleba, rohlíky, chleba..),máslo, šunka (doma dělaná vyjde max na 100 Kč kilo…) nebo vejce, marmeláda…
svačina
třeba domácí chlazený dort nebo nějaký ovocný či zeleninový salát
oběd většinou hustá polévka nebo vývar a často omáčky s různými přílohami
večeře obvykle dojezd toho co zbylo :mrgreen:
děti milují bílé kafe (meltu)

ale jinak měsíčně máme 200 vajec, cca 40 litrů mléka

• Citovat
  • Upravit
17995
29.7.12 20:09

U nás třeba šunka se jí minimálně, ráno chtějáí většinou sladké na pečivo, buď med (ten dostáváme často), nebo marmeláda (od mamky, taky zadara). Nebo něco upečeného doma. Meltu děti taky pijí, ale nejmladší musí mít mléko, v podstatě žije jen z mléka.
Saláty děti jedí málo, chtějí vysloveně neupravené ovoce nebo zeleninu, žádné zálivky nebo pod, ale množstevně to myslím vyjde úplně stejně.
Právě tak nejedí omáčky, jen výjimečně. Polévky dělám každý den, ty děti milují.
Věřím, že bych se mohla dostat na 10 tisíc, možná na devět, ale níž pochybuju :think : Tedy ano, ale něco z jídelníčku bych musela ošidit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
29.7.12 20:17

@Eliška to ne fakt bych řekla, že nám nejvíc ušetřilo péct si pečivo doma. Na tom ušetříš dost peněz a ještě to je chutnější. A hlavně když to člověk škrtit nemusí je to jiné.. než kdyby musel. U mě to je spíš proto že mě vaření-pečení baví.

• Citovat
  • Upravit
17995
29.7.12 20:20

Možná jo, ale představa, že večer ještě motám rohlíky :poblion: A ty jedí děti nejvíc. A skoro bych řekla, že víc prachů než pečivo spolkne ovoce zelenina :? Ale pěstovat nebudu, tak si za to můžu sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
29.7.12 20:25

@Eliška :mrgreen: já motám housky jde mi to líp :mrgreen: ovoce a zeleninu beru jako položku, kterou prostě doma nevyrobím tak jsem s ní smířená, ale pečivo tam jde až o 2/3 ceny když si upeču doma, tak to už je znát. Třeba minulý týden koblížky bylo jich myslím 40 za pár korun, v obchodě jeden 6 kč…

• Citovat
  • Upravit
16186
29.7.12 20:50

@sophinka vejít se takového rozpočtu a navíc díky vlastní šikovnosti, to jako klobou dolu :kytka: co tady tak čtu tak zjišťuji, že jsme pěkně rozežraná rodinka :lol: Jsme tři a měsíčně 12 tis. minimálně utratím jen v potravinách, a to si tak 3-4krát do měsíce vyběhneme na oběd či večeři 8o já hrozně ráda vařím, ale na jídlo jsme nároční, vařím často různé dobrůtky z poměrně drahých surovin. Mám doma ale dobré jedlíky, dělá mi radost dělat jim radost :lol:…Ostatní výdaje nejsou nijak dramatické: cca 2000 za drogerku vč. kosmetiky, 15tisíc nájem, 1300 net+TV, pojistky 3000, cca 2000 prosportuji,500 jídelna pro dceru, karta na pražskou mhd 500 co si kupuje přítel, jeho obědy (to nevím přesně) + cca 5-8 tis. hadry, boty, zábava… :nevim: PHM ani leasingy na dvě auta (naštěstí )neplatíme.
Možná by chtělo přibrzdit, jen nás zatím nic nenutí :|

O to víc obdivuji všechny maminy-hospodyňky, které umí hospodařit z omezeným rozpočtem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
29.7.12 20:53

@neila asi u nás hodně pomáhá, že nestojí o žádné dobrůtky, máme nejraději českou-maďarskou-italskou kuchyni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16186
29.7.12 21:04

@sophinka to je určitě veliké plus! My jsi opravdu rádi pochutnáme, za jídlo jsme schopni utratit obrovské sumy i v restauracích… Jo jasně i u nás se dělá tradiční domácí svíčková :palec: ale kdybych se vytasila s krkovicí, mletým masem anebo nedej bože špekem v jakékoliv podobě, tak dostanu výpověď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
29.7.12 21:07

@neila jo tak to taky neděláme :mrgreen: tlustý maso, špek :poblion: to fakt nee.

• Citovat
  • Upravit
16186
29.7.12 21:15

Myslela jsem jako třeba na gril, někdo si dá klidně bůček, karbanátky atd… Pro většinu chlapů je to dobrota, můj to nesnáší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
29.7.12 21:20

Eliško a neuvažovala jsi, že by jste si pořídili CITI kreditní kartu a měsíčně ze všeho co s ní zaplatím mi vždy vrátí 2% a pak až mám 500 kč tak si to nechám strhnout z dlužné částky, ale vždy to musíš včas zaplatit jinak běží úroky. mají i kartu na benzín tam davají 0,5% zpět, ale platí jen na šelce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
29.7.12 21:20

@neila tak to my taky nemusíme. Máme vepřové, ale to jen v omáčkách a libové :think: mleté občas, ale zase namleté u řezníka z vybraného kusu masa (dětem občas udělám domácí hambáče).

• Citovat
  • Upravit
16186
29.7.12 21:28

@sophinka domáce hambáče dělám taky, jsou těžce mňam :lol: já do nich dávám kuřecí anebo krůtí steaky, s nimi jsou taktéž vynikající ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17995
29.7.12 21:34

Koblížky nekupuju (ubohé děti), ani nevyrábím. A vůbec kynutý věci - sice už začínám mít celkem slušný výrobky, ale kynutý mi doma moc nejedí. Což myslím, že kynutý je jakoby nejlevnější pečivo, když se peče doma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný