Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tusim, o koho jde, co sleduji, tak ta holcicka mela mirnejsi znamky autismu a nejspis z nekterych vyrostla
to se stat muze a muzeme jen verit, ze jine komorbidity nema a bude v poradku. Jeji matka mi v poradku neprisla.
@1Pears1
Samozřejmě mi nemusíš odpovídat. Jen si popravdě řečeno nic z toho, o čem píšeš, neumím představit. Ani to, jak se autistická infantilita v dospívání liší od toho, kdy je někdo v dospívání dětský oproti vrstevníkům a pak z toho vyroste (stejně jako moje sestra), ani to, jak vypadá „úlevový mechanismus, jak se někdo v dospělosti doma infantilně prezentuje“.
@Anonymní píše: Více
Zkus Autismus - praktické informace. Anebo Aspergeruv syndrom. Taky je Rodiče deti s PAS, ale tam se nic neděje.
Čtyřleté dítě je malé a myslím, že tak brzká diagnostika je často jen hádání z křišťálové koule. Mám dítě, co ve 2 letech bylo „jasný autista“. Bez terapií a všeho se z toho dostalo. Ve 4 letech to pořád bylo náročné, ale nikdo už PAS neviděl.
Souhlas. Taky mame dite, ktery ve 2 letech mělo klinicky obraz autisty s MR. Nakonec z toho jsou jine diagnozy, uplne jine priciny, PAS ani náznakem.
Našla jsem si paní na FB, stačil mi první příspěvek, kde víceméně naznačuje, že autismem dítě onemocnělo poté co prodělalo covid s křečemi. Myslím že to mluví za vše. Víc jsem ani číst nemusela. Nikdo si nevycitejte, že byste něco zanedbali. A jak už tu někdo psal - ta diagnóza je tak různá a u každého individuální, že nelze vzájemně moc porovnávat. Pouze se podporovat a povzbuzovat.
K autismu patří i řetězec povahových vlastností, které u puberťačky jsou už vidět. Třeba závislost na názoru druhého, naivní důvěřivost, manipulovatelnost, neschopnost udržet si hranice, někdy nastavit je sobě, druhým.
To je komplexní ucelený soubor příznaků. Některé se mění v čase.
Já jsem začala až zkušenostmi odlišovat, u koho by to mohlo být a u koho jde o izolovaný rys.
Je tam soubor příznaků typický pro dětství, školní věk, dospívání, dospělost.
Větší děti se třeba hůře orientují v širších rodinných vztazích, neví, komu vykat, komu týkat, jak některé věci odlišit…
Adélka pastelka - koukala jsem na asi dvoulete dítě a tohle mi napohled jsko těžký autismus dakt nepřipadá. Znám autisty co i v mnohem vŠším věku nechodí, nemluví, negestikulují… Takže tomu popisu maminky fakt nevěřím.
Autismem se onemocnět po kovidu nedá, to je bohapustý nesmysl. Mohl být jen odhalen, mohly se odkrýt změny, které jako autismus vypadají, ale je nesmysl, aby po kovidu někdo autismem onemocněl.