Nevezmou dítko do školky, co já?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@omites ano, už je to OK, jsem to pochopila až po tom, co jsem napsala ty otazníky. A taky už jsem dneska fakt unavená, takže to tu balím. Pěkný večer všem!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bikerka Kamarádka byla v dost podobné situaci, její prcek je narozený v lednu, už měla domluvené místo v soukromé školce a týden před nástupem jí volali ze státní, že se jim uvolnilo místo, někdo se odstěhoval. Vím o více podobných případech, takže bych si hledala pojistku, ale od září bych pravidelně obvolávala místní školky, zda se jim místo neuvolnilo. Hodně štěstí, vím, že jsou to šílené nervy!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzkasim to je jak u nás. Syn je lednový. 14 dní před začátkem školky volala ředitelka, že se uvolnila dvě místa. Pokud chceme, můžeme od září nastoupit. Takže nakonec šel do státní školky ve 2,5 letech. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
@zuzkasim to je jak u nás. Syn je lednový. 14 dní před začátkem školky volala ředitelka, že se uvolnila dvě místa. Pokud chceme, můžeme od září nastoupit. Takže nakonec šel do státní školky ve 2,5 letech.
neskutečný, fakt závidim. nám tu vzali syna do státní v jeho 4,5 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bikerka píše:
Zdravím holky,
mám dnes po dlouhém čase čas, tak píšu dotazy, co mi dlouho leží v hlavě.
Jeden ohledně nepřijetí synka do školky… Na 99% ho letos v místě bydliště do školky nevemou. Je tu plno a jemu jsou 3roky až v prosinci 2015…:-( Já ale mám nastoupit v jeho 3letech spět do práce, takže rodičák mám na 3roky.
Ale když ho nevemou (stopro se to dovím za 14dní) tak co já?? Mám se zaregistrovat na pracáku a být s ním další rok doma? Budu mít nárok na nějaké peníze od státu? Ne, že bych chtěla být nějaká vyžírka, ale stále jsem byla zaměstnaná, nikdy sem po nikom nic moc nechtěla, ale teď bych ráda, kdybych věděla nějakou nejlepší radu na co nejvíc peněz, protože těch není nikdy dost, že. Do soukromé školky ho asi nedám, neboť po odečtení částky za školku z mé výplaty by nám toho moc nezbylo… Druhé dítko zatím nevím nevím. Protože volit těhotenství, jako východisko z nějaké situace mi nepřijde moc vhodné…
Díky za nápady a názory!
Čeká mĕ stejná situace, budu řešit soukromou školkou.
Padne na ni půlka platu, ale přece se nenechám vyhodit z práce, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já bych ti jen ještě poradila, abys od září volala na magistrát a otravovala a otravovala, že potřebuješ školku, že máš práci atd. Já takhle také volala a místo se nakonec našlo. Dcera chodila asi půl roku do vzdálenější školky, ale od dalšího září jí už normálně vzali do školky, kterou jsem původně chtěla. Dcera je také podzimní a v těch necelých třech jí nevzali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No když manžel nemá práci a nemůže(?)hlídat, pak Ti nezbývá než platit za soukromou.To je jednoduchý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bikerka píše:
@jopo ano, celá výplata na to nepadne, ale přece jen, výplata 16tisíc, 7-9tisíc jsou školky v okolí, 4tisíce projezdím… takže mi zbyde cca 4tisíce na měsíc na jídlo..:-( mám z toho hrůzu, jinak nic.
4 na jídlo je furt lepší než nic z pracáku
zkus soukromé hlídání, co nějaká kamarádka která bude ještě se svým doma? Domluvit se na 5 ti měsíčně, kombinovat s babičkama pokud máš a fungují…co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taminka píše:
a manzel kdyz ted nepracuje doma byt s ditetem
nemuze?
ja teda predpokladam, ze bikerka ma nadeji, ze v prosinci 2015 jiz manzel zase praci mit bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A stejne mi to prijde trosku unfair, ze jedne ditko vezmou a plati za skolku 500, druhe ne a plati 8000 - myslim, ze by to stat mohl trosku vypomoci tem, ktere mely smulu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím. mé dítko se taky nedostalo do školky. takže jsem šla na pracák a prodloužila jsem si rodičák o rok. ale co budu dělat potom nevím asi budu na pracáku dál.
jinak stát od 1.1.2015 pomáhá tím že se mužete částku 8500 za rok odečíst z daní. Takže jakásy pomoc to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dvěstěnožka píše:
jinak stát od 1.1.2015 pomáhá tím že se mužete částku 8500 za rok odečíst z daní. Takže jakásy pomoc to je.
no jo vlastne, to je fakt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš zaměstnavatele požádat o poskytnutí neplaceného volna do čtyř let věku dítěte (někdy se tomu nesprávně říká prodloužení rodičáku do čtyř let věku dítěte), ale zaměstnavatel ti nemusí vyjít vstříc a může požadovat tvůj návrat do práce ve třech letech věku dítěte. A dále, pokud ti to zaměstnavatel umožní, tak po těch 4 letech ti může přidělit jakoukoliv práci, nemusí ti držet pozici, na které jsi předtím pracovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
to byla jen reakce na to, že se Lama díví, že někdo projede 4tis. měsíčně do práceProjede se i víc
ale nedivim. divim se, že projede 1/4 svého platu. chápu, že někdo jezdí kvuli dobré práci 100km. 70 km mi přijde s dětmi safra dost. už jen ten projetý čas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dvěstěnožka píše:
Zdravím. mé dítko se taky nedostalo do školky. takže jsem šla na pracák a prodloužila jsem si rodičák o rok. ale co budu dělat potom nevím asi budu na pracáku dál.
Protože 8500,– ročně (cca školkovné za měsíc) je pomoc
Pánové politici si neuvědomují, že zařídit školky, nemuseli by maminkám vyplácet podporu, platit zdravotní atd., že ty maminky by se někdy rády do práce vrátili dřív, než po 4 letech, až jim dítě (možná) vezmou do školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit