Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lepší tohle než socky, agresoři, alkoholici. Oni ty děti aspoň měli rádi. Zuby měli všichni
@Náhodná kolemjdoucí To sem si myslela taky. I má babička co má 81 let třídí.
Mně se líbilo, jak Viky hrála na kytaru a u toho zpívala - Vypadly mi zuby. Zuby, zuby, zuby.
@Klopotkova píše:
Mně se líbilo, jak Viky hrála na kytaru a u toho zpívala - Vypadly mi zuby. Zuby, zuby, zuby.
A hlášky toho vousatého..
*„Když nosíš dítě a kouříš u toho, tak musíš dávat pozor, aby mu popel nepadal do očí"
„Já jím kobylky, včely, sršně a takový, to bych si klidně dal, zadní nohy kobylek škrábou v krku, takže je dobrý je napřed utrhnout“*
@Náhodná kolemjdoucí píše:
Zrovna nedávno jsem přemýšlela, kolik je s domácností s… jen na to, aby to nějak vypadalo (tzn. žádné naklizeno jak na Vánoce), že člověk uklidí a za pár hodin už je zase bordel. Je mi fuk, jestli je to lenost nebo volnomyšlenkářství, já bych tu toleranci k nepořádku brala hned. Jak říkala, že když mají doma nepořádek, tak jdou klidně ven, to je za mě zdravý přístup. Kéž bych taky takový měla.
Ja zas nechápu, jak někdo může mít postoj nadřazenosti úklidu nade všechno. Já mám doma čisto a uklizeno - ač nedělám si iluze, že kdyby přijela paní posedlá čistotou, že by něco nenašla - skříňky uvnitř pigluju třeba třikrát v roce, mám tam naházený sklenice a piksly, než to zase odvezu mamce, mám doma psa, chlupy, neřeším jestli se tu projdu v botech, když z nich neopadá hlína samozřejmě, a tak. Ale když to tu někdy je jak po výbuchu, nějak zvlášť mě to nevytáčí a klidně si odejdu po svých. On ten bordel neuteče. Moje mamka to má taky tak. A říkala mi, že její mamka právě byla posedlá úklidem a nikdy s nima nešla ven, raději šli jen s dědou, aby babi mohla píglovat. Jenže měli byt. Naše rodina má barák. A já teď žiju teda taky v bytě, ale posedlá naštěstí nejsem. Není to pro mě priorita a proto vždycky zírám, že je někdo schopen každý den utírat prach, luxovat a vytírat. To udělám jednou za týden a podle mě stačí. Nejsem otrok, chodím do práce a radši odpoledne vypadnu ven, nebo se budu jen tak válet, než abych každej den vytírala. Čím to je, že to někdo tak má?
@Azeretereza píše:
Ja zas nechápu, jak někdo může mít postoj nadřazenosti úklidu nade všechno. Já mám doma čisto a uklizeno - ač nedělám si iluze, že kdyby přijela paní posedlá čistotou, že by něco nenašla - skříňky uvnitř pigluju třeba třikrát v roce, mám tam naházený sklenice a piksly, než to zase odvezu mamce, mám doma psa, chlupy, neřeším jestli se tu projdu v botech, když z nich neopadá hlína samozřejmě, a tak. Ale když to tu někdy je jak po výbuchu, nějak zvlášť mě to nevytáčí a klidně si odejdu po svých. On ten bordel neuteče. Moje mamka to má taky tak. A říkala mi, že její mamka právě byla posedlá úklidem a nikdy s nima nešla ven, raději šli jen s dědou, aby babi mohla píglovat. Jenže měli byt. Naše rodina má barák. A já teď žiju teda taky v bytě, ale posedlá naštěstí nejsem. Není to pro mě priorita a proto vždycky zírám, že je někdo schopen každý den utírat prach, luxovat a vytírat. To udělám jednou za týden a podle mě stačí. Nejsem otrok, chodím do práce a radši odpoledne vypadnu ven, nebo se budu jen tak válet, než abych každej den vytírala. Čím to je, že to někdo tak má?
My kočky. To by se maniak na úklid zbláznil. Chlupy robovysavač vysává každý den. I jednou týdně vezmu vysavač a vysaji.
Po rave jsem videla dil 5 s Janou. Prijde vam v poradku, ze tam muz sebe vyhrozuje zabitim a zbitim a policie se tim nezabyva? Dalsi vec nadavky, krome vyhruzek… je toto vazne legalni v CR v 21. stoleti?
@Anonymní píše:
Po rave jsem videla dil 5 s Janou. Prijde vam v poradku, ze tam muz sebe vyhrozuje zabitim a zbitim a policie se tim nezabyva? Dalsi vec nadavky, krome vyhruzek… je toto vazne legalni v CR v 21. stoleti?
Proč anonym?
Jinak v ČR je možné všechno.
Ráno na mě vyskočil článek, kde muž pohlavně zneužil 80letou paní a dostal podmínku a ambulantní léčbu. Léčba byla neúspěšná a opět znásilnil starší ženu. Nad tímto by jeden zvracel.
Jiný případ. Muž rozeslal intimní fotky bývalé partnerky. Toto není v ČR trestný čin.
Další případ, kdy matka prodala syna cizímu muži a ten ho brutálně týral. Muž dostal podmínku.
U Jany mi to v pořádku nepřišlo. Bohužel stále se dávají nízké nebo žádné tresty.
Jinak víc než nepořádek mě fascinovalo netřídění odpadu u druhé rodiny, myslela jsem, že třídit je dnes už standard
Standard to fakt není. Sama taky netridim, jen když třeba tridim dětské omalovánky a mám toho víc naráz. Neměla bych to kde skladovat a ani se mi nechce chodit s odpadky na třikrát.
Jinak Výměnu jsem zapla po dlouhé době, protože jsem viděla upoutávku a přišlo mi, že Matyho znám. Neznám.
Ale koukalo se hezky, byť to takhle pokaždé, tak koukám pravidelně. ![]()
Jinak víc než nepořádek mě fascinovalo netřídění odpadu u druhé rodiny, myslela jsem, že třídit je dnes už standard
To je otázka sociálních bublin. V mé bublině taky všichni třídí. Když je u mě třeba návštěva a má v ruce kelímek od jogurtu, automaticky se ptá „kde máš plasty?“ A neumím si představit, že bych jí řekla „já netřídím, hodˇ to do koše!“ To by byl mega trapas.
A teda i by mi to bylo nepříjemné. I tam, kde není tříděný odpad, s sebou táhám petku, než vidím žlutý kontejner ![]()
Ale u tohohle typu lidí si myslím, že bude netřídění poměrně běžné ![]()
Byly super obě rodiny
. Konečně se na to dalo dívat a dokonce se díval i můj chlap!
u té ezo/bio rodiny mají v mnohém pravdu
.
@Bábrdl píše:
To je otázka sociálních bublin. V mé bublině taky všichni třídí. Když je u mě třeba návštěva a má v ruce kelímek od jogurtu, automaticky se ptá „kde máš plasty?“ A neumím si představit, že bych jí řekla „já netřídím, hodˇ to do koše!“ To by byl mega trapas.A teda i by mi to bylo nepříjemné. I tam, kde není tříděný odpad, s sebou táhám petku, než vidím žlutý kontejner
Ale u tohohle typu lidí si myslím, že bude netřídění poměrně běžné
Nejsme žádná až tak eko-bio rodina, ale třídíme naprosto automaticky.Ale když vidím, co všechno je u nás ve směsném odpadu-plastové lahve, sklo, třeba od přesnídávek sklenky, papíry, plastové krabičky od margarínů atd atd, tak je mi jasný že ani dnes netřídí zdaleka každý. A nechápu to o to víc, že kontejnery a popelnice na tříděný odpad stojí přímo před směsnými kontejnery. Takže ten co to jde vyhodit není nucen jít někam jinam, dál a už vůbec někam jezdit nebo tak.
My třídíme plasty, papír a sklo, ale když omylem vyhodím něco z toho do smesného odpadu, tak se fakt z toho nehroutím a nechám to tak
.
@Makca87 píše:
My třídíme plasty, papír a sklo, ale když omylem vyhodím něco z toho do smesného odpadu, tak se fakt z toho nehroutím a nechám to tak.
Nám teď čerstvě přidali na kov, a teda fakt čumím, jak rychle se mi pytlík na kovy naplnil ![]()
@Venett píše:
Nám teď čerstvě přidali na kov, a teda fakt čumím, jak rychle se mi pytlík na kovy naplnil
Nám tu přibyl na použitý olej. A už docela dlouho tu máme bílý kontejner na vyřazené oblečení, prostě na hadry.Ale těch tu máme po celém městě plno už několik let.