Vylézající pupík

1277
1.10.10 20:01

Vylézající pupík

Ahojky všem

jdu poprosit o radu nebo zkušenost.
Poslednních asi 5 dnů jsem si u male (skoro 11 mesicu) vsimla, že po koupání jí hodně vylézá pupík ven.Ona ho teda nemá nějak extra prohloubeny a schovaný, ale ani moc netrci.
Kdyz ji vytahnu z vany, tak trci nad brisko no temer 4mm. Byl vevnitr trosku cerveny, tak jsem zacala vytirat, ale jak vyleze z vany je mirne cerveny a hlavne vystouply.
Během dne je celkem v normálu.
Nevíte někdo prosím, čím by to mohlo být, proč tak najednou…
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
1.10.10 20:06

Také synovi trochu vylézá pupík, takže jsem zvědavá na příspěvky. Přemýšlela jsem nad kýlou..

• Citovat
  • Upravit
2566
1.10.10 20:09

Ahoj, asi moc často nutíš holčičku zapínat břišní svaly a dělá se jí pupeční kýla. Ale jestli to je jen 4mm, tak je to minimum. Radím- mimčo zbytečně nezvedat jen za podpažíčka, vždycky podržet i těžký zadeček a dávat často na bříško.
Zdravím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
1.10.10 20:09

Ahoj, našemu malému zjistili teď pupeční kýlu 5mm. Byli jsme s ním na dětské chirurgii s jiným problémem a tohle zjistili jen tak víceméně omylem :-? Doktorka mi říkala, že se s tím nic nedělá, máme napsanou kontrolu v pěti letech - pokud to nebude růst nějak enormně.
Každopádně pokud máte cestu k dr, zmínila bych se.

• Citovat
  • Upravit
127
1.10.10 20:43

Máme taky vystouplý pupík, teď jsme byli na kontrole a dr. nic neříkala…Tak nevím, celkem jste mě vyděsily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.10.10 21:09

řekla bych na 99 % pupeční kýla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
1.10.10 21:17

Jéžiš, neděste se ničeho!
Pupeční kýla trápí spoustu mrňat a většina se růstem a zpevňováním bříšních svalů sama ztratí. A pokud tomu ještě samotné pomůžete tím, že děti netaháte za podpaží a podepřete i další-těžší část tělíčka, často nechávat na bříšku, neposazovat dokud to nezvládnou dětičky samotné a popřípadě je možné v lékárně či zdr.potřebách zakoupit i kýlní pás (ne všichni prcci ho ale snesou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
1.10.10 21:33

Ještě doplněk k mé předešlé radě- pupeční kýla mrňata netrápí, teda pokud se nějak rapidně nezvětšuje, nemění barvu, nebo se prtě nekroutí v bolestech- to bych rychle startovala k MUDr., ale pokud jsou Vaši broučci v klidu, tak je pupíček záležitostí spíše estetickou- tudíž z ní máme vítr hlavně my- maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
1.10.10 21:36
Hanulínek píše:
Ahoj, asi moc často nutíš holčičku zapínat břišní svaly a dělá se jí pupeční kýla. Ale jestli to je jen 4mm, tak je to minimum. Radím- mimčo zbytečně nezvedat jen za podpažíčka, vždycky podržet i těžký zadeček a dávat často na bříško.
Zdravím!

já ji nenutím zapojovat nic. sama si stoupne,sama obchazi nabytek,nikam ji netaham pres brisko,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
1.10.10 21:37
Kamča.dalmatinka píše: řekla bych na 99 % pupeční kýla

no jo, ale z ceho?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
1.10.10 21:38

jinak abych upresnila,kdyz ji zvedam,zvedam kolem hrudnicku, sama sedi,leze,stoji,obchazi nabytek,sama si stoupne v prostoru.
jen je mi divne,ze ji vzdycky vyskoci po teple vane a behem dne nic neni videt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
1.10.10 21:39
Kapsarecek píše:
no jo, ale z ceho?????

Tohle mi připadá poměrně výstižné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
1.10.10 21:43
Kapsarecek píše:
no jo, ale z ceho?????

No to je právě z toho, že mají děti ne úplně vyvinutou a zpevněnou břišní stěnu, takže mezi svalíky může pod kůži proklouznout střevní klička.
To tahání dětí jako ,koťata´ je jen možný příklad. Třeba Tvoje holčička při zvedání se, zapíná svalíky které do teď odpočívaly a prostě ta střívka neudržela.
Jak jsem již psala- pokud ta boulička v pupíčku rychle hodně neroste, nemění barvu nebo nemá dítě viditelné bolesti bříška, není to nutno řešit, je to spíše estet.záležitost. Samozř.se dá i odoperovat, ale to až nejdříve ve 3.letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
1.10.10 21:44
BohunkaP píše:
Kapsarecek píše:
no jo, ale z ceho?????
Tohle mi připadá poměrně výstižné.

nooo tohle mi dle toho na kylu neprijde.
pupik nevystupuje cely,ale jen okraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
1.10.10 21:45
Hanulínek píše:
Kapsarecek píše:
no jo, ale z ceho?????
No to je právě z toho, že mají děti ne úplně vyvinutou a zpevněnou břišní stěnu, takže mezi svalíky může pod kůži proklouznout střevní klička.
To tahání dětí jako ,koťata´ je jen možný příklad. Třeba Tvoje holčička při zvedání se, zapíná svalíky které do teď odpočívaly a prostě ta střívka neudržela.
Jak jsem již psala- pokud ta boulička v pupíčku rychle hodně neroste, nemění barvu nebo nemá dítě viditelné bolesti bříška, není to nutno řešit, je to spíše estet.záležitost. Samozř.se dá i odoperovat, ale to až nejdříve ve 3.letech.

ale ona to neni boulicka,ji se vyzvedne jen okraj,vypada to jako kuze,ale je videt,ze je to kraj pupku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí