Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
a otázka je, jestli brácha o ten dům vůbec stojí…
A jestli chce otec neco přepisovat, jen protoze se tazazelce nechce brat hypoteka…
Fascinuje mě, když děti předpokládají, že jim majetek rodičů automaticky spadne do klína…
@Petra1342001 jedině dohodnout se s bratrem, ale na jeho místě bych na to v žádném priprade nepristoupila. Ty se zamysli a prestan resit dědictví, kdyz je otec naživu. Jak by se to líbilo tobě, kdyby tvoje deti resili tvuj majetek za tveho zivota se vyplaceli a nantebe tlacili, at to přepíšeš.
@Petra1342001 píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat. Jde udělat to že by mě bratr vyplatil předčasně z dědictví domu? Rodiče jsou rozvedení takže dům vlastní pouze otec ale dědici jsme já a brácha. Ale já v tom domě nikdy bydlet nechci a teď si chci kupovat dvuj být tak by se mě peníze hodili a nemusela zbytečně brát hypotéku a měla od toho domu pokoj. Nevíte jestli to jde a popřípadě kde to nějak řešit?
A co na to rika vas otec? ![]()
Tak pravnicky to mozne je, kdyz se na tom vsichni domluvite. Ale tvuj otec a bratr by museli být padli na hlavu.
Jako nezlob se na mě, ale dělat si nárok na dědictví když jsou rodiče na živu, není ti to trapný. Tvůj otec může klidně dům prodat odjet na cestu kolem světa a utratit je. A ty nedostaneš nic. A navíc nemá nikdo právo se starat o to jak rodiče naloží s vlastním majetkem.
@Petra1342001 řešit teď dědictví, když otec žije? Kapánek divné jako.. Dědictví se řeší po smrti, ne
pokud jde o podíl, tak leda se se všemi domluvit a přepsat část na tebe..
@Janli on tam teď bydlí a nemá v plánu jít někam jinam co tak vím
@Petra1342001 píše:
@Janli on tam teď bydlí a nemá v plánu jít někam jinam co tak vím
Nevymýšlej nesmysly, pokud chceš svoje bydlení, tak si vezmi hypotéku a neporcuj holuba, co ještě sedí na střeše. S dědictvím počítej až opravdu něco zdědíš.
@Petra1342001 píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat. Jde udělat to že by mě bratr vyplatil předčasně z dědictví domu? Rodiče jsou rozvedení takže dům vlastní pouze otec ale dědici jsme já a brácha. Ale já v tom domě nikdy bydlet nechci a teď si chci kupovat dvuj být tak by se mě peníze hodili a nemusela zbytečně brát hypotéku a měla od toho domu pokoj. Nevíte jestli to jde a popřípadě kde to nějak řešit?
Já tedy úplně nechápu, jak si to představuješ v praxi
Pokud tatínek žije, tak by přece šlo z jeho strany o DAR, nikoli o dědictví… čili pokud by měl v úmyslu Ti nějak finančně pomoci, tak by iniciativa musela vyjít od něj, ne od Tebe.
Copak by ses nestyděla přijít za svým tátou s žádostí “hele, tati, stejně bude barák náš, až umřeš, tak nám ho dej rovnou, ať se můžeme rozdělit?”
Ty nemáš vůbec žádné právo o jeho majetku byť jen uvažovat, to je přece vůči otci neuvěřitelná drzost.
@Petra1342001 Hele a napadlo te, ze vam otec treba dum vubec dat nechce? Neni to totiz samozrejmost ani zadna povinnost
Klidne ho muze prodat a jet na cestu kolem sveta. Nebo napadla te varianta, ze cely dum dostane jen bratr, protoze se o otce na stari postara a ty tudiz ostrouhas? U nas je to treba normalni a prijde mi to naprosto v poradku, ze dum pripada tomu, kdo s rodici zustane a postara se o ne az do smrti.
@karkarka píše:
@Altavista já bych zírala, kdyby za mnou děti třeba v mých 60 přišly že si chtěji rozdělit dědictví.
To Teda. Nehledě na to, že to je pořád ještě majetek otce a ten ten dům klidně může prodat a dát peníze na charitu…
Tak ono je celkem bezne, ze rodice ve stari prepisi nemovitost na deti a nechaji si tam jen vecne bremeno, jednak proto ze se uz o to nechteji/nemohou starat a druhak detem usetri dost penez za poplatek notari ktery by vyrizoval dedictvi. Takze pokud by se vsichni dohodli, tak proc ne.