Výměna kastlových oken za plastová - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
12.10.16 13:07

@pe-terka Tak jasně, ale jde mi o to, že když má zdi tlusté skoro metr, tak z mého pohledu je ta izolace nejspíš dostatečná. U tenkých zdí to chápu :nevim: My taky zateplovali zeď, která byla jen na jednu cihlu (tu klasickou, byla to přístavba dělaná předchozími majiteli svépomocí), takže když teď vidím každého, kdo si koupí starý barák a bez rozmyslu hned dává izolaci a obzvlášť polystyren (my se kdysi učili, že polystyren má výbornou protihlukovou izolaci, ale s tou tepelnou to není zas takové terno), tak si prostě klasu otázku, jestli je to fakt nutné, ale dodnes jsem se nedopátrala žádné pořádné odpovědi. Jko jestli je to fakt potřeba a nebo jenom byznys :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.10.16 13:23
@Amys píše:
@pe-terka Tak jasně, ale jde mi o to, že když má zdi tlusté skoro metr, tak z mého pohledu je ta izolace nejspíš dostatečná. U tenkých zdí to chápu :nevim: My taky zateplovali zeď, která byla jen na jednu cihlu (tu klasickou, byla to přístavba dělaná předchozími majiteli svépomocí), takže když teď vidím každého, kdo si koupí starý barák a bez rozmyslu hned dává izolaci a obzvlášť polystyren (my se kdysi učili, že polystyren má výbornou protihlukovou izolaci, ale s tou tepelnou to není zas takové terno), tak si prostě klasu otázku, jestli je to fakt nutné, ale dodnes jsem se nedopátrala žádné pořádné odpovědi. Jko jestli je to fakt potřeba a nebo jenom byznys :nevim:

Máš pravdu, u metrových zdí bych se na to vyprda…Navíc bývají často kamenné nebo smíšené, to znamená studené a akumulace nic moc…My máme 45 plnou cihlu a váháme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.10.16 14:08
@Kakika píše:
Takže všichni, co tu máte vyměněno, tak nové plastové máte na místě původního vnějšího kastlového? Já myslela, že se to dá nějak do vnější třetiny, ale úplně na původní místo by mě nenapadlo :lol: To je jen otázka ze zvědavosti, protože já to tam usazovat nebudu, že? :mrgreen:
:lol: Nemůžeš dát okno jinam, než bylo, to by ti ani tuším stav. úřad nepovolil, okna musí být stejně usazená, jako ostatní v domě. Taky máme, jen ten bordel z toho byl neskutečnej. Teda bordel…Prach. Byt´jsem měla vše zadělané igelitama, zaprášeno bylo všude. Bydlíme ve starém domě, takže i ta plísen´se objevila, člověk se pak musí s tím naučit pracovat-používat mikroventilaci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.10.16 14:12

@Amys oni chtějí zateplovat hlavně z kosmetického hlediska. Na tom pískovci omítka moc dobře nedrží. A z části, aby zabránili erozi toho pískovce…trochu to ochránit. Takže byť uvnitř je to moc hezké, pěkně udělané, z venku to vypadá skoro neobyvatelně, jen ta nová střecha na tom bije do očí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
12.10.16 14:32
@Kakika píše:
@Amys oni chtějí zateplovat hlavně z kosmetického hlediska. Na tom pískovci omítka moc dobře nedrží. A z části, aby zabránili erozi toho pískovce…trochu to ochránit. Takže byť uvnitř je to moc hezké, pěkně udělané, z venku to vypadá skoro neobyvatelně, jen ta nová střecha na tom bije do očí :lol:

Tak v tomhle případě tu izolaci i chápu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.16 16:12

Výměna starých oken za nová

Osobně říkám, že raději stará okna, než špatná a levná plastová - to si akorát zhoršíte: budou se Vám rosit, utěsníte dům…začnou se tvořit plísně. Neřeště tedy pouze cenu, doporučuji 3sklo, avšak ne nějaké „zrcadlo“ - velký nešvar dodavatelů oken, kteří tomu často nerozumí. Prostě aby přes to okno prošlo dostatek světla a tepla.
Také doporučuji to prohnat přes Novou zelenou úsporám. Dá se z toho vytáhnout 2100 popř. 2750 Kč/m2 okna (při větším rozsahu dokonce více).
Zda dřevo či plast je k velké diskuzi, měl jsem obojí a plast už bych nechtěl. Chápu ale, že to je dražší a ne každý do toho ty peníze dá.
Rada na závěr po kontrole mnoha staveb: hooodneě si pohlídejte montáž, aby to fakt pořádně vypěnili, ideálně použít systémové pásky. Kvalitní meziskelní rámeček!
Pozor ale na totální změnu klimatu v domě!! Větrat, větrat, zejména pokud je to vlhký dům, vaříte, sušíte apod.
Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
31.1.17 14:28

Tuhle změnu jsme podstoupili taky, říkali jsme si ze začátku, že bychom možná měli poptat stejná okna, ale když jsme potom viděli tu cenovou nabídku, tak jsme se rozhodli raději pro plast, bylo to pro nás jednoduší a hlavně levnější. Už okna od vekry máme velmi dlouho, přibližně od roku 2000, takže si troufám říct, že s okny máme velkou zkušenost a za těch přibližně 17 let nebyl jediný problém. Jinak cena se nám už dávno vrátila, kvůli úspoře na teple. V každém případě u nás se nic nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.6.17 09:42

Dobrý den, taky přidám svojí zkušenost. Měnili jsme stará dřevěná okna na nová plastová a za pár měsíců začal plesnivět kout ve skříni. No jo, protože jsme k plasťákům přistupovali stejně jako ke starým. Proč větrat, když zkroucené dřevěné rámy větraly samy :)

Pánové ze servisu, na které jsme se chystali hulákat, nám to naštěstí trpělivě a bez ťukání si na čelo vysvětlili a teď je vše ok a my jsme dodatečně objevili kouzlo mikroventilace :)

Za mě 100 bodů ze 100 pro firmu psd servis, hlavně pro jejich přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí