Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ono je klidně možné, že to dítě mělo chybně stanovenou diagnózu. Stává se to. Vím o případech, kdy někomu změnili z ADHD na dysfazii, z OCD na PAS, někdy je víc diagnóz dohromady, stát se může vše.
@Anonymní píše: Více
kdyby někdo opravdu uměl vyléčit autismus, tak dostane Nobelovu cenu
No ale to není vyléčení. Jenom aktuálně nemá dost symptomů aby jí byla diagnostikován přímo PAS. „Jenom“ se ji některé části zlepšili natolik že už se nevejde do škatulky PAS.
A ano, terapie zvládne mnoho a může dítě HODNĚ posunout. Proto se dělají. Bez nich může být dítě na tom hůř než by teoreticky mohlo být s terapiemi. Ale je to prostě buď a nebo.
A naopak, je už dávno prokázané že bez věnování se dítěti (terapie, případně když je hodně nepodnětné prostředí doma) se stav zhorší a dítě dostane „horší“ diagnózu i když by ji při lepší péči nedostalo.
Nejspíš žádný autismus neměla a bylo to chybně diagnostikováno …
@MartinaIrena píše: Více
Spolupracovali s nautis, spíš se ptám kvůli synovi…
@Aletheia píše: Více
Synovi se věnujeme maximálně, ale bohužel ani po pár letech žádný posun, v některých aspektech došlo spíš ke zhoršení. Je to hloupost, ale říkám si, že kdybychom začali dřív, nemusel na tom být takhle, vím kdyby, ale hlodá mi to ![]()
Hele takový to „co by kdyby“ musíš hodit za hlavu. Ničemu to nepomůže a jenom se tím sama trápíš.
Situace je taková jaká je, synovi se věnujete takže děláte co můžete. Rozhodně není zhoršení vaše vina. Někdy to tak prostě je. Autismus je spektrum, široké. Neporovnávej svoje dítě ale radujte se i z malých úspěchů.
Můžeš zkusit třeba i terapii pro sebe, pro pečující je to často jako balzám. I ty potřebuješ péči ![]()
A nemyslíš tu Adélku pastelku nebo jak se jmenuje? Jestli jo. Tak za mě je ta matka sama blázen a vůbec bych to nebrala vážně.
@Aletheia píše: Více
Díky za tohle, člověk pořád doufá v zázrak, opravdu se snažíme, ale vypadá, že nikdy nebude samostatný.
Ano, nevěděla jsem, jestli smím uvádět konkrétní profil, když nejde o mě. Mohla bys napsat víc? Přece spolupracují s organizací Život dětem, Nautis, je dokonce v české knize rekordů, to si snad nemůže vymýšlet?
Ne, je to nesmysl. Nejde to vyléčit. Jde to ovlivnit k lepšímu a ani to ne vzdycky. Proste s dítětem makej a ono to časem snad přinese ovoce. A i kdyby ne, mas čistý svědomí, ze jsi udělala vsechno. Ono cast deti se různými terapiemi zlepší, cast deti ma chybně určenou diagnozu (proto nekdy rodice tvrdi, ze ve 2 letech bylo dite autista a v 6 uz neni..), část deti se zhorší, cast nezmění… jiste je, ze terapiemi nic nezkazíš. A jinak teda o Adelce pastelce si taky myslím svoje. Spis Teda o jeji matce…
Vyléčit z autismus
, tak to určitě. To snad ani nemůžeš myslet vážně.
Za naší rodinou stojí také NAUTIS a podobné nesmysly tam rozhodně nikdo nešíří. Tak děkuji alespoň za pobavení.
Ta ženská je prostě cvok. Má už dvě starší děti, údajně také s diagnózou autismu a dokonce ji byl na několik let zakázán styk s nimi, v péči je má dlouhodobě otec. A tady v Česku se nestává, že by matka takovým způsobem přišla o děti, to už v tom fakt musí něco vážného být. Děcka má dvě a prachy nemá a i tak si pořídila třetí, dětskou skupinu platila ze sbírek. A otce dítěte také znám a nikdy mi nepřišlo, že by pobral zrovna moc inteligence, stejně tak jako ona.
Prosím zachovat anonym, pocházím ze stejného města a i když tu už dlouho nebydlím, tak by podle toho byl můj profil už rozpoznatelný.
@Midaku Já třeba vůbec netuším, o koho jde, a ráda zůstanu této informace ušetřena.
Popravdě nevím, zda tomu věřit, ale jedna žena na Facebooku sdílí život čtyřleté autistky, která po sérii různých stimulačních terapií, je momentálně bez diagnózy, měla i nějaké sbírky přes Život dětem. Myslela jsem, že to není možné léčit, ona byla diagnostikována už v necelých dvou, což mi přišlo zvláštní, my čekali na správnou diagnózu do cca 4 let. Jsem z toho rozpolcená, jestli by včasná terapie u nás něco změnila, nebo co si o tom vlastně myslet…