Výkyvy stolice - je to ok?

13
26.6.26 10:19

Výkyvy stolice je to ok?

Zdravím všechny,

chtěla bych Vás poprosit o názor nebo zkušenosti.

Před cca rokem jsem měla potíže s fisurou, kterou jsem řešila na proktologii. Od té doby jsme více úzkostná než předtím a tak se možná více pozoruji.

Každopádně, už nějakou dobu pozoruji změny ohledně stolice. Chodím pravidelně ráno ale ne vždy je stolice pevná. Kvůli problému s fisurou jsem zařadila hodně vlákniny, ale často se mi stane že mám řidší stolici i během dnů kdy jim normálně jako dříve.

Už asi po 3 se mi stalo, že cca týden nebo 1-2 dny před příchodem ms mam rozhozené trávení a průjem. Občas mě tak rozhodní nějaká strava (hodně tučné nebo smetanové). Teď jsem kupříkladu 3 dny byla v zahraničí a strava byla samozřejmě mizerná a režim úplně jiný než doma. Po návratu včera doma ráno průjem, během dne jsem jedla jen rohlíky banán, rýži a odpoledne byla stolice už normální formovaná. Ale dnes ráno opět řidší. Tak jsem z toho trochu zmatená. Dříve jsem stolici vůbec nemusela řešit kromě občasných přešlapů s jídlem. Denně také beru probiotika.

Můžou tyto výkyvy souviset s příchodem ms (cca 4 dny do)? Je “normální” mít často řidší stolici a průjem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Poradna očního lékaře