Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Poslední dva dny mi skáče na telefonu, že jsem vyhrála cenu od Googlu, mám si vybrat buď telefon, nebo tablet pouze za cenu dopravy, tj. asi 2 až 4 eura. Musím zodpovědět pouze pár otázek ohledně internetového nakupování. Stalo se vám to někomu, nebo je to podvod. Budu ráda za vaše názory.
Samozřejmě, že je to podvod. Chtějí od tebe zjistit info přístupovým údajům k účtu a ty se pak nestačíš divit, jak rychle ti vybílí účet..
To oznámení ignoruj. Teď netuším zda se ta stránka dá nějak zablokovat. ![]()
![]()
Probohaaaaa. Chodíš na internet tak 3 minuty, že bys skočila na takovou ptákovinu? Co příště? Nigerijský princ?
Ale oni nechtějí číslo účtu, jen abych si vybrala co chci, ale například u telefonu je cena 50000,–, tak aby to pak nechtěli záplatit. Třeba má někdo zkušenosti.
@Domácípuťka píše:
Ale oni nechtějí číslo účtu, jen abych si vybrala co chci, ale například u telefonu je cena 50000,–, tak aby to pak nechtěli záplatit. Třeba má někdo zkušenosti.
Nic není zadarmo. Zavři to vyskakovací okno a zapomeň na to. Je to scam.
Tak na nigerijskym princovi bych si smlsla, haha. Zas tak naivní nejsem.
@Domácípuťka píše:
Ne číslo účtu, to je jim celkem k prdu, když nemají přístupové údaje k přihlášení do el bankovnictví. A přesně tohle z ztebe chtějí vymámit…
To co jsem poslala je jedna z variant tohoto podvodu. Ale základní pravidlo je - na internetu nikdy nic nedostaneš jen tak zadarmo. A už vůbec ne z vyskakovacích oken nebo náhodných emailů.
Co by z toho ta firma měla?
Já přidám vezri, kdy se chtějí útočníci dostat údajům k platební kartě.
@Domácípuťka píše:
@werajsik
Ne, takhle to nevypadalo
Hele, ale vždyť je úplně jedno jak to fyzicky vypadá či nevypadá.
Prostě je to phishing/spam. Co na tom nechápeš?
![]()
Ale jestli máš pocit, že si tu vymýšlíme a jen ti nepřejeme výhru, tak s chutí do toho
![]()
@Domácípuťka píše:
@werajsik
Ne, takhle to nevypadalo
Tak to všechno výplň a těš se na nový mobil, přesně pro lidi jako ty je to dělaný.
Stalo se mi to snad stokrát, vždycky jsem to ignorovala.
Základní pravidlo na internetu je: když je to tak výhodné, že se ti tomu ani nechce věřit, je to podvod. Tohle je klasický příklad.
@Domácípuťka píše:
@werajsik
Ne, takhle to nevypadalo
Všichni ti tu říkají že je to podvod, ty si meleš svou, tak to zaplať a uvidíš