Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Krásný Večer..Chci se zeptat…Je možné zjistit polohu čísla když v telefonu není simka? Ale komunikace proběhla přes WhatsApp jen? Číslo přes WhatsApp normálně funguje..Ale kdybych jako já chtěla lokalizovat odkud dotyčná osoba píše je to možné i když simka v telefonu není? Děkuji ![]()
WA nefunguje, když v telefonu není sim karta (pokud teda není nějaká e-karta, tomu už nerozumím). A pochybuju o tom, že by to šlo jen tak zjistit. Tyhle informace má jen operátor a může jen poskytnout nejspíš jen policii.
@Anonym2216 ty nikoho lokalizovat nemůžeš. Takhle to fakt nefunguje
jo a bez sim ti WhatsApp nepojede
@Anonym2216 píše: Více
Tak WhatsApp můžeš mít nainstalovaný i na počítači. Tohle ti neřekne vůbec nic.
@martina.se píše: Více
Funguje, pokud tam byl nastaveny v době, kdy tam ta sim byla, minimálně po nejakou dobu.
Whats App nebude uplně vázaný na simku, protože já ho mám v notasu ![]()
Jinak ty nemůžeš lokalizovat nic, pokud ten telefon s tebou nesdílí lokalitu. Ale operátor může lokalizovat a to pak předat policii. A i to má svá pravidla - když se brácha zabil, chtěli jsme vědět co dělal dopoledne před tím, policie prý neměla pravomoc to zjistit
takže tam asi musí být závažnější prohřešek, který policii za lokalizaci telefonu bude stát… Třeba dítě v ohrožení, apod. nicméně pokud v telefonu není simka (to se fakt dá otevřít WA? já myslela, že běží nějaký ten režim pro nouzová volíní, ale jinak nic).
@chs.jasmin Tak v dnešní době je vsude tolik wifin, ze se pripoji i telefon bez sim.
Polohu jen tak nezjistíš. To by každý mohl každého šmírovat.
Díky bohu to nejde. Nebo rozhodně ne jen tak snadno.
Brrr už jen ta představa, že by takto mohl každý stalkovat každého je děsivá.