Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebo i poplatky za vedení účtu, asi by to nebyl velký rozdíl, ale kamarád se takhle jednou dostal nevědomky do mínusu, založil účet položil peníze a nějakou dobu ho nevyužívá, tak chtěl něco přes bankomat a psalo mu to minus dvě koruny ![]()
@M-i-ch-e-l-l-e píše:
Zkušenost s touto situací nemám, jen mě napadá, že částka na bankovním účtu musela být do dědictví zohledněna a musí být uvedena v rozhodnutí o dědictví. Takže jaká je částka v rozhodnutí? Je to ta, kterou jste očekávala nebo ta co Vám přišla na účet?
To tak neni. Otec mel taky od notarky usneseni, ze je opravnenym dedicem k nakladani s uctem a financema na nem, aniz by bylo zmineno, kolik penez tam je. V podstate je to jen doklad pro banku, kdo je opravneny ucet zemreleho zrusit.
Naivne jsem se domnivala, ze umrtim = zanikem majitele uctu se ucet rusi, ale neni to tak, musi ho zrusit opravneny dedic ![]()
@M-i-ch-e-l-l-e častka v usneseni je vyssi nez jsem ocekavala. Protoze je v ni zapocitan duchod ktery se nasledne vracel takze jsem pocitala s castkou ktera tam byla pred tim nez duchod prisel…bohuzel prislo mi temer nula nula nic.
Nezbyde ti nez pockat ne vypis, ale objektivne vzato, banka se povetsinou neplete… netvrdim, ze se to nemuze stat, ale pravdepodobnejsi bude nejake inkaso, poplatky, ci neco takoveho.
@Anonymní píše:
@M-i-ch-e-l-l-e častka v usneseni je vyssi nez jsem ocekavala. Protoze je v ni zapocitan duchod ktery se nasledne vracel takze jsem pocitala s castkou ktera tam byla pred tim nez duchod prisel…bohuzel prislo mi temer nula nula nic.
nemohli ten důchod třeba odečíst více než jen jeden měsíc???
@Anonymní píše:
Castna v usneseni by mela byt podle posledniho dolozeneho vypisu z uctu.
Banka si jen tak sama nic nesebere pokud na to nemá právo. Trvalé platby i inkasa je možné mít nastavené tak že se provádějí i po smrti majitele. Určitě neměla toto nastavene? Pokud jste platila vy inkaso nebo sipo a zároveň se to strhlo z účtu můžete resit aby platby vrátili vám. V podstatě jste se rozhodnutím dědictví stala majitelkou účtu mate právo řešit platby s prijemci pokud něco odešlo a již se to nemělo platit. U nás v bance je to s poplatky za účet tak, že pokud na účtu není žádný disponent tak se poplatky za účet mrazí. Pokud je tam méně než jste čekala odešlo jistě něco co měla nastavené, trvale platby. Nebo inkaso měla povolené a společnost třeba strhávat neměla. Jak jste řešila platba za energie atd?
Bude potřeba počkat na výpis az pak řešit rozdíly co se strhlo
@Anneettee píše:
Banka si jen tak sama nic nesebere pokud na to nemá právo. Trvalé platby i inkasa je možné mít nastavené tak že se provádějí i po smrti majitele. Určitě neměla toto nastavene? Pokud jste platila vy inkaso nebo sipo a zároveň se to strhlo z účtu můžete resit aby platby vrátili vám. V podstatě jste se rozhodnutím dědictví stala majitelkou účtu mate právo řešit platby s prijemci pokud něco odešlo a již se to nemělo platit. U nás v bance je to s poplatky za účet tak, že pokud na účtu není žádný disponent tak se poplatky za účet mrazí. Pokud je tam méně než jste čekala odešlo jistě něco co měla nastavené, trvale platby. Nebo inkaso měla povolené a společnost třeba strhávat neměla. Jak jste řešila platba za energie atd?
Nic nastavene nemela…vse bylo na sipo a platila to na poste ![]()
Ahoj. Nevíte někdo, jaký je postup když dědicové ostatní dědice nevyplatí v termínu?
@topkiss muj laicky pohled na vec je ten, ze kdyz nedodrzi rozhodnuti/smlouvu atd. tak to predat na soud a pak exekutorovi.
@topkiss Nevím, zeptala bych se právníka. Tebe nevyplatili tchánovci?
@divine woman
Obráceně. Dali mi měsíc na vyplacení a obávám se, že ten byt tak rychle prodat nestihnu.
@topkiss píše:
@divine woman
Obráceně. Dali mi měsíc na vyplacení a obávám se, že ten byt tak rychle prodat nestihnu.
No a proč si s tím tedy souhlasila? A jinak to samozřejmě nestihneš, protože jen převod na katastru trvá minimálně 22 dní a pak nějaký ten den případné uvolnění peněz.