Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedocetla jsem, promin, moc rozvlacne na mne, ale jestli jsem pochopila dobre Tvuj dotaz, pises ze se od vanoc neozval… to jako 3 dny, kdyz mame 26.12., tak je to mysleno? Jestli ano, tak tipuji ze ma proste pohodu doma, odpociva, cpe se cukrovim, hraje divadylko pred manzelkou a nema chut cokoli resit
Cili ze se ozve az za par dnu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,zkusím to nějak zkrátit, ale i tak to asi bude i tak delší. A prosím kdo me chce odsuzovat tak to nechte bez komentáře, nikomu neublizuji a ubližovat nebudu v tomhle příběhu.
- v praci me začal balit nás sef (se kterým ale vlastně nepřijdu do pracovního kontaktu, jsme velká firma a je to složitější, zkratka kromě pozdravu spolu neprijdeme do kontaktu a to se ani nezmění).
- je ženatý, dospělé děti. Je o 18 let starší než já
- verejne se ví ze u nás mel mnoho let milenku (uz spolu nejsou). Me přiznal ze s ni chtěl jeden čas děti.
- netuším jak to ma doma, rekl mi ze tam “něco zdravého není”.
- pozval me na obed, na veceri, svádí me dost okate v praci a mnoho lidi zejména z jeho okolí si toho všimlo
- dával mi pusu normálně na ulici, v obchodaku, restauraci, drží me za ruku když jdeme městem
- před Vánoci me objal a políbil v praci, aniž by kontroloval jestli to někdo nevidí (vidělo to několik lidi)
- první týden co jsme se začali vídat mi psal, když byl na služební cestě tak volal, pak psát přestal. Zeptala jsem se proč a on mi rekl, ze mu to přišlo moc hrrr a ze to chtěl trochu zbrzdit (hrrr byl, ale zbrzdit to na témeř nulový kontakt - myslím po sms). A ze se mu moc libim a nechtěl abych si myslela, ze mu jde jen o sex.
- nespali jsme spolu (rande jsme měli asi 4×)
- obed a veceri vymyslel on, zbytek veci já. Třeba mi řekne kdy me muže vidět ale nepřijde pak s ničím konkrétním. Když něco navrhnu, je vždycky pro. Občas to ovšem zruší
(to se stalo 2× tedy a jednou si nakonec čas udělal, byl déle v praci a já byla uz naštvaná, ze na me zapomněl, tak jsem mu řekla ze evidentne nemá chuť někam jít a tak na to kasleme, tak rikal ze to tak není akorát ze ma ještě schuzku na 30 min v centru a ze to nějak musí vymyslet, nakonec z toho bylo nejlepší rande a druhy den mi psal ze to bylo úžasný)
A ted se asi zeotate kde je problém…
- od Vánoc mi nenapsal jedinou zprávu. Rozloučili jsme se před svátky a mel se za mnou stavit (to byl jeho nápad), ale napsal mi ze to nestíhá a ze se omlouvá. Od te doby nenapsal, já jemu tedy také ne (jen jsem reagovala na zprávu, ze to je skoda), ale mel by psát asi on.
Trochu si s tím nevim rady. Nemám sebemenší zájem ho rozvádět, netuším jak to ma nebo nemá doma, myslím si ze na vztah je mezi námi stejne moc velký věkový rozdíl, ale chtěla jsem ho víc poznávat a možná proste se nejaky čas “bavit”…nikdy bych to sama nezačala, ale když udělal první krok, byla jsem rada. Vim ze se me částečně boji, mohla bych mu vzhledem k jeho pozici ublížit, ale minule mi rekl, ze mi věří.
A ted na co ae ptám
Co si o tom myslíte? Počítám s reakcemi typu ze me chce jen do postele a ze jsem husa, ale to prezijujsem zklamaná ze se mi cele svátky neozve, ani když byl třeba v zahraničí s jednou z dcer, když jel minule, posílal mi aspoň fotky (sice o ničem ale aspoň něco
. Poslední rozloučení bylo krásný a vsechno v pohodě a o to víc nechápu ze nenapíše ani jak ae mam atd. Přemýšlím ze to skončím, ale nevim jak. Buď mu řeknu ze mi za 14 dni nevěnoval ani 20 sekund aby napsal, nebo budu ultra milá a budu s nim flirtoval ale pokud něco vymysli tak odmitnu anebo ho budu úplně ignorovat, mužu zajistit, abychom tváři tvar nepotkali, jen aby me viděl ze jsem ve firmě. Možná je to jen pitomy ego, ale myslím si, ze kdyby me mel nějak rad (nemyslím nic vážného), ze mi tu zprávu napsat muže. Nebo ne a měla bych byt aktivní já? Co jsem pochopila tak doma asi velí spis žena a jeho ex milenka působí jak taková paní učitelka, dost možná vůbec není zvykli někoho delší dobu dobývat, se mnou to vydržel 2 týdny a pak to opadlo (myslím po těch sms).
Klasika. A co jsi jako čekala od ženatého chlapa?
Pokud chceš s ním ztrácet čas, pak si zvykni, že ty budeš vždy ne na druhé, ale až tak na třetí koleji/v tom lepším případě/, a to všechny svátky, dovolené, případně jiné akce, kde ho bude manželka a děti potřebovat.Ty budeš pouze tiše v koutku čekat, až na tebe přijde řada.A pokud začneš dělat problémy, tak dopadneš stejně, jako ty před tebou. To je prostě realita.Na tvém místě bych se na to vykašlala, a našla si chlapa k sobě, se kterým se budeš moci kdykoliv ukázat na veřejnosti.
@Helca83 píše:
Nedocetla jsem, promin, moc rozvlacne na mne, ale jestli jsem pochopila dobre Tvuj dotaz, pises ze se od vanoc neozval… to jako 3 dny, kdyz mame 26.12., tak je to mysleno? Jestli ano, tak tipuji ze ma proste pohodu doma, odpociva, cpe se cukrovim, hraje divadylko pred manzelkou a nema chut cokoli resitCili ze se ozve az za par dnu
Promiň neumím psát stručně ![]()
No neozval se od 19.12 ![]()
Doma asi je, ale ozvat se muže i tak, ne? Spis se ptám jestli to ukončit, upřímně mi vadí ze nenapsal ani “hezky Vánoce, těším se až te uvidim” nebo nějakou podobnou blbost
@nostress píše:
Klasika. A co jsi jako čekala od ženatého chlapa?Pokud chceš s ním ztrácet čas, pak si zvykni, že ty budeš vždy ne na druhé, ale až tak na třetí koleji/v tom lepším případě/, a to všechny svátky, dovolené, případně jiné akce, kde ho bude manželka a děti potřebovat.Ty budeš pouze tiše v koutku čekat, až na tebe přijde řada.A pokud začneš dělat problémy, tak dopadneš stejně, jako ty před tebou. To je prostě realita.Na tvém místě bych se na to vykašlala, a našla si chlapa k sobě, se kterým se budeš moci kdykoliv ukázat na veřejnosti.
Já vim, já uz bohuzel vztah se ženatým měla a to dva roky. Ale to je mnoho let dozadu, dneska je rozvedený a s novou ženou ma spokojenou rodinu, s tou první děti neměl.
A já a nim ani žádný vážný vztah nechci, i vzhledem k věku si myslím ze to není ok (je mu 49), chtěla jsem se jen “pobavit”, flirtoval, občas se videt,občas někam jet…posledně mi rekl, ze se mu docela líbí ze ho odmítám vzít k sobě, ze se na to aspoň budeme těšit
Což me taky nastvalo, ze si je jistej, ze něco bude
mam chuť ho nějak setrit, kvůli tomu ze se mi vůbec neozval, ale chapu ze nechce aby mu pipal mobil a psát si zprávy typu “tak co Vánoce” nebaví asi ani me.
Asi jsem se spis chtěla vypovídat, nikomu jsem o tom neřekla a trochu se v tom ztrácím. Jednou mam pocit ze ma fakt zájem, podruhé ze ho uhanim já, když sam nic nevymyslí.
Jestli můžu radit, jdi od toho. Tohle ti žádný štěstí nepřinese, jen trápení a na konci budeš ještě měnit práci. I.kdyby se ozval, nech to plavat a objeví se někdo jiný.
@alilauter píše:
Jestli můžu radit, jdi od toho. Tohle ti žádný štěstí nepřinese, jen trápení a na konci budeš ještě měnit práci. I.kdyby se ozval, nech to plavat a objeví se někdo jiný.
Já vim, bylo by to nejlepší ![]()
Jako milenka si zvykni na to, že jsi poslední v jeho životě. Manželka, děti, práce mají vždy přednost. Takže buď se s tím smiř a přistup na to, nebo ho pošli do háje a najdi si opravdového partnera.
@Anonymní píše:
Já vim, já uz bohuzel vztah se ženatým měla a to dva roky. Ale to je mnoho let dozadu, dneska je rozvedený a s novou ženou ma spokojenou rodinu, s tou první děti neměl.A já a nim ani žádný vážný vztah nechci, i vzhledem k věku si myslím ze to není ok (je mu 49), chtěla jsem se jen “pobavit”, flirtoval, občas se videt,občas někam jet…posledně mi rekl, ze se mu docela líbí ze ho odmítám vzít k sobě, ze se na to aspoň budeme těšit
Asi jsem se spis chtěla vypovídat, nikomu jsem o tom neřekla a trochu se v tom ztrácím. Jednou mam pocit ze ma fakt zájem, podruhé ze ho uhanim já, když sam nic nevymyslí.Což me taky nastvalo, ze si je jistej, ze něco bude
mam chuť ho nějak setrit, kvůli tomu ze se mi vůbec neozval, ale chapu ze nechce aby mu pipal mobil a psát si zprávy typu “tak co Vánoce” nebaví asi ani me.
On si s tebou jenom hraje. On má svoje jisté. Má svoji rodinu, dobré postavení v práci, a chybí mu pouze občasné povyražení.Budeš s ním ztrácet čas, a nejlepší roky. On bude akorát zabírat místo někomu, kdo by tě třeba opravdu miloval. Divím se ti, že po stejné zkušenosti si potřebuješ natlouct ústa znova. ![]()
@nostress píše:
On si s tebou jenom hraje. On má svoje jisté. Má svoji rodinu, dobré postavení v práci, a chybí mu pouze občasné povyražení.Budeš s ním ztrácet čas, a nejlepší roky. On bude akorát zabírat místo někomu, kdo by tě třeba opravdu miloval. Divím se ti, že po stejné zkušenosti si potřebuješ natlouct ústa znova.
No chtěla jsem to brát jen jako povyražení, nejsem zamilovaná, i když uz to, ze mi ted vadí, ze nepíše, je špatně. Kdybych neměla informaci, ze mel tu naši jednu kolegyni 6 let a chtěl s ni děti, tak nezačnu vůbec nic. Ale kdo ví jak to měli, rikal ji ze kvůli dětem se rozvést nemůže, ted jsou děti dospělé, jedno jde žít do Austrálie, druhé půjde na VŠ…ale to je fuk, jak jsem psala, rozvádět ho nechci, uz jen kvůli věku.
@Anonymní píše:
No chtěla jsem to brát jen jako povyražení, nejsem zamilovaná, i když uz to, ze mi ted vadí, ze nepíše, je špatně. Kdybych neměla informaci, ze mel tu naši jednu kolegyni 6 let a chtěl s ni děti, tak nezačnu vůbec nic. Ale kdo ví jak to měli, rikal ji ze kvůli dětem se rozvést nemůže, ted jsou děti dospělé, jedno jde žít do Austrálie, druhé půjde na VŠ…ale to je fuk, jak jsem psala, rozvádět ho nechci, uz jen kvůli věku.
Přesně tak. Už to, že ti to vadí, a sedíš poslušně doma, a hypnotizuješ mobil celé svátky, místo toho, aby jsi si užívala někde třeba na horách, je známka, že v tom lítáš až po uši. A ty informace o předešlé milence máš předpokládám pouze od něj. Dobře ti radím, jdi od toho, dokud je ještě čas, jinak budeš ještě měnit i práci, jak už někdo psal.
@nostress píše:
Přesně tak. Už to, že ti to vadí, a sedíš poslušně doma, a hypnotizuješ mobil celé svátky, místo toho, aby jsi si užívala někde třeba na horách, je známka, že v tom lítáš až po uši. A ty informace o předešlé milence máš předpokládám pouze od něj. Dobře ti radím, jdi od toho, dokud je ještě čas, jinak budeš ještě měnit i práci, jak už někdo psal.
Nene od nej mam info o dítěti ale zbytek od kamaráda který je oba zna uz hodne let.
Mobil nehypnotizuju, ale jsem naštvaná. Takže zbytečná emoce ![]()
Nejradši bych mu nějak ukázala, ze nejsem žádná pipina který se 2 týdny neozve a ona pak přiběhne hned jak ho uvidí, ale nevim jak na to
nahrává mi ze jsme spolu nespali a vim ze by určitě chtěl, uz před těmi Vánoci se zval ke mne domu…takže “nedosáhl svého”
ono je mu to asi jedno, ale mému egu moc ne
tak přemýšlím jak se k němu pak chovat, jestli mu to vyčíst a setrit ho (ze já si uz taky nenajdu ani par vteřin), nebo byt fakt mega milá a usmívat se na nej a pak v realu mu říct ze pokračovat nebudeme, protože nejsem zvykla aby se mi někdo 2 týdny neozval, no anebo ho ignorovat a ani neflirtovat. Ale přijde mi lepší dělat ze vsechno v pohodě a pak říct ze nic.
@Anonymní píše:
Nene od nej mam info o dítěti ale zbytek od kamaráda který je oba zna uz hodne let.
Mobil nehypnotizuju, ale jsem naštvaná. Takže zbytečná emoceNejradši bych mu nějak ukázala, ze nejsem žádná pipina který se 2 týdny neozve a ona pak přiběhne hned jak ho uvidí, ale nevim jak na to
nahrává mi ze jsme spolu nespali a vim ze by určitě chtěl, uz před těmi Vánoci se zval ke mne domu…takže “nedosáhl svého”
ono je mu to asi jedno, ale mému egu moc ne
tak přemýšlím jak se k němu pak chovat, jestli mu to vyčíst a setrit ho (ze já si uz taky nenajdu ani par vteřin), nebo byt fakt mega milá a usmívat se na nej a pak v realu mu říct ze pokračovat nebudeme, protože nejsem zvykla aby se mi někdo 2 týdny neozval, no anebo ho ignorovat a ani neflirtovat. Ale přijde mi lepší dělat ze vsechno v pohodě a pak říct ze nic.
Přesně tak. Je dobře, že máš ještě dostatek sebeúcty na to,aby ti jeho chování vadilo. Já bych se s ním po svátcích pozdravila jakoby se nic nestalo. Pokud budeš dělat uraženou, tím mu dáš najevo, že ti na něm záleží, a už tě má v hrsti, kdežto když ho normálně pozdravíš, a půjdeš si po své práci, dáš mu najevo, že ti on zase až tak žíly netrhá. Na nějaké další jeho návrhy bych mu jenom v klidu odpověděla, že už něco mám.Pokud je trochu chytrý, tak mu to dojde.
@nostress píše:
Přesně tak. Je dobře, že máš ještě dostatek sebeúcty na to,aby ti jeho chování vadilo. Já bych se s ním po svátcích pozdravila jakoby se nic nestalo. Pokud budeš dělat uraženou, tím mu dáš najevo, že ti na něm záleží, a už tě má v hrsti, kdežto když ho normálně pozdravíš, a půjdeš si po své práci, dáš mu najevo, že ti on zase až tak žíly netrhá. Na nějaké další jeho návrhy bych mu jenom v klidu odpověděla, že už něco mám.Pokud je trochu chytrý, tak mu to dojde.
Tak chytrý je, ale nemám z toho pocit ze ho “setřu”, aby vycítil ze se mnou si nebude dělat co chce a já nebudu čekat až on bude mít čas…mas pravdu ze byt urazena je na nic, naopak budu velmi milá
Blby bude kdyz mi nenapíše, protože mi nepíše uz dlouho, i když v praci jsme denně v kontaktu. To pak budu naštvaná dvojnásob, protože mi nevyjde můj plán ![]()
A proč mi dal pusu přímo v praci jsem teda také nepochopila. To bylo úplně zbytečný.
Ahoj holky,
zkusím to nějak zkrátit, ale i tak to asi bude i tak delší. A prosím kdo me chce odsuzovat tak to nechte bez komentáře, nikomu neublizuji a ubližovat nebudu v tomhle příběhu.
A ted se asi zeotate kde je problém…
Trochu si s tím nevim rady. Nemám sebemenší zájem ho rozvádět, netuším jak to ma nebo nemá doma, myslím si ze na vztah je mezi námi stejne moc velký věkový rozdíl, ale chtěla jsem ho víc poznávat a možná proste se nejaky čas “bavit”…nikdy bych to sama nezačala, ale když udělal první krok, byla jsem rada. Vim ze se me částečně boji, mohla bych mu vzhledem k jeho pozici ublížit, ale minule mi rekl, ze mi věří.
A ted na co ae ptám
jsem zklamaná ze se mi cele svátky neozve, ani když byl třeba v zahraničí s jednou z dcer, když jel minule, posílal mi aspoň fotky (sice o ničem ale aspoň něco
. Poslední rozloučení bylo krásný a vsechno v pohodě a o to víc nechápu ze nenapíše ani jak ae mam atd. Přemýšlím ze to skončím, ale nevim jak. Buď mu řeknu ze mi za 14 dni nevěnoval ani 20 sekund aby napsal, nebo budu ultra milá a budu s nim flirtoval ale pokud něco vymysli tak odmitnu anebo ho budu úplně ignorovat, mužu zajistit, abychom tváři tvar nepotkali, jen aby me viděl ze jsem ve firmě. Možná je to jen pitomy ego, ale myslím si, ze kdyby me mel nějak rad (nemyslím nic vážného), ze mi tu zprávu napsat muže. Nebo ne a měla bych byt aktivní já? Co jsem pochopila tak doma asi velí spis žena a jeho ex milenka působí jak taková paní učitelka, dost možná vůbec není zvykli někoho delší dobu dobývat, se mnou to vydržel 2 týdny a pak to opadlo (myslím po těch sms).
Co si o tom myslíte? Počítám s reakcemi typu ze me chce jen do postele a ze jsem husa, ale to preziju