Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Všechny zdravím,
Byli jsme v úterý s 5ti měsíčním na výplachu ocicka, neměl to zas tak hrozné ale už nic nepomáhalo. Po výplachu mi přijde že to má stejné.. chci se zeptat jak často a jak dlouho masirovat koutek? Zlepší se to?
Synovi poholo až vyčištění kanalku, to bylo dobrý téměř hned.
@JancaS84 na tom jsme byli v nemocnici, je to ten výplach jak mu tam dají tu dutou jehlu a propláchnou vodou
to bylo děsný… Furt má trošku občas krev která mu vykápne a uschne :/ kapky paku poctivě, jen nevím jak často a jak dlouho masirovat ![]()
@Mickymousei píše:
@JancaS84 na tom jsme byli v nemocnici, je to ten výplach jak mu tam dají tu dutou jehlu a propláchnou vodouto bylo děsný… Furt má trošku občas krev která mu vykápne a uschne :/ kapky paku poctivě, jen nevím jak často a jak dlouho masirovat
Jj bylo to strašný, bylo me ho uplne lito. Náš měl pokoj téměř hned. Kapky bych používala podle pribalovyho letaku a tu masaz asi pokaždé když by v koutku něco měl.
Syn musel na vyplach kanalku dvakrat. Taky mi to neprislo nijak hrozne (obcas mu teklo, ale ne porad), ale dostala jsem vynadano, ze jdu pozde a ma to zcela srostle. Nas si Dr. vzdy zval po tydnu na kontrolu a nejak zkoumal, zda se vyplach povedl. Tak pak napotreti nas propustil, ze OK. ![]()
@Hobitka No nám říkal, že to šlo úplně krásně propláchnout a všechno v pohodě.. jdeme na kontrolu za 2 týdny tak uvidíme no
nechci aby šel znova, jsem řvala na chodbě jak ![]()
@Mickymousei masíruji 5× denně 10 krouživých pohybů (ale dělám to i častěji). Nejefektivnější je asi průplach zároveň se sondáží, uvádí se že mezi 3-4 měsícem… Chodíme na kontrolu po 6 týdnech. Došlo k výraznému zlepšení.
Prostřední dítě mělo průplach 3×, poslední až někdy v 10 měsících ( i když se to tak pozdě už některým dětem nedá dělat) a pomohlo to, v roce mu přestalo očičko hnisat a i když jsme měli u Dr. Červenky termín na operaci, tak nakonec z toho naštěstí sešlo. ![]()
Uvidíme jak dopadne malá.
My jsme chodili opakovaně, pořád to nebylo dobré a doktorovi se to nezdálo. Nakonec zjistili, že v jednom očičku ten kanálek spodní vůbec nemá a v druhém ho má neprůchodný. Museli jsme na zákrok, kde mu to v nose protáhli. Ale to je spíš výjimka.
Mohla bych se zeptat, kdy jste na ten pruplach byli poslani? Kdyz ocicko porad hnisalo? U maly uz nehnisa, zabral tobrex, ale porad tam obcas miva slzu. Tak ted ma opthalmoframykoin mast. Doufam, ze zabere. Jeste ji nejsou ani dva mesice.
@Yorkmut poprvé jsme byli asi v 2 a půl měsíci, zabrali kapky ale pak jsme měli velkou rýmu a vrátilo se to ještě horší.. pořád mu teče ještě teď po výplachu ![]()
@Yorkmut Ja tam sla pak sama. At to radsi zkontroluji. A dostala sprdana. Oko nijak zvlast nehnisalo, ale jak rikas, tekla sem tam slzicka. Na hnisani taky celkem zabral Tobrex. Zajdi radsi co nejdriv, ono u starsich deti to pak uz delaji myslim v narkoze. Ja byla se synem v 5m a pry to bylo na hrane. @Mickymousei Synovi to do dalsiho tydne srostlo znovu. Pak uz nastesti ne.
@Mickymousei @Hobitka tak jsme byli na sondazi radsi uz ted. Holky, prosim, kdy ocicko prestane slzet? Zatim ji z toho tece blivajz a slzi.
@Hobitka píše:
Nam az pak po tom dalsim vyplachu.![]()
Jako neocekavala jsem, ze bude ihned jasne oko, ale to slzeni jsem myslela, ze odezni hned. Ale asi jsem narocna, bylo to dnes rano.
Synovi to prestalo par dni po tom pruplachu. Uz nevim presne, 3-4dny cca. Doktor rikal, at masiruju jeste tak mesic kazdy den parkrat - treba pri kojeni.