Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja mam stejne jmeno, jako starsi sestrenice. mama tvrdila, ze pry ji to jmeno teta vyfoukla. nikdy me to nijak nestvalo.
Pokud se vám to jméno moc líbí, dala bych ho, problém bych v tom neviděla
Nemáte na to jméno žádné vlastnické právo a jde o poměrně běžné jméno, takže by vám ho stejně brzy „vyfoukl“ někdo další
Pokud toužíš po dcerce Karolíně, tak jí ho dej.
Nam se stalo, že jsme druhému synovi vybrali jméno Kryštof, po dlouhých úvahách. A asi 3 měsíce před porodem jsme zjistila, že už se v naší celkem malé obci narodil chlapeček téhož jména i příjmení, ve stejném roce. Rodina nejsme, ale máme celkem běžné příjmení pro tuto koncinu. A my jsme ho nedali, přišlo nám, že by to mohlo dělat problémy, i když asi jen drobné…školka, škola, možná nějaký omylem doručeny dopis…ale pro nás to teda nebyla srdcovka. Nakonec jsme vybrali lepší
. ve vašem případě bych to jméno asi změnila, ale pokud jste ho moc chtěli… Nevím nevím, jak bych do vyřešila.
Karin. Stejne zdrobneliny - Kaja, Kajka, Kari, Karča, Karinka.
Jakékoli tradiční jméno ideálně s R. Podobné máš Karla, Ka(t)rin. Kateřina, Katarína. Jinak já jsem asi divná, ale pokud by jméno byla fakt srdcovka, tak bych ho stejně dala, švagr nešvagr. Maximálně budou švagři pár dní naštvaní, nic horšího se nestane. V klidu bych jim vysvětlila, že jsme to jméno chtěli od začátku a prostě se to takhle sešlo.
No tak dceří jméno (i příjmení) poangličtěte
Caroline Kovar.
Lucie zní taky dobře i ta Veronika není marná, ale taky bych klidně dala jméno co jste si vybraly..i když to chápu, že nechcete stejné jméno obzvlášť pokud to je v blízkosti rodiny..
Ahoj, klidně bych jí dala jméno Karolínka, já jsem Lenka a moje kamarádka o 2 roky mladší je taky Lenka a jak jsme si rozuměly
Jo a její mamka a moje mamka jsou taky Lenky
Nebo jsme měli večírek s kolegama a byly jsme tam tři Lenky
a dělali jsme si z toho srandu, takže já nemyslím, že je to nějaká trága, spíš naopak ![]()
Kdybys trvala na jiném jméně, hodilo by se podle mě Nikola ![]()
Moc díky za rady. Nejde o to, že by se nám líbilo jenom jméno Karolína, ale jak jsme ho vybrali, zvykla jsem si na něj. Občas jsem tak i na bříško mluvila, ale už si zvykám na myšlenku, že najdeme jméno jiné. Bylo to nejspíš takové prvotní rozčarování, možná to někdo znáte - vyberete si jméno (možná i vysníte) a najednou ho dá někdo z blízkého okolí. Já bych třeba nechtěla ani stejné jméno, jaké dala nejlepší kamarádka, natož švagr.
Nevím, jestli chceme dát právě podobné jméno, Karin i Karla se mi líbí, ale když už hledáme nové, přijde mi praktičtější dát něco jiného, aby se oběma ve finále neříkalo Kája. Krásných jmen je spousta, ale já se furt tak vázala na tu Karolínu, že se mi jiné nelíbilo.
Teď přemýšlíme třeba nad Pavlínkou, Terezkou, Lucinkou, Zuzankou… klidně házejte další návrhy, je to výběr naprosto od začátku. Na Karolíně jsme se shodli hned, tak jiná jména ani v záloze nemáme. Jinak kluk by byl jasný, ale je to 100% holka ![]()
Ahoj,
já znám podobnou situaci. Měla jsem vybraná jména ještě před tím, než jsem poznala manžela. Ale vzhledem k příjmení jsem to nemohla dát. A potom jsem si vybrala další jméno a dali ho také v rodině. Nakonec jsem ale ráda, že to tak dopadlo. Nová jména se mi líbí daleko víc, holčičku mám Gabrielu. Čímž přidávám návrh, že Gabriela Kovářová zní pěkně, pokud máš ráda delší jména.
@Anonymní píše:
Moc díky za rady. Nejde o to, že by se nám líbilo jenom jméno Karolína, ale jak jsme ho vybrali, zvykla jsem si na něj. Občas jsem tak i na bříško mluvila, ale už si zvykám na myšlenku, že najdeme jméno jiné. Bylo to nejspíš takové prvotní rozčarování, možná to někdo znáte - vyberete si jméno (možná i vysníte) a najednou ho dá někdo z blízkého okolí. Já bych třeba nechtěla ani stejné jméno, jaké dala nejlepší kamarádka, natož švagr.Nevím, jestli chceme dát právě podobné jméno, Karin i Karla se mi líbí, ale když už hledáme nové, přijde mi praktičtější dát něco jiného, aby se oběma ve finále neříkalo Kája. Krásných jmen je spousta, ale já se furt tak vázala na tu Karolínu, že se mi jiné nelíbilo.
Teď přemýšlíme třeba nad Pavlínkou, Terezkou, Lucinkou, Zuzankou… klidně házejte další návrhy, je to výběr naprosto od začátku. Na Karolíně jsme se shodli hned, tak jiná jména ani v záloze nemáme. Jinak kluk by byl jasný, ale je to 100% holka
Úplně tě chápu, taky bych nedala jméno, které je v bližší rodině., ani kdyby bylo 100× moje vysněné. Koukám, že spousta lidí nechápe, že hlavní funkcí křestního jména by měla být funkce rozlišovací. Znám jednu paní, která měla celkem 5 dětí, a teď od nich má 9 vnoučat- 3 kluci z toho se jmenují stejně (Martin), a 2 holky taktéž (Tereza). Ona sama říká, že by do toho dětem nikdy nemluvila, ale že i jí tohle připadá úchylné.
@Anonymní píše:
Moc díky za rady. Nejde o to, že by se nám líbilo jenom jméno Karolína, ale jak jsme ho vybrali, zvykla jsem si na něj. Občas jsem tak i na bříško mluvila, ale už si zvykám na myšlenku, že najdeme jméno jiné. Bylo to nejspíš takové prvotní rozčarování, možná to někdo znáte - vyberete si jméno (možná i vysníte) a najednou ho dá někdo z blízkého okolí. Já bych třeba nechtěla ani stejné jméno, jaké dala nejlepší kamarádka, natož švagr.Nevím, jestli chceme dát právě podobné jméno, Karin i Karla se mi líbí, ale když už hledáme nové, přijde mi praktičtější dát něco jiného, aby se oběma ve finále neříkalo Kája. Krásných jmen je spousta, ale já se furt tak vázala na tu Karolínu, že se mi jiné nelíbilo.
Teď přemýšlíme třeba nad Pavlínkou, Terezkou, Lucinkou, Zuzankou… klidně házejte další návrhy, je to výběr naprosto od začátku. Na Karolíně jsme se shodli hned, tak jiná jména ani v záloze nemáme. Jinak kluk by byl jasný, ale je to 100% holka
Kdyz vezmu v potaz jen jmeno (prijmeni neznam) tak z numerologickeho hlediska Pavlu ani Pavlinu ne, Zuzana a Tereza spis ne, ale vylozene spatne to neni. Numerologicky nejlepsi je Lucie. S prijmenim to muze byt ovsem zase jinak. Ja navrhuji jeste Kristynu.
Nezlob se, ale numerologicky mě to je fuk
.
Teď hodně uvažujeme nad jménem Jana, líbí se nám oběma. Navíc příjmení - Kovářová - je celkem dlouhé, tak by možná bylo i lepší kratší jméno. =)