Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Stačí najít článek s názvem Když systém zasáhne tam, kde nemá, a selže tam, kde má chránit. Proč je čas zrušit OSPOD a zjistíš jméno. Všechny ty rozhovory s ní jsou totální sr…, ale lidi tady v okolí moc dobře ví, jak to s ní bylo a je. Mimochodem články a příspěvky na fb si nechává psát přes ai, sama totiž pravopis a češtinu vůbec neovládá a když někde něco vypustí sama, tak je to naprosto nečitelné.
Tak já bych k tomu byla velmi obezřetná. Autismus nelze vyléčit. Před mnoha lety jsem byla svědkem podobného „zázraku“, holčička s autismem a pod speciální terapií jedné nejmenované odbornice nakonec „vystoupila z autismu“. Na videích byla vřískající holčička, která pořád dokola točila hračkou, vztekala se, nekomunikovala, a po dvou letech terapií už byla v normální školce, zpívala písničky a mluvila s paní učitelkou. Působilo to jako zázrak, a samozřejmě všichni rodiče autistických dětí, co to viděli, se k tomu upínali. Jenomže holčička neměla nejspíš autismus, ale něco úplně jiného. Nás ty terapie stály přes 50 tisíc a výsledek nula. Takže ne, já nevěřím, že jde „vyléčit“ z autismu. Projevy autismu jde v některých případech zlepšit, v některých ne, ale to se liší u každého.
Díky, už jsem ji dohledala přes profil její holčičky, stačilo ho zadat do facebookového vyhledávače a nestačím zírat
Vysvětluje to ledacos.
Münchhausenův syndrom by proxy? Četla jsem od paní pár příspěvků (stejná skupina na FB) a přijde mi úplně mimo.
Kvůli tomu měla přijít už o dvě starší děti. Chudák dítě, jen tak zběžně jsem teď prolitla profily na fb, už dlouho jsem na ně nekoukala a opět nestačím zírat a opět bohužel ne v dobrém.
Omlouvám se, že jsem tohle téma tady otevřela, vůbec jsem netušila, co je dotyčná zač, i když za sebou má normální organizace.
Ne, autismus se vyléčit nedá. Paní, o které píšeš, je známá podvodnice. Má diagnózu Münchhausenův syndrom by proxy a několik dalších jiných psychiatrických onemocněních. Schválně označovala svoji dceru za autistku, aby mohla sosat z lidí peníze a léta letoucí pořádá jednu sbírku za druhou, snaží se v lidech vzbudit soucit. To samé praktikovala už u předchozího syna, taky ho označila za autistu a sosala peníze. Nakonec jí byl syn ještě se sestrou odebrán z péče asi před deseti lety. Teď jak je holka starší, tak už jí to lékaři přestali věřit a obávám se, co za,,nemoc,, se dívce bude dít dál ![]()
Každý autismus je jiný, to sama víš, je to spektrum. Pokud je to vysokofunkcni autista, může být už jen ve skatulce „lehký mimon“ a ne autista tak, jak lidé vnímají vážné případy.
Netrap se, nevěřím, že jsi něco zanedbala, to bys nad tím nepřemýšlela.
*Dočetla jsem, že tady je to ještě jinak.
Příspěvek upraven 05.04.26 v 22:00
Aspoň si nemusíš říkat, že začít dřív by syna možná vyléčilo ![]()
No mně stačilo číst ty její bláboly na FB skupině. A fakt blázen ![]()
Tak už sis jí dohledala, to je dobře. Já se divím, že s ní ještě vůbec nejaká organizace spolupracuje. Hned jsem si myslela, že to bude ona.
Vlastně máš pravdu, mně osobně diskuze pomohla. V posledních týdnech se toho sešlo nějak moc, včera večer jsem na Facebooku narazila na ten její příspěvek a v kombinaci všeho jsem začala propadat výčitkám, díky.
@Anonymní píše: VíceŽivot dětem na mě působí zcela seriózně, opravdu mě tohle vůbec nenapadlo, ale jak to tady čtu, jde o známou firmu, jsem alespoň trochu klidnější.
Ještě tedy k těm terapiím. Dítě začalo docházet na terapie v 2.5 letech, takže velmi brzy. Jezdila k nám ranná péče, muzikoterapie, ergoterapie, senzorická integrace, komunikační terapie atd
Autismus potvrzen už ve 4 letech a mentální retardace před nástupem do speciální základní školy. Víme, že nikdy nebude samostatné.
Je to prostě postižené dítě. Ale je naše ![]()
Má velmi jemnou a milou povahu. Neskromně napíšu, že je nádherné. Často se směje a velmi dobře snáší změny, nové lidi i cestování. Takže to neomezuje nás rodiče ani sourozence. Ve škole ho strašně chválí a pořád jsou znát další a další pokroky.
Takže jo, vytáhli jsme si asi černého Petra, ale nelitujeme. Je to takový náš velký mazlík.
Vůbec nevím, kdo je její matka, vždy jsem jen sledovala pokroky a videa na profilu holčičky, asi si ji zkusím dohledat, díky, tohle mě nenapadlo, když mají v zádech nejednu organizaci.