Vyhořelí důchodci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4650
1.9.20 17:24

Stařecká demence? Mrkni na příznaky na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 17:28

@Lalelale no jako částečně. Otec má prostě postupující senilitu. Na wc trefí ale něco mu řekneš a za pět minut to neví. Ztrácí věci. Musí se mu říkat, co má dělat, což mu říká ta máma. Jenže ona se uzavírá do sebe. občas kouká úplně nepřítomně. Takže je to akorát aby jí dones šťávu, aby jí vysypal popelník. On by třeba i vytřel, ale ona mu to neřekne.
Byli jsme s nima na chalupě, pod pohrůžkou odvezení domů se ona obden myla ale pak se se navlíkla do toho, co měla předtím na sobě. A takový špeky různý další, no…
Já to mám s odstupem, mám je ráda ale partner se samosebou trápí hodně, víc než já, jsou to jeho rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 17:30

@stín katedrál hele máma nemá potíže s pamětí. Vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.9.20 17:31

@Tarjei zkoušíte dost, nemusíte mít výčitky. Přestaňte vařit a kupujte co chtějí, nějaký diety… Kup jim radši plato lipanku ;) vy si užívejte čas pro sebe, názorně vidíš, že pak v důchodu už není chuť, čas, síly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
1.9.20 17:37
@Tarjei píše:
@DoktorkaZorkaHorká hlavní problém je, že je vidět jak hlavně ta máma děsně chátrá. Ona přestává reagovat prostě na cokoliv. Já ji chtěla vzít na výlet, jen my dvě, nechtěla. Nemeje se až smrdí na sto honů. Nejde k zubaři, rozpadaj se jí zuby.

A víte přesně, co berou za léky?

Nemá třeba sedativa anebo léky na spaní a nebere jich víc než má?

Nepije na to alkohol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27700
1.9.20 17:44

@Tarjei a mamince přítele nezměnili dávkování ad, není moc utlumená po nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 18:06

@free333 bere Argofan. No, já o tom četla, že když je moc velká dávka, u starších lidí to nesedí a je třeba to sundat. Ona toho bere 150 mg a to je maximum. Jenže nepůjde k dr prostě mu něco vykládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
1.9.20 18:19

A co je nechat napokoji, nejsou to děti…příroda to vyřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 18:28

@olino nojo, člověku to nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
1.9.20 18:41

@Tarjei

Argofan je docela síla. To dal obvoďák?
Zkusila bych vyměnit AD.
S lékařem to řešte vy dva. U stařečků to není nic neobvyklého a pokud je doktor normální, bude se s vámi bavit a nevyhodí vás.
Demenci bych též nepodceňovala. Nechala bych je vyšetřit oba. Kognitiva by je třeba mohla trochu nakopnout.
Ale může to být také tak, že se to prostě nezmění, ať uděláte cokoliv. Někteří ten život zabalí a rezignují na vše. Je to smutné… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
1.9.20 18:48

U mámy bych to viděla na blbou medikaci. Kontaktujte obvodního lékaře, nevyhodí vás. Tatínek asi už ta demence. Moje babička byla taky apatická a posléze agresivní. Bylo to lékárna. Po vysazení se to spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 18:50

@Whitedog psychiatr ji to nasadil. Otec odmita brat leky, kvuli nezadoucim ucinkum. Prasteny, vim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.9.20 18:55

@Tarjei jak nechtějí, neuděláš nic.. My takto bojovali s babi, než byla zjištěna demence.. Má svůj svět, co jí vyhovuje.. Je to pak jak s malým dítětem.. Jídlo až pod nos, krmit atd.. Stejne i hygiena atd.. Bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
1.9.20 18:55

@Tarjei

Tak psychiatr by mohl vědět…
Konzultovala bych to přímo s ním. Řekla bych, že to zkusí vyměnit.
Vy pak jen babičce dáte do lékovky jiný prášek a řeknete jí, že lékař to změnil.
Zkusila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.9.20 18:56

@Bubla Bůčková hele zadny diety, ale kvalitni jidlo no…pritel vyborne vari, aj to umi krasne naaranzovat..dobry maso a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová