Výplach oka

13.11.20 12:59

Výplach oka

Všechny zdravím,
Byli jsme v úterý s 5ti měsíčním na výplachu ocicka, neměl to zas tak hrozné ale už nic nepomáhalo. Po výplachu mi přijde že to má stejné.. chci se zeptat jak často a jak dlouho masirovat koutek? Zlepší se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35704
13.11.20 13:04

Synovi poholo až vyčištění kanalku, to bylo dobrý téměř hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.20 13:10

@JancaS84 na tom jsme byli v nemocnici, je to ten výplach jak mu tam dají tu dutou jehlu a propláchnou vodou :( to bylo děsný… Furt má trošku občas krev která mu vykápne a uschne :/ kapky paku poctivě, jen nevím jak často a jak dlouho masirovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35704
13.11.20 13:32
@Mickymousei píše:
@JancaS84 na tom jsme byli v nemocnici, je to ten výplach jak mu tam dají tu dutou jehlu a propláchnou vodou :( to bylo děsný… Furt má trošku občas krev která mu vykápne a uschne :/ kapky paku poctivě, jen nevím jak často a jak dlouho masirovat :nevim:

Jj bylo to strašný, bylo me ho uplne lito. Náš měl pokoj téměř hned. Kapky bych používala podle pribalovyho letaku a tu masaz asi pokaždé když by v koutku něco měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30845
13.11.20 14:50

Syn musel na vyplach kanalku dvakrat. Taky mi to neprislo nijak hrozne (obcas mu teklo, ale ne porad), ale dostala jsem vynadano, ze jdu pozde a ma to zcela srostle. Nas si Dr. vzdy zval po tydnu na kontrolu a nejak zkoumal, zda se vyplach povedl. Tak pak napotreti nas propustil, ze OK. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.20 15:51

@Hobitka No nám říkal, že to šlo úplně krásně propláchnout a všechno v pohodě.. jdeme na kontrolu za 2 týdny tak uvidíme no :zed: nechci aby šel znova, jsem řvala na chodbě jak :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
13.11.20 16:01

@Mickymousei masíruji 5× denně 10 krouživých pohybů (ale dělám to i častěji). Nejefektivnější je asi průplach zároveň se sondáží, uvádí se že mezi 3-4 měsícem… Chodíme na kontrolu po 6 týdnech. Došlo k výraznému zlepšení.
Prostřední dítě mělo průplach 3×, poslední až někdy v 10 měsících ( i když se to tak pozdě už některým dětem nedá dělat) a pomohlo to, v roce mu přestalo očičko hnisat a i když jsme měli u Dr. Červenky termín na operaci, tak nakonec z toho naštěstí sešlo. :)
Uvidíme jak dopadne malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
13.11.20 17:01

My jsme chodili opakovaně, pořád to nebylo dobré a doktorovi se to nezdálo. Nakonec zjistili, že v jednom očičku ten kanálek spodní vůbec nemá a v druhém ho má neprůchodný. Museli jsme na zákrok, kde mu to v nose protáhli. Ale to je spíš výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
13.11.20 17:09

Mohla bych se zeptat, kdy jste na ten pruplach byli poslani? Kdyz ocicko porad hnisalo? U maly uz nehnisa, zabral tobrex, ale porad tam obcas miva slzu. Tak ted ma opthalmoframykoin mast. Doufam, ze zabere. Jeste ji nejsou ani dva mesice.

• Citovat
  • Upravit
13.11.20 19:05

@Yorkmut poprvé jsme byli asi v 2 a půl měsíci, zabrali kapky ale pak jsme měli velkou rýmu a vrátilo se to ještě horší.. pořád mu teče ještě teď po výplachu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30845
13.11.20 19:13

@Yorkmut Ja tam sla pak sama. At to radsi zkontroluji. A dostala sprdana. Oko nijak zvlast nehnisalo, ale jak rikas, tekla sem tam slzicka. Na hnisani taky celkem zabral Tobrex. Zajdi radsi co nejdriv, ono u starsich deti to pak uz delaji myslim v narkoze. Ja byla se synem v 5m a pry to bylo na hrane. @Mickymousei Synovi to do dalsiho tydne srostlo znovu. Pak uz nastesti ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
20.11.20 13:48

@Mickymousei @Hobitka tak jsme byli na sondazi radsi uz ted. Holky, prosim, kdy ocicko prestane slzet? Zatim ji z toho tece blivajz a slzi.

• Citovat
  • Upravit
30845
20.11.20 14:24

Nam az pak po tom dalsim vyplachu. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
20.11.20 14:27
@Hobitka píše:
Nam az pak po tom dalsim vyplachu. :hug: :hug:

Jako neocekavala jsem, ze bude ihned jasne oko, ale to slzeni jsem myslela, ze odezni hned. Ale asi jsem narocna, bylo to dnes rano.

• Citovat
  • Upravit
3724
20.11.20 15:48

Synovi to prestalo par dni po tom pruplachu. Uz nevim presne, 3-4dny cca. Doktor rikal, at masiruju jeste tak mesic kazdy den parkrat - treba pri kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí