Vyplacení dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
M-A
689
15.6.19 20:33

Nebo i poplatky za vedení účtu, asi by to nebyl velký rozdíl, ale kamarád se takhle jednou dostal nevědomky do mínusu, založil účet položil peníze a nějakou dobu ho nevyužívá, tak chtěl něco přes bankomat a psalo mu to minus dvě koruny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
15.6.19 20:36
@M-i-ch-e-l-l-e píše:
Zkušenost s touto situací nemám, jen mě napadá, že částka na bankovním účtu musela být do dědictví zohledněna a musí být uvedena v rozhodnutí o dědictví. Takže jaká je částka v rozhodnutí? Je to ta, kterou jste očekávala nebo ta co Vám přišla na účet?

To tak neni. Otec mel taky od notarky usneseni, ze je opravnenym dedicem k nakladani s uctem a financema na nem, aniz by bylo zmineno, kolik penez tam je. V podstate je to jen doklad pro banku, kdo je opravneny ucet zemreleho zrusit.

Naivne jsem se domnivala, ze umrtim = zanikem majitele uctu se ucet rusi, ale neni to tak, musi ho zrusit opravneny dedic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.19 20:47

@M-i-ch-e-l-l-e častka v usneseni je vyssi nez jsem ocekavala. Protoze je v ni zapocitan duchod ktery se nasledne vracel takze jsem pocitala s castkou ktera tam byla pred tim nez duchod prisel…bohuzel prislo mi temer nula nula nic.

• Citovat
  • Upravit
101606
15.6.19 20:57

Nezbyde ti nez pockat ne vypis, ale objektivne vzato, banka se povetsinou neplete… netvrdim, ze se to nemuze stat, ale pravdepodobnejsi bude nejake inkaso, poplatky, ci neco takoveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
15.6.19 21:04
@Anonymní píše:
@M-i-ch-e-l-l-e častka v usneseni je vyssi nez jsem ocekavala. Protoze je v ni zapocitan duchod ktery se nasledne vracel takze jsem pocitala s castkou ktera tam byla pred tim nez duchod prisel…bohuzel prislo mi temer nula nula nic.

nemohli ten důchod třeba odečíst více než jen jeden měsíc???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
16.6.19 06:37
@Anonymní píše:
@M-i-ch-e-l-l-e častka v usneseni je vyssi nez jsem ocekavala. Protoze je v ni zapocitan duchod ktery se nasledne vracel takze jsem pocitala s castkou ktera tam byla pred tim nez duchod prisel…bohuzel prislo mi temer nula nula nic.

Castna v usneseni by mela byt podle posledniho dolozeneho vypisu z uctu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
16.6.19 07:50

Banka si jen tak sama nic nesebere pokud na to nemá právo. Trvalé platby i inkasa je možné mít nastavené tak že se provádějí i po smrti majitele. Určitě neměla toto nastavene? Pokud jste platila vy inkaso nebo sipo a zároveň se to strhlo z účtu můžete resit aby platby vrátili vám. V podstatě jste se rozhodnutím dědictví stala majitelkou účtu mate právo řešit platby s prijemci pokud něco odešlo a již se to nemělo platit. U nás v bance je to s poplatky za účet tak, že pokud na účtu není žádný disponent tak se poplatky za účet mrazí. Pokud je tam méně než jste čekala odešlo jistě něco co měla nastavené, trvale platby. Nebo inkaso měla povolené a společnost třeba strhávat neměla. Jak jste řešila platba za energie atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
16.6.19 07:53

Bude potřeba počkat na výpis az pak řešit rozdíly co se strhlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 18:07
@Anneettee píše:
Banka si jen tak sama nic nesebere pokud na to nemá právo. Trvalé platby i inkasa je možné mít nastavené tak že se provádějí i po smrti majitele. Určitě neměla toto nastavene? Pokud jste platila vy inkaso nebo sipo a zároveň se to strhlo z účtu můžete resit aby platby vrátili vám. V podstatě jste se rozhodnutím dědictví stala majitelkou účtu mate právo řešit platby s prijemci pokud něco odešlo a již se to nemělo platit. U nás v bance je to s poplatky za účet tak, že pokud na účtu není žádný disponent tak se poplatky za účet mrazí. Pokud je tam méně než jste čekala odešlo jistě něco co měla nastavené, trvale platby. Nebo inkaso měla povolené a společnost třeba strhávat neměla. Jak jste řešila platba za energie atd?

Nic nastavene nemela…vse bylo na sipo a platila to na poste :nevim:

• Citovat
  • Upravit
78
16.6.19 18:52

Uvidíte co bude na výpisu takhle můžeme jen věštit z koule…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
3.12.20 18:12

Ahoj. Nevíte někdo, jaký je postup když dědicové ostatní dědice nevyplatí v termínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
3.12.20 18:17

@topkiss muj laicky pohled na vec je ten, ze kdyz nedodrzi rozhodnuti/smlouvu atd. tak to predat na soud a pak exekutorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
3.12.20 18:27

@topkiss Nevím, zeptala bych se právníka. Tebe nevyplatili tchánovci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
3.12.20 18:50

@divine woman
Obráceně. Dali mi měsíc na vyplacení a obávám se, že ten byt tak rychle prodat nestihnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
3.12.20 19:15
@topkiss píše:
@divine woman
Obráceně. Dali mi měsíc na vyplacení a obávám se, že ten byt tak rychle prodat nestihnu.

No a proč si s tím tedy souhlasila? A jinak to samozřejmě nestihneš, protože jen převod na katastru trvá minimálně 22 dní a pak nějaký ten den případné uvolnění peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová