Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@katulka.k píše:
@LittleTea jako ze když dá ročnímu decku na zadek, tak to zabere Jo?nechci být zla, ale je zjevně, ze žádné dítě ještě nemáš. Ji se nechce žít, protože ji placa,ale psychologa potřebuje dítě? Jako ze psycholog to tomu decku vysvětli?
já chápu, ze má teď náročnější období. Jak jsem psala, taky mám roční dítě, které obchází nábytek, sám ještě nechodí, placa mě, všude leze, vzteka se. Taky jsem někdy unavená, ale mlatit ho za to nebudu, protože je to NORMÁLNÍ vývoj každého Decka a už vůbec kvůli tomu neplánuju sebevraždu
Já nepsala že psychologa potřebuje to dítě ale že ho potřebuje ona kvůli tomu jak se chová to dítě:) Je mi jasné že dítě by psychologa nepochopilo ![]()
Já si myslím že by to pochopit mohlo
Ano nemám tak jak jsem psala ve svém komentáři ![]()
@LittleTea ale to dítě se chová naprosto úměrně svému věku. Z čeho usuzujes, ze by to roční dítě mohlo pochopit?
Příspěvek upraven 26.08.18 v 12:29
@LittleTea opravdu to roční dítě nepochopí, jestli ano, jsou to světle výjimky. Ale toto je standard. Proč si myslíš, ze Decka co nechodí lezou všude možné? Na skříňky, na postele, vrhají se do všeho po hlavě? Protože NECHÁPOU, ze si mohou ublížit. Jinak by tam nelezly
@katulka.k píše:
@LittleTea jako ze když dá ročnímu decku na zadek, tak to zabere Jo?nechci být zla, ale je zjevně, ze žádné dítě ještě nemáš. Ji se nechce žít, protože ji placa,ale psychologa potřebuje dítě? Jako ze psycholog to tomu decku vysvětli?
já chápu, ze má teď náročnější období. Jak jsem psala, taky mám roční dítě, které obchází nábytek, sám ještě nechodí, placa mě, všude leze, vzteka se. Taky jsem někdy unavená, ale mlatit ho za to nebudu, protože je to NORMÁLNÍ vývoj každého Decka a už vůbec kvůli tomu neplánuju sebevraždu
@LittleTea píše:
Já nepsala že psychologa potřebuje to dítě ale že ho potřebuje ona kvůli tomu jak se chová to dítě:) Je mi jasné že dítě by psychologa nepochopilo
Já si myslím že by to pochopit mohloAno nemám tak jak jsem psala ve svém komentáři
Dítě nepochopí v tomto věku ani, proč ho mlátíš.
@LittleTea píše:
Ahoj,
sice nejsem matka ale tady tohoto se taky děsím že by se mi toto mohlo stát. Brzy se snoubencem se plánujeme začít pokoušet o miminko.
S fyzickými tresty souhlasím, vždycky se to dělalo a zabíralo to. Když nic jiného nezabere musí se to udělat. Nepomůže hlazení po ruce. To dítě musí pochopit že to nesmí dělat.
K psychologovi si klidně zajdi ale nemyslím že kvůli té poslední větě, ale kvůli chování malé protože to tě dovádí k těmto myšlenkám.
Držím ti palce a pevné nervy.![]()
Odnaucis dite mlatit, tim, ze ho sama placnes? Uvedomujes si, ze rocni dite si to proste zafixuje jsko normalni chovani, placat jine je ok.. Bit deti je vzdy selhani rodice!
Je leo, chod s ni ven, na hriste, do herny, at je ve spolecnosti.
Jo a nech dite si hrat samo, zabezpec okoli a po ocku hlidej, nejdi hned za prvnim knournutim, uvar si ma dva dny, nejlele do jednoho hrnce, bud ji dej tak, aby na tebe vida a ukazuj ji co delas, davej ochutnat, cichat, dej ji z kuchyne neco bezpecneho na hrani a nebonji dej do podtylky, na zem a hraj si sama, jinak se nauci, ze se nezabavi a upletes na sebe bic. Nebij ji, nema to cenu, rocni si z toho nic neveme, bud durazna a klidna, nenech se vytocit, ekdy je bavi proste reakce..
Ja mam kluky ve veku 1 a 2 roky,vlastne 11 mes rozdil a k tomu 10ti letou pubertacku…co se tyce bezpecnosti,domacnost mam prizpusobenou tak,aby si proste neublizili zavaznym zpusobem…kdyz varim,vari se mnou,hrnce,varecky,misky mam po cely kuchyni,i v obyvaku,starsi si vezme svoji lahev na piti,obema rozleje a varej ???? co se tyce placani po obliceji,kopani atd…zkousi to oba,mladsi z toho ma srandu,ale jak na nej zvysim hlas a reknu ne,udela krabicku a krouti hlavou ze strany na stranu,jako ze ne,kopani zkousi pri prebalovani oba,je to boj,ale da se to…a plivani u jidla…jak zacal jeden nebo druhej,sebrala jsem jim to a vratila,az kdyz se uklidnili nebo uz nejedli…taky nejsem zastancem telesnych trestu,ale kolikrat to jinak nejde,nez jednu vychovnou proste strelit…a ono hlavne…cim vic deti mam,tim min resim uklid,jakoze hracky vsude po byte,rozslapany susenky,vylity piti…uklizim,kdyz spi…a pres den chodi povinne po obede spat,oba a ve stejnou dobu,naucila jsem si je tak a jsem za to rada,obcas usnu s nima a ta hodka,dve fakt bodne..
A podotykam,ze jsem na ne prevazne sama…chlap dela denni nocni 12tky,babicky nefunguji a je fakt,ze cim vic jsme venku,tim jsou klidnejsi,jen si musim koupit takovy ty voditka,kolikrat kdyz mi jeden zacne zdrhat na jednu a druhej na druhou stranu,tak nevim koho chytat driv…tim jsem chtela zakladatelce sdelit,ze se zbytecne nervuje,hod se do klidu,res jen to,co je dulezite a nebrec,kdyz te mala placne,protoze az te jednou i kousne,tak by sis to mohla jit vazne hodit a to je trosku nesmysl nee? ![]()