Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj..minuly tyden jsme byli na dovolene, kde jsem si zapomnela vzit jeden prasek ha (mam lyndynette 20) vzala jsem si az dalsi prasek druhy den. V utery jsme meli nechraneny styk a ve ctvrtek jsem si ho zapomnela vzit…tedkon v pondeli jsem si brala posledni prasek..ctvrty den ( tedy vcera) male spineni a dnes uz nic..mam plasit a letet pro test? Dekuji za odpovedi ![]()
@Sašíí Tak ono je v návodu napsáno, který týden vynechání prášku to vadí a který ne, asi podle toho bych se řídila, ale já zapomínám vcelku pravidelně a nikdy neplaším ![]()
@radkka píše:
A ten zapomenutý sis nevzala? Proč?
Protoze moc prace cist pribalovy letak…
@j.a.n.i1 píše:
Protoze moc prace cist pribalovy letak…
No jo, když on tam ale není od toho, aby to v krabičce nechrastilo
Ježkovy oči, tak buď dítě nechci - beru prášky a v případě problému si přečtu leták ne?
Prostě ne a teď se bude strašně divit a zase bude „těhotná přes antikoncepci“.
@Bavi píše:
@Sašíí Tak ono je v návodu napsáno, který týden vynechání prášku to vadí a který ne, asi podle toho bych se řídila, ale já zapomínám vcelku pravidelně a nikdy neplaším
Jenže si musíš vzít i ten zapomenutý prášek, což podle jejího popisu tak nevypadá a na otázku zatím neodpověděla. Tohle je dost zásadní.
Jenom jsem se zeptala, tak nechapu proc jste hned tak zle. Pribalovy letak jsem cetla kdyz jsem zacala brat ha to je cca 3-4 roky zpet..nikdy se mi nestalo, ze bych ho zapomela..takze sebou beru jen platicko bez pribaloveho letaku..tudiz po tak dlouhe dobe jsem nevedela zda si vzit i zapomenuty ci ne..tak jsem si ho nakonec nevzala..od te doby se samozrejme chranim i jinak..dite bych i chtela uz jedno mam a stejnak jsme do hudoucna planovali druhe, ale mam ted novou praci kterou bych si chtela udrzet a jelikoz mam smlouvu na dobu urcitou tak bych radsi kdyby mimco jeste pockalo..spis mi jde o to vcerejsi spineni, mivam mesicky hodne slabe tak mi jde o to zda zacit brat dalsi platicko nebo spis skocit pro test a popr. jestli by to na nem bylo uz videt…
@radkka já ten zapomenutý prášek taky dodatečně neberu
říkám si že to už je stejně pozdě ![]()
Myslím, že můžeš být být v klidu. Ale stát se tohle v první polovině cyklu, tak bys teda plašit měla a nebo až do MS používat kondom (to píšu pro případ, že bys zapomněla někdy v budoucnu). A myslím si, že je lepší si ten zapomenutý prášek vzít, když si na to vzpomeneš, než ho vynechat úplně…
@Bavi píše:
@Sašíí Tak ono je v návodu napsáno, který týden vynechání prášku to vadí a který ne, asi podle toho bych se řídila, ale já zapomínám vcelku pravidelně a nikdy neplaším
Noooo tak to dost riskuješ
Sestra i švagrová takhle mají neplánované děti ![]()
@Bavi píše:
@radkka já ten zapomenutý prášek taky dodatečně neberuříkám si že to už je stejně pozdě
Tak to v tom letáku asi píšou jen tak pro srandu, ono jde o hladinu hormonů, se kterou jeden vynechaný prášek zamává, tvůj risk, ale pak se nediv ![]()
@Sašíí já nejsem zlá
Jak jsem psala výše, já ten zapomenutý neberu, asi to není správné, ale moc to neřeším. Menstruaci mívám vždy dost slabou takže tím bych se já neřídila. Podle mě, kdybys těhotná byla, tak se nedostaví ani to špinění. A ve kterém týdnu si zapoměla prášek?
@Sašíí No, internet očividně máš, takže není až zas takový problém se na ten leták podívat na netu…
Jestliže jste si zapomněla vzít tabletu a uplynulo více než 12 hodin od obvyklé doby užití, antikoncepční spolehlivost může být snížena. Jakmile si opoždění uvědomíte, měla byste si vzít poslední vynechanou tabletu, což může znamenat, že užijete dvě tablety v jeden den. Poté pokračujte v užívání tablet v obvyklou dobu. V následujících sedmi dnech by se mělo být použito další preventivní antikoncepční opatření.
Jestliže v načatém blistru zůstalo méně než 7 tablet, měla byste začít užívat tablety z dalšího blistru ihned, jakmile doužíváte tablety ze současného blistru, to znamená, že mezi blistry nebude interval bez užívání tablet. Můžete oddálit menstruační krvácení na tak dlouho, jak si budete přát a to do konce využívání druhého blistru. Během užívání druhého blistru se může vyskytnout intermenstruační krvácení nebo špinění. Pokud nedojde ke krvácení z vysazení po ukončení druhého blistru, kontaktujte svého lékaře.
@Bavi píše:
@Sašíí já nejsem zláJak jsem psala výše, já ten zapomenutý neberu, asi to není správné, ale moc to neřeším. Menstruaci mívám vždy dost slabou takže tím bych se já neřídila. Podle mě, kdybys těhotná byla, tak se nedostaví ani to špinění. A ve kterém týdnu si zapoměla prášek?
Proč by se nedostavilo ani špinění? Kolik ženských během těhotenství špiní nebo dokonce menstruuje?
@Nadavilero píše:
Myslím, že můžeš být být v klidu. Ale stát se tohle v první polovině cyklu, tak bys teda plašit měla a nebo až do MS používat kondom (to píšu pro případ, že bys zapomněla někdy v budoucnu). A myslím si, že je lepší si ten zapomenutý prášek vzít, když si na to vzpomeneš, než ho vynechat úplně…Noooo tak to dost riskuješSestra i švagrová takhle mají neplánované děti
no pravidelně nemyslím jako několik tablet v plátíčku, ale spíš tak že v každém zapomenu jednu. Ted jsem třeba nesnědla hned tu první protože u nás v lékárně měli tyto prášky jen na objednáná takže jsem čekala do dalšího dne