Příspěvek na bydlení - vyjde to?

alenka.slunicko
17.4.15 17:27

vyjde to?

Ahojholky, prosim o radu, pokud mate nektera zkusenosti, nebo vite jak to chodi…moc by mi to pomohlo.muj pribeh zacina asi jako vsechny jine. laska, pritel,deti.tri deti. jenze se to pokazilo. pritel nas vyhodil z baraku a mi sli, uz kvuli tomu, ze se objevovali z jeho strany nadavky a ja to psychicky nedavala.ted bydlime u znamych a ja hledam byt. chtela bych pockat do cervna, kdy syn dokonci rocnik a odstehovat se uplne pryc z mesta. a prave proto se chci zeptat.ja jsem na materske dovolene, zitra se jdu podivat na byt, ale nevim, jestli najem mi bude platit socialka, na co vse budu mit narok a hlavne kde do te doby bydlet.asi to nejakou dobu bude trvat nez to na uradech vyridi, ale u znamych nemuzu zaclanet vecne. nevite nektera, jestli bude problem, kdyz tam nemam trvaly bydliste? byt samozrejme neni ani vybaveny, ja mam teda nejaky nabytek, hlavne detske pokoje, ale pracku a lednicku treba ne.vim ze existuji davky v hmotne nouzy…ale vubec nevim, co muzu cekat a co mam delat.kdyz se mi byt zitra bude libit, dohodneme se na smlouve a tu ja odnesu na socialku, budu dostavat uz nejake penize treba k datumu kdy bych se tam mela stehovat? to bych chtela 30 cervna.nebo podminka je bydlet tam a pak si zazadat? jenze na prvni najem bych nemela :-( prosim poradte

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
17.4.15 17:34

Na příspěvek na bydlení musíš mít trvalé bydliště v bytě, na který si žádáš. Máš otce v RL dětí? Předběžné opatření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.15 17:34

Takhle to určitě nefunguje. Budeš muset mít trvalé bydliště, zažádáš až budeš skutečně bydlet a mít zaplaceno a oni ti zpětně vyplatí nějakou část nájmu, nepočítej s tím, že celý. Na pračku by šla jednorázová pomoc, ale tu dávají ve zcela vyjímečných případech. Budeš muset mít také prvotně vyřízené alimenty z toho se pak bude vypočítávat, zda máš ještě na něco nárok :think:

• Citovat
  • Upravit
17.4.15 17:47

Příspěvek na bydlení se vyplácí až po třech měsících - vyřizuje se čtvrtletně, proto tři zaplacené nájmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
17.4.15 17:47
@Takyjednasama píše:
Příspěvek na bydlení se vyplácí až po třech měsících - vyřizuje se čtvrtletně, proto tři zaplacené nájmy.

už to tak není, může se žádat hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.15 17:48
@Takyjednasama píše:
Příspěvek na bydlení se vyplácí až po třech měsících - vyřizuje se čtvrtletně, proto tři zaplacené nájmy.

To prý už neplatí, už může žádat po měsíci

• Citovat
  • Upravit
17.4.15 17:49
@JaneDoe píše:
už to tak není, může se žádat hned

Tak to se omlouvám za chybnou informaci, beru zpět, díky za upozornění :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
17.4.15 17:50

Nejlepší bude na sociálku osobně zajít, vylíčit svou situaci a zjistit na co máš či nemáš nárok.
Trvalé bydliště mít v bytě musíš (dle nového zákona od tohoto roku na něj máš automaticky nárok),nejprve musíš nájem zaplatit a pak můžeš zažádat o příspěvek na bydlení-zaplatí Ti část nájmu ne celý.
Předem Ti nikdo žádné peníze nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.15 17:57

@alenka.slunicko Možná by bylo dobré kouknout i na azylové domy, v bytě chtějí kauce a rozhodně ti ho nebudou platit celý.

• Citovat
  • Upravit
alenka.slunicko
17.4.15 18:23

Diky moc za reakce.coz na jeden najem bych mela.pak bych si teda zazadala… Ale jakou dobu maji na vyrizeni? dalsi najem bych uz asi nedala.

• Citovat
  • Upravit
alenka.slunicko
17.4.15 18:38

V rodnym listu otec zapsany je a na soud jdu podat zadost o vyzivne ve stredu.

• Citovat
  • Upravit
alenka.slunicko
17.4.15 18:40
@Sunnny píše:
Nejlepší bude na sociálku osobně zajít, vylíčit svou situaci a zjistit na co máš či nemáš nárok.
Trvalé bydliště mít v bytě musíš (dle nového zákona od tohoto roku na něj máš automaticky nárok),nejprve musíš nájem zaplatit a pak můžeš zažádat o příspěvek na bydlení-zaplatí Ti část nájmu ne celý.
Předem Ti nikdo žádné peníze nedá.

Za jak dlouho by mi ty penize asi tak dali?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.15 18:55

Na vyřízení má úřad 30 dní, ale v případě potřeby 60 dní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat