Vydědit syna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K.Black
30.10.12 22:01
@Anonymní píše:
@K.Black jenže teď není prostě z čeho :,(

já to chápu, a vy jste jiný případ vy tu snahu máte.

• Citovat
  • Upravit
7974
30.10.12 22:02

Tož, oni ty zážitky nejsou pohřbené, ale pokud má vymytý mozek, aktuálně věří tomu, že i ty dobré zážitky byly nejspíš jen hnusná manipulace. Navíc netušíte, co mu nakecala. Třeba mu doma předvádí scénky na téma, jak se na něj tatík vybodl a nezaplatí mu ani ty obědy. Každopádně to není důvod k vydědění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
30.10.12 22:03
@Knihomyš píše:
To je totéž. Někdo se chová nepěkně. Můžou za to geny a výchova. Jednou to přehlédneme, jednou to potrestáme?

tak pokud srovnáváš dítě a dospělého chlapa tak jo, já v tom rozdíl vidím. Taky samozřejmě netvrdím že se kluk probere, ale než bych dělala závěry tak počkám, až se trošku odtrhne od matky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.12 22:04

@K.Black jenže je to taky těžké… :nevim: a jak jsem říkala, třeba u toho domu - pokud by to klaplo - bychom to nějak vyřešit chtěli…

• Citovat
  • Upravit
10905
30.10.12 22:05

@karolina_a_betuska
Bohužel se mýlíš. Nikdo nemá povinnost chovat se ke všem svým dětem stejně. Ony se většinou taky děti úplně stejně nechovají (to nemusí být tím, že jsou zlé, jen mají třeba jiné možnosti, žijou jinde a tak).
Ostatně, když budou chtít nějaké upřednostnit, tak na něj něco převedou ještě za svého života (v případě nemovitosti si tam dají věcné břemeno na dožití).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21402
30.10.12 22:06
@Anonymní píše:
No já v to bohužel věřit přestávám, i když jsem si myslela, že tu cestu si k nám najde (kor když 2 roky bydleli 2 minuty od nás)…
Myslím, že s námi měl zážitků hodně, krásných zážitků, byl šťastný, odlévali jsme na Vánoce ozdoby, měli jsem puťáky, kam jsme brali i jeho kamarády apod…
Takže ani očkování od matky by mi tyto zážitky a situace s taťkou nepohřbilo… :nevim:Děkuji moc za názor a za to, že jste mne neodsoudila.

Já vám nechci brát iluze, ale je možné, že se prostě projevily geny od matky a syn už takový prostě bude. Nebo je to jenom napučený puberťák, kterému nejste momentálně dost dobří :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
30.10.12 22:06
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, omlouvám se za anonymitu ale obávám se o prozrazení. Takže k věci. Manžel má syna 4 letého z prvního vztahu. Na kluka posílá alimenty ale jinak ho nevídá. Viděl ho párkrát u soudu, ale kluk už ho nepoznává a manžel si ho přestal brát v jeho zhruba dvou letech. Jde o to že manžel má nějaké nemovitosti, pozemky a byt a má strach z toho, kdyby se jemu cokoliv stalo, nějaká nehoda, aby kluk nespadal do dědictví. Jak tohle vyřešit? Má si podat žádost na soud? a doví se vůbec bývalá expřítelkyně že její syn nebude spadat do dědictví otce? Máte někdo zkušenost?
Díky za rady, Leoni.

Nemám čas číst celou diskuzi, ale z praxe vím toto. Bývalý přítel měl otce, který měl z prvních dvou maželství dcery, kterým postavil baráky, zajistil je…a jelikož už mu táhlo na 70 a měl strach, že by jeho „současným“ dětem po jeho smrti nezbyl 100% majetek po něm a museli se dělit s dětmi z předchozích manželství, tak majetek napsala na „současné“ děti, čili na bývalého přítele a jeho sestru a současnou manželku. Nakonec umřel a vše bylo současné rodiny, nikoli té předchozí. Takže takto a majetek lze napsat i na malé děti s věcným břemenem, apod. Takže určitě to ošetřit nějak jde, ale rozhodně ne vyděděním, to by manžela mohlo mrzet a jeho syna ještě víc, i když se třeba momentálně nestýkají. Vydědění je celkem „hustá soda“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.12 22:07

@kotyk jenže co pak mám dělat, stavět se na hlavu???
Vím, že to dítě je v tom nevinně, ale tak ať si za to taky zodpovídá ona :cert: nikdy jsem nikoho neurážela a nehodnotila dle vzdělání, ale tady o ex si teda myslím své, ale pořád se držím, říkám si, že ji měl manžel tenkrát rád, že na ní něco dobrého bude…já to teda bohužel nepoznala.
Ale to jsme někde jinde.

• Citovat
  • Upravit
11565
30.10.12 22:08

@Knihomyš No to já vím, že to udělají. Ale to neznamená, že si myslím, že to je správný.

Navíc je těžký srovnávat, jak se k Tobě chová dítě, od kterýho ses odstěhoval, když bylo malý, a který žilo s matkou a pak se osamostatnilo, a dítě, se kterým jsi žil celou dobu a který je třeba o 30 let mladší, tudíž je mu pět v době, kdy tomu staršímu je 35 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
30.10.12 22:09
@Anonymní píše:
@K.Black jenže je to taky těžké… :nevim: a jak jsem říkala, třeba u toho domu - pokud by to klaplo - bychom to nějak vyřešit chtěli…

já to chápu, i ten dům.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.12 22:12

@Knihomyš s tím souhlasím…v rodině máme taky rozdíl i jen z důvodu bydliště - jeden syn s rodinou je blíže a je prostě upřednostňován.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.12 22:13

Děkuji moc všem za názory, postřehy…i když jsem se vmísila do tématu jako vetřelec… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10905
30.10.12 22:14

@karolina_a_betuska
Na to, abych usoudila, jestli je něčí chování „na vydědění“, mi stačí srovnání s obecným průměrem v okolí, to nemusím srovnávat s dalším dítětem.
Pokud je dítě dospělé a svéprávné, a chová se jako lump, tak k němu budu jako k lumpovi přistupovat, bez ohledu na to, kolik let s kým žilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
30.10.12 22:18

@Knihomyš Jestli je někdo „lump“, je něco o dost jiného, než co jsi psala.

@Knihomyš píše:
Nikdo nemá povinnost chovat se ke všem svým dětem stejně. Ony se většinou taky děti úplně stejně nechovají (to nemusí být tím, že jsou zlé, jen mají třeba jiné možnosti, žijou jinde a tak).
Ostatně, když budou chtít nějaké upřednostnit, tak na něj něco převedou ještě za svého života (v případě nemovitosti si tam dají věcné břemeno na dožití).

Nechápala jsem to proto tak extrémně. Je jasný, že pokud se někdo chová hnusně, tak nemá nárok; ale to, že nejmladší dítě Ti je „blíž“, protože jsi s jeho matkou zůstal, tak to podle mě není důvod k tomu, abys na něj přepisoval baráky a měl pocit, že to je jediný „opravdický“ dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
30.10.12 22:27

Tohle je téma, které bych prostě brala tak, že podpořím manžela, ať se rozhodne jak chce, ale sama bych v tom nepodnikla ani to zvednutí stébla. Jak jistě vidíš z diskuze, tak i úvaha o stéble z tebe aktuálně dělá přesně to, za co považuješ exku. Hnusnou vypočítavou zmiji. Akorát tobě to jako maceše bude v okolí procházet mnohem hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí