Vyhořelí důchodci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
1.9.20 17:01

@Leenvecka sami jsou v nájmu..ani by nikam jinam nešli..není s nima domluva. Právě proto je mi jasný, že to nakonec blbě dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
1.9.20 17:04

U nas v baraku se stalo neco podobnyho, matka s dcerou, obe zanedbane, matka skoncila na ldnce (a netusim si je jeste nazivu) a dcera se nasla po par meisich zivota sama mrtva…
Jako mozna zkusit psychiatra, ale pokud nepujdou nekam kde budou mit 24/7 tak to asi fakt nedopadne dobre… :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 17:05

@Leenvecka no já mám takovej dojem, že tyhle případy asi dobře nekončej no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.9.20 17:05

Hned me napadl DD, ale taky to neguji. Nechala bych je hnit zaziva, kdyz to tak chteji :nevim: timhle tempem (promin mi tuhle vetu) budete mit brzy po starostech.. :? Pokud je nenakopne nic, co meli radi driv, vnoucata nebo treba pejsek, tak s tim proste asi nic neudelate :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 17:09

@unuděná já mám psa kterýho mívám s sebou, máma ho ani nepohladí, nezajímá ji…jako jo, no…asi tak. Přítel se trápí, že je nemůže nechat hnít, že jsou to rodiče…ale brzo bude muset asi ptž nic nezmůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.20 17:10

Neuděláš nic, jsou prostě staří a po té 70 se to fakt u většiny lidí láme. A některé lidi v tomto věku a se zdravotními problémy život prostě nebaví. :nevim: Nech je žít, jak chtějí oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.9.20 17:10
@Tarjei píše:
@unuděná já mám psa kterýho mívám s sebou, máma ho ani nepohladí, nezajímá ji…jako jo, no…asi tak. Přítel se trápí, že je nemůže nechat hnít, že jsou to rodiče…ale brzo bude muset asi ptž nic nezmůžeme.

Mozna na ne zkuste jeste metodu cukru a bice. Tvuj manzel at vazne pohrozi, ze jestli se nevzpamatuji, zbavi je svepravnosti a necha zavrit do ustavu a ty mile nabidni pomoc. Ale moc nadejne to nevidim no.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 17:14

@unuděná jo vidíš, hodnej a zlej policajt…to nás nenapadlo ještě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.9.20 17:16
@Tarjei píše:
@unuděná jo vidíš, hodnej a zlej policajt…to nás nenapadlo ještě…
:lol: :lol: :palec: za pokus nic nedate.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
1.9.20 17:17

Tarjei, to je smutné čtení, je mi líto, co v rodině prožíváte. Na sklonku života rodiče, kteří mají pomoc a zázemí a stejně chátrají a chřadnou… i to patří k životu.
Nezkoušeli jste se obrátit na jejich obvodního lékaře? Co můžete udělat, popř. jak je vytáhnout z tohoto stavu.
Moje mamka je ve stejném věku - 70 let, aktivní snad víc než já, všechno zařídí, udělá, zajede, zavaří, zjistí, na kole jezdí, zahradu a barák obstará atd… Tátovi je o rok víc a momentálně je na LDN, lepší to asi nebude. Starala se o něj doma, dokud to šlo, jenže teď už 3 měsíce nechodí…

Jinak sousedka mladšího věku byla aktivní ženská, když si tu naproti nechala stavět dům a bydlela. Pak po čase vím, že byla hosp. na psychiatrii, měla antidepresiva a časem se z ní stala úplná troska… těžko říct, co je menší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148793
1.9.20 17:17
@unuděná píše:
Hned me napadl DD, ale taky to neguji. Nechala bych je hnit zaziva, kdyz to tak chteji :nevim: timhle tempem (promin mi tuhle vetu) budete mit brzy po starostech.. :? Pokud je nenakopne nic, co meli radi driv, vnoucata nebo treba pejsek, tak s tim proste asi nic neudelate :nevim:

To je mi líto. Radu nedám jinou než ostatní, jen…fakt jsi dobrá že se staráš, starate, máš můj obdiv, ještě k tomu všemu.
Pardon, to mělo být na zakladatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.9.20 17:18
@unuděná píše:
Mozna na ne zkuste jeste metodu cukru a bice. Tvuj manzel at vazne pohrozi, ze jestli se nevzpamatuji, zbavi je svepravnosti a necha zavrit do ustavu a ty mile nabidni pomoc. Ale moc nadejne to nevidim no.. :?

Tohle myslis vazne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 17:19

@dedrichov no právě…když já jsem z vlastní rodiny zvyklá na aktivní lidi, jedna babička žila do 93..druhá v 85 peče koláče pro všechny, lítá po nákupech a roznáší drby :D..můj děda do 75 ordinoval…tak mi tohle přijde šílený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 17:21

@g.sandova ono zvenku všechno vypadá jinak…tohle je jak malý vzpurný haranti, jenže je nepřehneš přes koleno žejo…moje máma umřela ani 60 jí nebylo a jak chtěla žít. A oni maj pomoc se vším, co potřebujou a všechno balej. Ta bezmoc je strašná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
1.9.20 17:22

@Tarjei to me moc mrzí, nemáš to v životě lehké. Jsou rodiče vůbec ještě při smyslech? Pokud si na tuhle otázku bezpečně můžeš odpovědět, že ne, tak můžeš pouvazovat o zbavení svéprávnosti a umístění do zařízení s péčí. A pokud ano a opravdu takhle žít chtějí, tak i když naprosto chápu, jak hrozné tohle musí být, já bych se od nich asi distancovala a jen je pravidelně kontrolovala, že jsou v pohodě, protože bych se na to nezvládla dívat/čichat, jakože jít tam třeba na návštěvu :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová