Vydědit syna?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.10.12 01:02

Dámy, a možná pánové. Až váš syn ve svých 30ti letech, a nejen vás, ale i pár dalších jedinců z rodiny, použije jako ručitele hypoték a různých půjček (aniž by to věděli všichni mezi sebou), které ve výsledku udělají několik miliónů, pak se tu můžeme bavit o vydědění.
Můj povedený bratr takto s prominutím VYJEBAL s mými rodiči (kteří čelí exekuci za milionové ručení - bratr má trvalé bydliště stále u našich), a dalšími rodinnými příslušníky.
Vím, že se to tu nehodí, ale jen si možná díky toho začnete vážit svých dětí/i těch nevlastních, kteří jsou normální :P

• Citovat
  • Upravit
841
31.10.12 06:37

Vy tedy furt řešíte levobočky a děti z předchozího vztahu jaký jsou chudáci, mám kámošku a spoustu lidí znám co se jejich rodiče nikdy nerozvedli měli úplnou rodinu 2-3 děti a zdědil vše jeden teda spíše přepsali to na něj ještě za živa aby obraly ostatní i když maj právo taky dědit jak tady vši převážně tvrdíte ale jelikoš není co maj smůlu. jeden případ mě tak strašně dokonce štve páč je to moc dobrá kámoška, rodiče jí při jaké koliv příležitosti oberou o vše co má když snima žila tak plat a našetřené tajně sebraly a barák vefinále napsali na sourozence.
Běšte s tím co je fér nebo není někam. Každý si může se svím majetkem dělat co chce když to chce na někoho přepsat je to jeho věc, jestli to chce prodat a prochlastat tak taky, nebo si to užít někde s novou rodinou. Každého je to věc. Tolik chudáku na světě je že hold už jeden se tam stratí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
31.10.12 06:38
@Knihomyš píše:
No, za dva roky bude moct souložit, ale přece nebudeme dělat unáhlené závěry z toho, že je pro něj rodič vzduch, žejo.
Opakuji svůj dotaz: fakt si tu někdo myslí, že se 13letý fracek během pěti let změní ve fridolínka, co bude tatínkovi pravidelně telefonovat a chodit mu vařit čajíček, když tatínek onemocní? Fakt?

Nemyslela bych si to, ale znám takový případ. Klukovi bylo 14, to, že je otec opustil trpěl od malička.
Jeho máma začala dost pít po rozvodu, tatínek s novou rodinou neměl o „staré“ kluky zájem. Syn mu často volal, tatínek nedostupný nebo neměl čas…cca v 17 se kluk konečně dočkal.
Macecha tatínka kopla do zadku a našla si lépe zabezpečeného a tatínek projevil zájem o zamlčeného syna s tím, že spolu budou bydlet v zahradním domku kdesi na vesnici (bez elektřiny a vody).
Co vím, bydlí tam do teď a kluk je, ač žije v příšerných podmínkách, je nejšťastnější za ty léta co jsem ho kdy viděla (pokud nepočítám dobu, kdy jeho rodiče byli ve spokojeném manželství). Tatínek trochu vychcan, ale co už no…vždyť ty děti jsou tak blbé a milující, že odpustí cokoliv…no ne? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.12 06:52

Domnívám se, že zakladatelka použila špatné slovo - vydědit. Docela úlet. 4 leté dítě lze těžko vydědit. Pokud opravdu s manželem nechtějí, aby potomek z prvního manželství někdy získal majetek, do kterého vložili společné finance, úsilí a tvrdou práci, tak se to dělá přepisem. Nejlépe se nemovitost daruje se závazkem (jištění pro dárce, aby nezůstal s holým zadkem). Neplatí se daň darovací.
Pokud rodič stojí o dítě a druhý rodič mu jej nechce dávat, tak existují prostředky, které lze využít k tomu, aby první rodič své dítě viděl. Nicméně musí mít rodič opravdový zájem a nespokojit se s tím, že matka nechce dítě dávat tatínkovi.

Divím se, že když se tu najde taková hromada moralistek, tak že to vypadá v naší republice tak, jak to vypadá. Hlavně, že všechny máte jasno a více jak to přesně je. Toto mne vždy udivuje.
Zároveň si dovolím upozornit, že ne vždy musí nutně dojít k prodeji nemovistosti získané v dědickém řízení. Dědicové mají právo nemovitost užívat a zároveň se podílet na nákladech. Tak si představte, že se vám do domu, který jste si pořídili vlastními silami (nestavěla např. firma na klíč), platíte vysokou hypotéku nastěhuje bývalá manželka s dítětem (dětmi). Budou tam bydlet s vámi. Aby toho nebylo málo, tak z nějakého důvodu nebude platit část hypotéky za dítko. A vy budete muset snášet v domě cizí lidi a ještě vše platit sama. Prodej ideální třetiny, čtvrtiny (záleží kolik je dědiců) domu je v celku nereálný. Když už, tak hodně pod cenou. Jasně většinou dojde k prodeji nemovitostí, ale také se stává, že jeden dědic odmítne prodej nemovitosti a zároveň nemá na odkup dalších podílů. Pak vznikají docela zajímavé situace, kdy si uživatelé domu dělají naschvály apod.
Navíc, každý člověk může se svým majetkem naložit, jak uzná za vhodné. Není jeho povinností, dávat vše dětem. Navíc manžel zakladatelky může být vážně nemocný.
Když čtu příběh o puberťákovi, který otci neodpoví na pozdrav a o tom, jak jej tady všechny obhajují, jaký je chudák, že se jistě přihlásí, tak aby se nepřihlásil se slovy: „Táto, naval prachy, celý život jsi mi nic nedal.“ Takto nějak se přihlásila vnoučata od dětí z otcova prvního manželství. Otec měl děti ve své péči. Děti pak chtěly (kolem 12 let) k matce. Od té doby se s otcem nestýkaly. Pak se ozvala jen vnoučata s žádostí o peníze. Když otec umíral, postaral se, aby jeho děti nedostaly nic z majetku, který získal s naší mámou. Šlo o převod nemovitostí na bratra a mne. Dostali jsme dar se závazkem pro rodiče, že ony nemovitosti mohou užívat. Proč taky udělal, jsem již psala včera (proto anonym). Mohu říci, že na pohřbu otcovi sourozence velmi zajímalo, jak to bude s chalupou a bytem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.12 07:10

Nečetla jsem celou diskuzi, ale popíšu náš případ…přes 10 let jsem žila s MM, částečně v manželství, částečně v partnerství, jeho nemovitost jsme společnými silami rekonstruovali, rozvedla nás žena typu Ornely ovšem okořeněné jsme to měli o to, že já jsem byla také těhotná, Ornela si do 2 let vy. ukala celý manželův majetek, takže ten má teď holou řiťku, naše 2 děti tím pádem nemají nic a já se budu ještě pár let klepat, aby byl ex zdravej, makal, platil alíky a dluhy, které na dům nadělal za trvání manželství :cert: :cert: :cert:

samozřejmě jedno dítě si bere sporadicky, vždycky v období nějakého soudu a vánoc a o druhé nemá žádný zájem…pevně věřím, že svoje děti vychovám tak, abych na ně mohla být náležitě pyšná, aby byly spravedlivé a zodpovědné ;)

a nad zakladatelkou jen kroutím hlavou :roll:

• Citovat
  • Upravit
841
31.10.12 07:17
@Anonymní píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale popíšu náš případ…přes 10 let jsem žila s MM, částečně v manželství, částečně v partnerství, jeho nemovitost jsme společnými silami rekonstruovali, rozvedla nás žena typu Ornely ovšem okořeněné jsme to měli o to, že já jsem byla také těhotná, Ornela si do 2 let vy. ukala celý manželův majetek, takže ten má teď holou řiťku, naše 2 děti tím pádem nemají nic a já se budu ještě pár let klepat, aby byl ex zdravej, makal, platil alíky a dluhy, které na dům nadělal za trvání manželství :cert: :cert: :cert:

samozřejmě jedno dítě si bere sporadicky, vždycky v období nějakého soudu a vánoc a o druhé nemá žádný zájem…pevně věřím, že svoje děti vychovám tak, abych na ně mohla být náležitě pyšná, aby byly spravedlivé a zodpovědné ;)

a nad zakladatelkou jen kroutím hlavou :roll:

nevím jak to má ex s půjčkama na barák ale většinou jestli je barák na něj a má na něj zároveň hypošku tak banka jen tak nepovoli převod majetku na jiného majitele byla by sama proti sobě. ale říkám „nevím jak to ma“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.12 07:24
@Anonymní píše:
Domnívám se, že zakladatelka použila špatné slovo - vydědit. Docela úlet. 4 leté dítě lze těžko vydědit. Pokud opravdu s manželem nechtějí, aby potomek z prvního manželství někdy získal majetek, do kterého vložili společné finance, úsilí a tvrdou práci, tak se to dělá přepisem. Nejlépe se nemovitost daruje se závazkem (jištění pro dárce, aby nezůstal s holým zadkem). Neplatí se daň darovací.
Pokud rodič stojí o dítě a druhý rodič mu jej nechce dávat, tak existují prostředky, které lze využít k tomu, aby první rodič své dítě viděl. Nicméně musí mít rodič opravdový zájem a nespokojit se s tím, že matka nechce dítě dávat tatínkovi.Divím se, že když se tu najde taková hromada moralistek, tak že to vypadá v naší republice tak, jak to vypadá. Hlavně, že všechny máte jasno a více jak to přesně je. Toto mne vždy udivuje.
Zároveň si dovolím upozornit, že ne vždy musí nutně dojít k prodeji nemovistosti získané v dědickém řízení. Dědicové mají právo nemovitost užívat a zároveň se podílet na nákladech. Tak si představte, že se vám do domu, který jste si pořídili vlastními silami (nestavěla např. firma na klíč), platíte vysokou hypotéku nastěhuje bývalá manželka s dítětem (dětmi). Budou tam bydlet s vámi. Aby toho nebylo málo, tak z nějakého důvodu nebude platit část hypotéky za dítko. A vy budete muset snášet v domě cizí lidi a ještě vše platit sama. Prodej ideální třetiny, čtvrtiny (záleží kolik je dědiců) domu je v celku nereálný. Když už, tak hodně pod cenou. Jasně většinou dojde k prodeji nemovitostí, ale také se stává, že jeden dědic odmítne prodej nemovitosti a zároveň nemá na odkup dalších podílů. Pak vznikají docela zajímavé situace, kdy si uživatelé domu dělají naschvály apod.
Navíc, každý člověk může se svým majetkem naložit, jak uzná za vhodné. Není jeho povinností, dávat vše dětem. Navíc manžel zakladatelky může být vážně nemocný.
Když čtu příběh o puberťákovi, který otci neodpoví na pozdrav a o tom, jak jej tady všechny obhajují, jaký je chudák, že se jistě přihlásí, tak aby se nepřihlásil se slovy: „Táto, naval prachy, celý život jsi mi nic nedal.“ Takto nějak se přihlásila vnoučata od dětí z otcova prvního manželství. Otec měl děti ve své péči. Děti pak chtěly (kolem 12 let) k matce. Od té doby se s otcem nestýkaly. Pak se ozvala jen vnoučata s žádostí o peníze. Když otec umíral, postaral se, aby jeho děti nedostaly nic z majetku, který získal s naší mámou. Šlo o převod nemovitostí na bratra a mne. Dostali jsme dar se závazkem pro rodiče, že ony nemovitosti mohou užívat. Proč taky udělal, jsem již psala včera (proto anonym). Mohu říci, že na pohřbu otcovi sourozence velmi zajímalo, jak to bude s chalupou a bytem.

Moc děkuij za tuto reakci!!! S tím domem se toho právě bojím…takže už mám jasno. Díky :kytka:
Faktem je, že co člověk udělá s jeho majetkem je jen a jeho věc.
Anonymní ze včerejška

• Citovat
  • Upravit
10905
31.10.12 07:32

Anonymní 7:10, kdyby byl tatínek celý život přectihodným občanem a svůj majetek se na sklonku života věnovat charitativní organizaci, budou mít děti holou řiťku úplně stejně.
Poučení zní, nerekonstruovat cizí nemovitosti.
Je tu diskuse „Cizí domek nebo náš“, kde zakladatelku přítel nutí vložit půl milionu do domku svého dědečka… tak tudy prosím ne, přátelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21402
31.10.12 07:38

@Knihomyš kamarád mi kdysi říkal, že to jde - rekonstruovat cizí nemovistost, ale člověk musí mít nějakou smlouvu nebo cosi, že tam vložil své peníze. Netuším už co to bylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.12 07:41

Píše anonymní ze 7:10…půjčku, na kterou měl zastavenou nemovitost, vyplatil, ostatní (na jednu mu já ručím ještě před manželstvím)a na druhou nejsem vedená jako spoludlužník ani ručitel (ale vznikla za trvání manželství) zatím asi má (banka mi nemůže podat info) a to nevím, co kde ještě nasekal…jinak mám ověřeno z katastru, na Ornelu to přepsal, ale je tam dále zástavní právo smluvní, takže další hypoška, ale už pravděpodobně ne na něj ;)

poučena jsem dostatečně, žili jsme spolu do školy, rodiče zemřeli, v pěstounské péči jsme měli jeho ségru a bydlet jsme museli, tlačit na něj jsem nechtěla, prostě mě to nenapadlo :roll: :zed:
každopádně se soudit budu o to, co jsem do jeho nemovitosti vložila a pomohla mu splatit, sice to bude tak polovina toho, ale zadarmo mu to nenechám :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.12 07:55

Nečetla jsem vše, tak možná to tu bylo řečeno - jen ještě jede postřeh, který jsem zde nečetla. (Morálně hodnotit radši nebudu.)
Manžel teď také dědil, po otci, kterého 20 let neviděl, prakticky od rozvodu rodičů. Před vyřízením se ptal, zda ho mohl otec vydědit, protože v bytě našel výstřižky z novin na toto téma, bylo mu řečeno, že i kdyby, tak by dědictví spadlo na manželovy děti, tedy vnoučata zemřelého.

• Citovat
  • Upravit
11565
31.10.12 08:46
@Anonymní píše:
Nečetla jsem vše, tak možná to tu bylo řečeno - jen ještě jede postřeh, který jsem zde nečetla. (Morálně hodnotit radši nebudu.)
Manžel teď také dědil, po otci, kterého 20 let neviděl, prakticky od rozvodu rodičů. Před vyřízením se ptal, zda ho mohl otec vydědit, protože v bytě našel výstřižky z novin na toto téma, bylo mu řečeno, že i kdyby, tak by dědictví spadlo na manželovy děti, tedy vnoučata zemřelého.

Ale on je jedináček, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
31.10.12 09:05

Chudák 4letej klučina, ten za nic nemůže a on by ho chtěl vydědit? Chápu možné spory s jeho ex, chápu že by nechtěl aby případné dědictví právě ona spravovala (třeba proto aby ho nerozfofrovala) ale kvůli tomu uvažovat o vydědění malýho kluka? To mi hlava nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
31.10.12 09:28

A tvrdím snad, že to jde nebo že s tím souhlasím? 8o

@Bábrdl píše:
Ano ano, to by bylo jistě nejlepší. Škoda, že by taková závěť byla byla neplatná. Čtyřleté dítě vydědit nelze.A to se tu celou dobu právě řeší ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
31.10.12 09:41

Já si myslím, že si zakladatelka naběhla tím, jak to napsala. Kdyby napsala, že nechce, aby jejich nový dům nezdědil již zmiňovaný syn, tak se setká s větším pochopením. Stejěn jako jiná anonymní tady. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí