Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den,
zakládám téma místo příbuzné. Chtějí prodat současný rd (a za uzržené peníze koupit byt od developera), ale ví, že by prodej trval dlouho, a proto se zajímají o výkup. Znáte prosím nějaké kvalitní firmy, nespekulanty? Sama jsem jim říkala, že nejspíš prodělají, ale je to jejich rozhodnutí.
Výkupy mi připadají všichni jako spekulanti. Však to pořizují jako investici a se ziskem hodlají prodat dál, to by si měla Tvá příbuzná uvědomit.
Stačí mít představu o ceně a podat si sama inzerát, prodej přes právníka a vydělá zaručeně víc.
Tak jistá spekulace je jaksi podstatou toho výkupu
Ale tak můžou to zkusit i sami, dát inzerát s výrazně lákavou cenou a informací, že prodají pouze za hotové, třeba se někdo chytí. Předpokládám tedy, že schvalovací proces hypotéky je pro ně hlavní důvod, proč nechtějí prodávat klasicky. Na druhou stranu spousta lidí už má dnes hypotéku předjednanou, já bych si úplně dveře nezavírala.
@mahebka píše: Více
Rozhodně prodělají. Když dům nabídnou za normální cenu, tak ho prodají hned.
I “normální” zajemce muže uhradit nemovitost hotově
ne jen výkupní firma. Ano někteří budou chtít přes hypotéku, ale jistě ne všichni.
Děkuji za info, já jim taky samozřejmě říkala, ať zkusí prodat sami, ale nechce se jim moc čekat nebo nevím, přitom, kdyby nabídli sami, určitě by se jim někdo ozval (nemám na mysli realitku).
@Semtex s tou hotovostí to je taky vtipné, jiní vzdálení příbuzní takto chtěli zaplatit hotově něco málo přes 8mega za barák, tedy samozřejmě převodem, ale prý s tím měli problémy, jaktože nechtějí hypotéku a museli to platit na několikrát. No dívali se na ně jako na zloděje, kde vzali tolik peněz (ale to bylo víc než 10 let zpátky).
@ZuzkaLj
spamovat diskuze na e-pipi a lovit dušičky pro firmu, vážně nemáte na nic lepšího?
Nebo ještě hůř, jedete na IČO_ To už je pak vrchol zoufalství a ani se nedivím, že se vám nedaří…
To berete jako SPAM? To už tady v republice nikdo není normální?
Opravdu zoufalá nejsem… když mají všichno všechno pořešeno, tak o to lépe.
Však nikomu nic necpu.
Když nikdo pomoc nepotřebuje, tak nepotřebuje. A když potřebuje, tak umím pomoci.
Toť vše…
@ZuzkaLj píše: Více
Tak narvat to do 20 diskuzi je za mne SPAM.
@Tarena
v žádných 20 diskuzí nejsem. Mám jednu svou a do dvou jsem odepsala.
Do dvou? Ja videla tak 5 minimalne. Nevypadas moc duveryhodne, kdyz takhle lzes.
jsou přímo ukázkovou definicí spamu, to za prvé.
Stejně jako vaše zoufalá snaha ulovit zde nějakou dušičku do svého šmejdského hrníčku z vašich příspěvků přímo stříká…
@Tarena on jí někdo nahlásí, admin ji zabanuje a bude klid od plevele.