Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1 protože by se jinak soudili. A to trvá roky. A já všechny úspory už utratila za splátky bytu ve kterém nikdo nebydlí. Nemohla jsem už čekat na soudy
@topkiss píše:
@divine woman
Obráceně. Dali mi měsíc na vyplacení a obávám se, že ten byt tak rychle prodat nestihnu.
Jsou to opravdu špatní lidé. Za měsíc byt prodat nestihneš. To by byl zázrak.
@divine woman
To vím, že jsou špatní. A já neměla na vybranou. Spíš řeším když se třeba s výplatou o měsíc opozdim, co se bude dít. Když mě den po dají k soudu, bude nejakou dobu trvat než k němu dojde. Nebo ne
@topkiss Kdyby to dali k soudu, tak může trvat několik měsíců, než bude nařízeno soudní líčení. Do té doby to snad zaplatíš.
@divine woman to si právě myslim. Díky. Realitak říkal, že déle než dva měsíce to trvat nebude, že o tuhle lokalitu je zájem a je škoda to prodat pod cenou jen kvůli tomu, u spěchám
Ahoj. Chtěla bych se zeptat. Jde udělat to že by mě bratr vyplatil předčasně z dědictví domu? Rodiče jsou rozvedení takže dům vlastní pouze otec ale dědici jsme já a brácha. Ale já v tom domě nikdy bydlet nechci a teď si chci kupovat dvuj být tak by se mě peníze hodili a nemusela zbytečně brát hypotéku a měla od toho domu pokoj. Nevíte jestli to jde a popřípadě kde to nějak řešit?
@Petra1342001 Jo, normálně tě vyplatí a dům se přepíše na něj už teď. Dělá se to tak běžně.
Se domluv s bráchou, ale pochybuju, že na to přistoupí. On ti dá peníze a táta se pak rozhodne dům prodat nebo ho prošustruje…sorry, ale dělit dědictví dokud je rodič živý, je poněkud divné…
@Petra1342001 Jak tady píšou děvčata: pokud by otec souhlasil, že se rovnou dům přepíše a brácha Tě vyplatí (a otec bude mít třeba věcné břemeno / služebnost užívání na dožití), tak může být; ale být bráchou, vyplácet Tě z domu, který může shořet, přejít jednou na novou otcovu manželku atd. atd., tak s tím nebudu souhlasit.
Jinak teda k té služebnosti z pohledu darujícího bývá rozumné sjednat i povinnost péče výměnou za převod majetku za života (nevím, jaký je přesný právnický termmín). Čili pokud by si otec vymínil, že převede dům jen za předpokladu, že v něm bude moct dožít a že se o něj bude muset syn ve stáří starat, pak by to pro bráchu bylo ještě nevýhodnější.
Tak otec muze dum na bratra rovnou prepsat (a otci tam dat vecne bremeno) a tebe bratr vyplatit. Pak se bratr nemusi niceho bat, otazka je, zda na to bude mit bratr penize.
@veria píše:
Tak otec muze dum na bratra rovnou prepsat (a otci tam dat vecne bremeno) a tebe bratr vyplatit. Pak se bratr nemusi niceho bat, otazka je, zda na to bude mit bratr penize.
a otázka je, jestli brácha o ten dům vůbec stojí…
@Janli píše:
No prave!
@Janli píše:
Jojo, já bych zírala jak z jara, jestli sourozenec nespadl z višně třeba ![]()
@Altavista já bych zírala, kdyby za mnou děti třeba v mých 60 přišly že si chtěji rozdělit dědictví.