Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
zdravím, jsem trošku v pasti, první byl kojenej a pak ABKM, takže vůbec netuším… ![]()
Malý má 3 týdny, 2 týdny je kompletně na UM + Espumisan, koupili jsme Bebu pro. Kadí tak 2× za den, někdy 1× za dva dny. Prdí, odbrnke, vydrží 4hod, přes noc i až 6hod. Včera ale začal mít problémy s břichem, dalo mu celkem zabrat se vyprdět, brečel a tlačil, včera 2×, dnes už zase 1×.
Je to UM nebo jsou to prostě prdy a chce to vyzkoušet jiný kapičky?
Nemám zkušenost co a jak po UM a chceme objednat víc krabic z netu, tak ať nám to tu pak zbytečně neleží ![]()
Díky ![]()
Těžko říct, já jsem u obou dětí od začátku najela na Sunar + Babycalm a oba dva v pohodě (u malé zatím).
Můžeš zkusit taky ten Babycalm, je na přírodní bázi a může se používat neomezeně. ![]()
Zkusila bych vynechat ten espumisan a uvidis. Jinak my varime UM z kminove vody. To na prdy zabira.. Nevim jestli bych kupovala vic krabic najednou. To muze byt zradne.. Pozor na vselijaky probiotika. Je to vsude a treba nasi male nakonec vadilo to. Ma Hipp Bio (ale da se koupit jen v nemecku) a ten ji vyhovuje..
Syn bylo na narozeni na UM (Nutrilon) - taky sem prvni tyden davala na „prdiky“ Espu, ale mel problemy nadale, takze UM sem nemenila (po preceteni diskuzi zde) a koupila SabSimlpex…od te doby klid a bez potizi.
@dani24687 píše:
@ne-silenamatka on prej espumisan a sab ma stejny slozeni…
Vazne? To sem netusila - tam muj syn uz asi frci na placebo, protoze SabSimplex zabral hned a Espu ne ![]()
@dani24687 jj varim kmin. cca 5min, lzicku kminu do litru vody
@dani24687 To co popisuješ měl malý byl na Nutrilonu přešla jsem na Hipp bio combiotic a bylo to lepší. Pak jsem si všimla že ho hodně trápí prdíky a už ani nezabíral Espumisan tak jsem nazkoušku vysadila Vigantol a od té doby co ho nebere je v pohodě. Jinak v příbalovém letáku Vigantolu je v nežádoucích účinkách nadímání, bolesti bříška a zácpa.
Vigantol bych u tak malého mimča nevysazovala
jinak my jsme měli podobné potíže s hippem, teď máme hami a v poho…každému může vyhovovat něco jiného…ale bříško může bolet i tak, odejde to s věkem, chce to vydržet..měla jsem u nás pocit, že nepomohlo vůbec nic ( bio gaia, babycalm, espum. atd..)pomohlo jen vyrůst a v nouzi největší použít trubičku…
@ne-silenamatka píše:
Vazne? To sem netusila - tam muj syn uz asi frci na placebo, protoze SabSimplex zabral hned a Espu ne
Nechci kecat. Rikala mi to pani v lekarne, sama jsem to nezkoumala. ![]()