Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, snad se tu najde nejaka pestitelka.
Vypestovala jsem viz foto. Obal uz od toho nemam ale domnivam se ze je to spenat sety ten co je take na obrazku. Ale at ctu jak ctu nemel by tolik kvest a listy by meli vypadat taky jinak. ![]()
tak co to je za spenat, je to urcite spenat?
je to listovy špenat - špenát setý?
Omlouvam se za znovu zalozeni ale nastala nejaka chyba a prvni tema nefunguje
Špenát to je určitě. Nám ho pěstuje tchýně a když ho přijedu pozdě sklidit, tak z něj taky čouhají ty květy
. (vypadá stejně)
Takže se to musí hlídat, nebo pak otrháváme lístky, což je opruz.
Příspěvek upraven 12.06.12 v 20:44
Mi přijde, že už ti zkrátka vykvet, zřejmě jsi ho měla sklidit už předtím
Mám pocit, že vykvést může i obyč hlávkový salát, zkrátka ho musíš zaříznout včas ![]()
Ale to je můj naprosto laický nepěstitelský názor ![]()
Jojo, jak píše Gladys, dřív sklidit. My ho máme v řádcích a když mají listy tak 10-15 cm, tak je nůžkama odstříhnu až u země. A on pak vyrazí a znovu obroste - teď jsme naposledy měli po 14 dnech další várku, už to nemám kde mrazit ![]()
Já letos poprvé taky sadila špenát a vykvést mi teda nestihl, protože nám ho začali žrát mšice, tak ty listy co byly ok, jsem sklidila.
Špenát to je, ale v tomto stádiu květu už zbývá jenom sestřihnout a nechat vyrůst nové listy znovu, jakmile začne jít do květu ostříhat. V květináči bude mít stopro drobné lístky, tak to pak na obrázku u osiva klame, tam je zobrazeno košaté olistění na záhonu.
To ti jen vykvetlo, měla jsi ho už dávno sklidit. Já ho sklízela (do mrazáku) a už taky trochu kvelt. Tak honem na sklizeň ![]()
Jeee dekuji za radu.
Takze vykvetlej uz nemam jist? Jako myslim obrat listy a hura varit?
Vykvetl strasne rychle ![]()
@Žížala1 To mi neříkejte… já myslela, že to musí být nějaká odrůda a po ostříhání jsem ho zlikvidovala… no nic, stejně jsem potřebovala místo na rajčata… ale přístí rok budu vědět ![]()
@zizinka píše:
Jeee dekuji za radu.
Takze vykvetlej uz nemam jist? Jako myslim obrat listy a hura varit?
Vykvetl strasne rychle
někdy po vykvetení zhořkne, zkus ho ochutnat a uvidíš:)
Jak píšou ostatní už vykvetl…takže naprd, příště dávat dřív semínka, je to rostlina krátkého dne, zkus dát koncem srpna pro podzimní sklizeň, doporučuju taky použít knížku výsevní dny, je to listová rostlina měla by se sázet v listový den podle měsíčních fází, pokud se zaseje třeba v květový den tak právě bude nabíhat do květu, mám to ozkoušené v praxi, nejdřív jsem tomu nepřikládala moc velkou váhu ale fakt to funguje ![]()
Barush, uf. Trochu pomalu na me. Ja nahazim seminka a bud vyroste nebo ne.
Letos jsem zasadila, mela krasny sazenicky uz pripraveny a prisel hladovej leguan a vse mi sezral
tak jsem vzala seminka a nahazela do truhliku a mam spenat a plochou petrzel, vedle libecek a jahody.
Ochutnam a to co nevykvetlo sklidim ![]()
@Barush píše:
Jak píšou ostatní už vykvetl…takže naprd, příště dávat dřív semínka, je to rostlina krátkého dne, zkus dát koncem srpna pro podzimní sklizeň, doporučuju taky použít knížku výsevní dny, je to listová rostlina měla by se sázet v listový den podle měsíčních fází, pokud se zaseje třeba v květový den tak právě bude nabíhat do květu, mám to ozkoušené v praxi, nejdřív jsem tomu nepřikládala moc velkou váhu ale fakt to funguje
@zizinka :Taky způsob, takovej polykulturní, ekologický - fajn ![]()
@Maki1970: Nejde mi tu vložit odkaz, zadej do googlu normálně Výsevní dny 2012, akorát mám pocit že teď v červnu už asi nebudou k dostání…a já si je doma někde zašantročila a vůbec nevim kam…tak hlavně že cukety už mi kvetou, papriky a rajčata taky, jenže neprd že jsem je chtěla podle těch dní i přihnojovat slep. zákvasem, no musim to najít