Výměna antikoncepce jak na to?

Anonymní
15.12.21 12:30

Výměna antikoncepce jak na to?

Ahoj holky mám na vás dotaz ohledně antikoncepce a její výměně. Dneska jsem byla na gyndě a dr mi napsala nové prášky. Beru ještě teď vreyu a napsala mi flayu. Jenže nevím jak ji začít užívat. V letáku je napsaný, že nemám dělat pauzu a vzít si normálně první tabletku té nové antikoncepce. Jenže já místo 21 tablet mám jen 20 takže. Poradíte mi prosím? Přikládám i příbalový leták.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3115
15.12.21 13:02

Já nějak nechapu, co nechápeš. :) Prostě nedělej pauzu po dobrání staré ha a zobej dalších 20 dní tabletky z nového plata… přesně jak jsi to napsala
Až dobereš těch dvacet tablet, to plato, tak uděláš pauzu dle letáku, dle pravidel té nové ha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.12.21 13:02

Zavolej doktorovi. Já bych to začala užívat normálně po pauze, tu novou. Taky jsem měnila, ale už před lety a doktor mi řekl co a jak. Radši se zeptej, než pak řešit prekérku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
15.12.21 13:09
@Azeretereza píše:
Zavolej doktorovi. Já bych to začala užívat normálně po pauze, tu novou. Taky jsem měnila, ale už před lety a doktor mi řekl co a jak. Radši se zeptej, než pak řešit prekérku.

Já už jsem pochopila, o co jde. Našla jsem si celý leták. Anonymce z nějakého důvodu chybí jeden prášek. Já myslela, podle toho nadpisu v letáku, že ta nová HA má prostě správně 20 tablet. A že ji to přišlo divný.

Ale pořád platí, co jsem psala. Prostě sezobat těch 20 tablet a pak udělat sedmidenní pauzu dle letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.21 13:47

@Kamkam nene teď mám jen 20 tablet té nové je normálně 21.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.21 13:49

@Kamkam v té nové je, že pauzu právě dělat nemusím, že není nutné čekat na menstruaci.

• Citovat
  • Upravit
3115
15.12.21 16:41
@Anonymní píše:
@Kamkam nene teď mám jen 20 tablet té nové je normálně 21.

Jo takhle, už jsem doma. Princip bude podle mě stejný, i když jsi měla dvacetidenní. Jde prostě o přechod z HA bez placebo tablet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.21 16:49

@Kamkam takže nemám dělat pauzu?

• Citovat
  • Upravit
3115
15.12.21 17:01
@Anonymní píše:
@Kamkam takže nemám dělat pauzu?

Ne, a jaktoze máš těch tablet teda jen 20? Jsem koukala i na tu vreyu a měla by mít taky 21 tablet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.21 19:41

@Kamkam ano minulý měsíc jsem hodně zvracela tak jsem ji použila jako náhradní. Neměla jsem že ji budu měnit jinak bych ji použila z nového koupeného plata

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.21 19:48

@Kamkam tak já doberu plato kde bylo jen 20 tablet a neudělám pauzu a druhý den začnu s tou novou ha. Budu to mít posunutý. Poslední prášek si mám brát ve středu a teď to budu mít v úterý. A ve středu si vezmu tu novou. Jak je psáno v letáku nové ha. Jen nevím jestli když mám jen 20 jestli budu chráněna protože pak to bude zase 21 a zase posunutý. Ale měla bych být chráněna když dodržím 7 denní pauzu ne?

• Citovat
  • Upravit
3115
15.12.21 20:01
@Anonymní píše:
@Kamkam tak já doberu plato kde bylo jen 20 tablet a neudělám pauzu a druhý den začnu s tou novou ha. Budu to mít posunutý. Poslední prášek si mám brát ve středu a teď to budu mít v úterý. A ve středu si vezmu tu novou. Jak je psáno v letáku nové ha. Jen nevím jestli když mám jen 20 jestli budu chráněna protože pak to bude zase 21 a zase posunutý. Ale měla bych být chráněna když dodržím 7 denní pauzu ne?

Jojo, budeš, máš sice jen těch 20 tablet, ale dáš to dohromady s tím dalším platem, tak už je jedno, jestli máš 41 nebo 42 v kuse. A přesně, když dodržíš tu pauzu, bude to ok. Hlavně se nesmí prodlužovat ta pauza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.21 20:14

@Kamkam dobře děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.21 22:12

@Kamkam a mám udělat tu pauzu nebo ne? Když v přívalovém letáku je že nemusím dělat pauzu když doberu těch 21, ale když mám jen 20. Nebo já se zeptám lékárníka jak to mám udělat

• Citovat
  • Upravit
3115
16.12.21 14:28
@Anonymní píše:
@Kamkam a mám udělat tu pauzu nebo ne? Když v přívalovém letáku je že nemusím dělat pauzu když doberu těch 21, ale když mám jen 20. Nebo já se zeptám lékárníka jak to mám udělat

Nemáš. Nebo pokud bys ji přece jen dělala, tak nesmí být delší než 7 dní. Ale já bych ji nedelala, když to píšou v tom letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí