Nevezmou dítko do školky, co já?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevezmou dítko do školky, co já??
Zdravím holky,
mám dnes po dlouhém čase čas, tak píšu dotazy, co mi dlouho leží v hlavě.
Jeden ohledně nepřijetí synka do školky… Na 99% ho letos v místě bydliště do školky nevemou. Je tu plno a jemu jsou 3roky až v prosinci 2015…:-( Já ale mám nastoupit v jeho 3letech spět do práce, takže rodičák mám na 3roky.
Ale když ho nevemou (stopro se to dovím za 14dní) tak co já?? Mám se zaregistrovat na pracáku a být s ním další rok doma? Budu mít nárok na nějaké peníze od státu? Ne, že bych chtěla být nějaká vyžírka, ale stále jsem byla zaměstnaná, nikdy sem po nikom nic moc nechtěla, ale teď bych ráda, kdybych věděla nějakou nejlepší radu na co nejvíc peněz, protože těch není nikdy dost, že. Do soukromé školky ho asi nedám, neboť po odečtení částky za školku z mé výplaty by nám toho moc nezbylo… Druhé dítko zatím nevím nevím. Protože volit těhotenství, jako východisko z nějaké situace mi nepřijde moc vhodné…
Díky za nápady a názory!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Třeba by ti po oddělení částky za soukromou školku (placené hlídání) moc nezbylo, ale měla bys místo a vyhlídky, že se finanční situace v dohledné době zlepší, až se místo ve školce uvolní. Práce bych se nevzdávala v žádném případě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bikerka Radši bych dala celou výplatu za soukromou školku a udržela si práci, protože od státu dostaneš podporu na 5 měsíců něco kolem 3tis a kde pak budeš shánět novou práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Volila bych soukromou školku, sice budeš vydělávat jen na ní, ale budeš mít práci. To bych teda udělala já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radu na co nejvíce peněz nemám… Zkus se buď domluvit v práci na prodloužení nebo vydělávej na školku a práci si udrž. Na pracáku toho moc nedostaneš, ale samozřejmě, že za tebe budou platit aspoň pojištění. Taky ho můžou vzít v průběhu roku a nebude to nakonec tak hrozný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzdávat se dobrovolně práce na dobu neurčitou v dnešní době je podle mě nerozumné. Finanční „zisk“ z ukončení práce a nástupu na ÚP se velmi rychle může stát ztrátou, až vyčerpáš podporu a neseženeš práci. Volila bych školku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radím soukromou školku, pokud se máš kam vrátit, tak je blbost místo opouštět
myslíš, že za rok bys něco sehnala? (neznám tvou kvalifikaci ani místo, kde práci sháníš)
i kdyby veškerá výplata padla na školku, tak je to na omezenou dobu, rok, možná méně, kdyby se uvolnilo místo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by byla ta možnost, dala bych dítě do soukromé školky nebo si sehnala hlídání. Malé školky v okolí nemáte? U nás jsou školky v okolních vesnicích, tak tam se umísťují i menší děti. V okolí to teď řeší několik známých se stejně starýma dětma.
- Citovat
- Upravit
No a já si ještě myslím, že celou výplatu za školku určo paní nedá, a zbyde ji i víc, než by dostala na prácu. já teda na pracáku nikdy nebyla, ale pokud nemá zajištěné hlídání, tak snad nemá cenu se ani na úp hlásit, je snad lepší se nahlásit jako pečující osoba o dítě do 7mi let. Jinak já bydlím ve velkém městě a za školku platíme 8000,–.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soukromá školka, já to nejspíš budu muset taky tak udělat, mám rodičák na 2 roky a malá narozená v prosinci, raději práci než někde na úřadě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soukromou školku nebo indivindi hlídání - sice to bude vylej nalej, ale když budeš doma, nevyděláš nic, navíc ztratíš nejspíš práci ¨,
jinak je možnost zkusit se zaměstnavatelem domluvit neplacené volno, ale to pak nemžeš na pracák. zas si práci udržíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za názory. Čekala jsem trochu, že ta soukromá asi vyhraje. Zatím nevím. Musím hledat asi nejlevnější, abych se nezbláznila z toho, že mám sice práci, ale malýho skoro neuvidím, abych na ni vydělala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bikerka píše:
Díky všem za názory. Čekala jsem trochu, že ta soukromá asi vyhraje. Zatím nevím. Musím hledat asi nejlevnější, abych se nezbláznila z toho, že mám sice práci, ale malýho skoro neuvidím, abych na ni vydělala…
Taky jsem nastupovala pár měsíců dřív, než byla státní školka, vyřešili jsme to paní na hlídání a nebyla to až taková raketa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jopo ano, celá výplata na to nepadne, ale přece jen, výplata 16tisíc, 7-9tisíc jsou školky v okolí, 4tisíce projezdím… takže mi zbyde cca 4tisíce na měsíc na jídlo..:-( mám z toho hrůzu, jinak nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit