Vyléčení pískání v uších - tinnitus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.4.23 19:17

Já už ani nevím po čem se mi to objevilo, už někdy v pubertě. Tehdy moc nikdo o tom nic nevěděl takže to nikdo neřešil, ani já netušila co to je a ze ych mela obihat doktory. Zvykla jsem si, fakt. Mám úplně normální fajn život i s piskanim/šuměním které slyším pořád. Už mě to neobtěžuje vůbec. Když se na to nesoustredim nebo není úplně ticho, a to je málokdy, nevnímám to, mozek to vytesnuje.

• Citovat
  • Upravit
3429
9.4.23 20:24
@Kam79 píše:
@Dadda8 jak ji to dlouho trvalo než na to přišli?

Přišli jsme na orl, sedla si do křesla a dr. řekla, že nesedí úplně rovně, že to vidí na krční páteř. Ještě ji zkoušela sluch v té sluchové komoře a tam se to potvrdilo. Hned jsme dostaly žádanku na rehabilitaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
9.4.23 23:35
@Kam79 píše:
Dobrý den, je tu někdo, komu se podařilo zbavit se piskani v uchu? Já se s tím potýkám již 7 týdnu po viroze a 3× pichanem uchu během týdne. Ztrácím naději, jelikož už jsem všechno možný absolvovala :( děkuji za přečtení tohoto příspěvku.

S tinitem mi pomohla hyberbaricka komora..žila jsem a pískáním v uších X let..komora to vyřešila a nemám nic.. absolutně..a lze to vyřešit kdyby někdo říkal, že nejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.23 23:52

Nepomohlo nic, mnoho odborníků jsem navštívila. Trvá to už deset let, mám zjištěno z krve, že jsem někdy prodělala boreliózu. Během kontrol ve zvukové komoře zjištěno postupně ztráceni sluchu. Teď už na to ucho neslyším vůbec, jen pískání a šumění. Léky, Infúze, atb na borelku, nic nezabralo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.23 02:00

Možná bych si měla zajít na kontrolu sluchu. Někdy to mám lepší, někdy horší. Nevím, jestli to je spojené s tinitem, ale jsou zvuky, které nesnesu nikdy a fakt trpím. A taky mám chvíle, kdy mi vadí zvuky, které mi běžné nevadí. To mi dává zabrat. Ještě mi vadí hodně zvuku najednou. Nejlepší je odejít od těch zvuků (ne vždy to jde) a mít ticho (i když to ticho není). Teď mi píská v uších, nemůžu spát, ale jsem v pohodě, nestresuje mě to.

• Citovat
  • Upravit
25
10.4.23 05:26
@Skaiqy píše:
S tinitem mi pomohla hyberbaricka komora..žila jsem a pískáním v uších X let..komora to vyřešila a nemám nic.. absolutně..a lze to vyřešit kdyby někdo říkal, že nejde :mrgreen:

A mohu se zeptat kolikrát jste byla? Já zatím 5×, ale nejsou víkendy a svátky, takže teď 4× jsem nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
10.4.23 05:29
@Anonymní píše:
Možná bych si měla zajít na kontrolu sluchu. Někdy to mám lepší, někdy horší. Nevím, jestli to je spojené s tinitem, ale jsou zvuky, které nesnesu nikdy a fakt trpím. A taky mám chvíle, kdy mi vadí zvuky, které mi běžné nevadí. To mi dává zabrat. Ještě mi vadí hodně zvuku najednou. Nejlepší je odejít od těch zvuků (ne vždy to jde) a mít ticho (i když to ticho není). Teď mi píská v uších, nemůžu spát, ale jsem v pohodě, nestresuje mě to.

Tak to jste dobrá, já mám teď takový rachot jako snad nikdy, jsem úplně v hajzlu a nemůžu spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
10.4.23 05:33

Mně přijde, že jsem si na to spíš zvykla už to tak nevnímám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.23 09:32
@Kam79 píše:
Tak to jste dobrá, já mám teď takový rachot jako snad nikdy, jsem úplně v hajzlu a nemůžu spát.

Mne přijde, že to na spánek vliv nemá. Spím špatně, ale to pískání zase tolik nevnímám. Nejvíc, kdyz jsem opravdu hodně unavená. Což jsem teď, protože jsem skoro nespala. Ale jde tu televize. Zrovna teda to, co má dítě puštěné, mi vadí. Snažím se to překonávat. Píská to víc. Mám to už pár let. Někdy mám pískání 2 tónů - to je fakt divný. Ale fakt mám největší problém s některými zvuky a je to dost omezujici. Třeba někdo se mnou mluví a cinka si klíčema, lžička o hrnek… - banalita, ale moje uši strašně trpí.

• Citovat
  • Upravit
10073
13.5.23 12:43
@Kam79 píše:
A mohu se zeptat kolikrát jste byla? Já zatím 5×, ale nejsou víkendy a svátky, takže teď 4× jsem nebyla.

Fuha, podle mě tak 10× ale nejsem si už jistá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.23 12:56

@Kam79 Manžel chodí do hyperbarické komory už 5 let, vždycky na 10 ponorů. Do toho párkrát do roka na laser, bere denně Tebofortan.
Doktor mu řekl, ať s kompletním vymizením už nepočítá, že už jde jen o to, aby to nebylo horší.
Ale začal pozdě, u tebe by to ještě mohlo mít nějaký účinek.
Když nemůže spát, pustí si bílý šum-na hučení, na pískání logicky nepomáhá.
Uplně nejvíc si odpočine v autě, splyne mu to s tím hučením.
Myslím, že časem bude potřebovat AD, jak ho tak sleduju. Doufám, že až to přijde, dá tomu aspoň šanci.

• Citovat
  • Upravit
1
27.12.23 12:00

Ahoj, mám tinnitus (pískání 5kHz) 28 let. Medikace, infuze, nic nepomohlo. Nyní jsem narazil na knihu „Vyléčil jsem si tinnitus“ od Petera Studeníka. Tak zkouším metodu TRT. Zatím teprve půl měsíce. Zajímá mne, jestli to už někdo zkusil a s jakými výsledky. Poslední dobou mi pískání zesílilo, že nemohu pořádně spát. Proto jsem se do této metody pustil. Podrobnosti si najdete na Googlu. Standa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.23 17:20

A piska vám v uchu furt nebo jen někdy? Mě někdy začne pískat v levém uchu a trvá to jen třeba 5 sekund. Vždycky mě to strašně vyleka

• Citovat
  • Upravit
62
27.12.23 18:55

Koukám, že je nás plno :zed: tinnitus mám už několik let, možná, že to už bude přes 10 let. Člověk si na to zvykne.. Nic jiného nám ani nezbývá, začátky nic moc. Myslela jsem, že zešílím, byla jsem nešťastná, ale naučila jsem se s tím žít.. Povětšinou to nevnímám :D jen, když někdo třeba mluví o uchu a občas si na to vzpomenu sama, ale už to beru jako součást života. Poslední dobou mi připadá, že pískání je horší než dřív a možná tuším, kde by mohl být zakopaný pes. Mám problém s krční páteří, ale ani s rehabilitacemi se to nikdy nezlepšilo. Všem přeji, aby se jim tahle nepříjemná věc vyhla nebo aspoň nehoršila či úplně vyléčila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí