Výplata první mateřské 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
345
22.7.13 10:39

A holky, jak je to s porodným? To si mám zažádat? A když nejsme vzatí, nemusíám předkládat příjmy přítele, ne? Ono na porodné je nárok podle minulých příjmů, ne? Nebo si to pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7164
26.9.13 13:48

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, na mateřskou jsem nastoupila 8.9.2013 zaměstnavatel vše předal úřadu v termínu. Nevíte kdy by mohla přijít? personální říkala, že tento měsíc mi ještě pošlou část výplaty do toho 8.9 kdy jsem nastoupila a zbytek má být mateřská. Zajmalo by mě, za jak dlouho se mateřská vyplácí. Děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7164
26.9.13 13:54

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, na mateřskou jsem nastoupila 8.9.2013 zaměs­tnavatel vše předal úřadu v termínu. Nevíte kdy by mohla přijít? personální říkala, že tento měsíc mi ještě pošlou část výplaty do toho 8.9 kdy jsem nastoupila a zbytek má být mateřská. Zajmalo by mě, za jak dlouho se mateřská vyplácí. Děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roluda
26.9.13 14:40

Ja mela nastup na materskou 27.2. a 15.3 jsem dostala cast vyplaty a cast materske.
Chodila mi pravidelne 15tyho.
Tobe by mela prvni nabehnout v rijnu, termin presne ti nereknu.

• Citovat
  • Upravit
7164
26.9.13 15:33

@Roluda takže tobě přišla mateřská za 16 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
26.9.13 15:43

Já jsem na mateřské od 12.8. a přišla mi až 25.9. ALE naše účetní to tam posílá až má hotové všechny výplaty :! tudíž se to na ČSSZ dostalo až 17.9. :cert: samotné zpracování pak proběhlo rychle. Alespoň v Praze to funguje.
Jinak na infolince ČSSZ jsou ochotni a vše vysvětlí a řeknou i kdy bude na účtě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7164
26.9.13 15:52

@pralinka2727 aha, tak personální to podala včas. je zajmavé jak to komu chodí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vero-Jan
2.10.13 09:20

Omlouvám se, nečetla jsem všechny příspěvky, ale aspoň přispěji svou zkušeností. Od 9.8. t. r. jsem na MD, doklady k vyplnění jsem zaměstnavateli zasílala hned v pondělí 12.8. t. r., účetní vyplněné doklady zasílala hned ten týden na ČSSZ, dle dodacího čísla byly dokumenty přijaty 20.8.2013, od té doby k dnešnímu datu žádná částka na účtě. K smíchu je jen ten postup ČSSZ že si do poznámek píše co chce, při ověření na infolince mi bylo sděleno, že dokumenty dorazily teprve až 29.8.2013, což je trochu směšné, když má zaměstnavatel v ruce důkaz, dále se ČSSZ vymlouvá na to, že došlo k pozdržení ze strany zaměstnavatele, který nekomunikoval a opravený doklad - přílohu zaslal pozdě, bohužel, jednala jsem jak s účetní tak s ČSSZ, která tvrdila totální nesmysly. Takže jsem dva měsíce bez koruny, nyní mi týden již slibují, že vše bylo došetřeno a vyplaceno na můj účet, ale že to může trvat až 7 pracovních dní. Prostě vám řeknou, jak se jim to hodí a to jejich slovíčkaření, aby se pojistili, že neřekli něco, čeho se může člověk chytnout, je taky pěkně propracovaný. Jen se ptám, kde bych asi teď byla, kdybych byla sama, bez přítele, neměla jak zaplatit nájem, poplatky a o jídle v těhotenství už vůbec nemluvě :think: Na úřadě v odd. sociálního, kde jsem se byla ptát na příspěvek v nouzi mi bylo sděleno, že mám přítele (rodiče už nemám), že má vysoký příjem, že mi bohužel nemohou nijak pomoci. Ale už nevidí, že platíme hypotéku atd. Je mi z tohohle systému na :poblion: Jak pomoct kdejakýmu cikánovi to jsou celý žhavý, ale proč proboha musíme na to doplácet my, co makáme 12ctky a odvádíme státu daně?…

• Citovat
  • Upravit
2871
14.11.13 11:46
@Vero-Jan píše:
Omlouvám se, nečetla jsem všechny příspěvky, ale aspoň přispěji svou zkušeností. Od 9.8. t. r. jsem na MD, doklady k vyplnění jsem zaměstnavateli zasílala hned v pondělí 12.8. t. r., účetní vyplněné doklady zasílala hned ten týden na ČSSZ, dle dodacího čísla byly dokumenty přijaty 20.8.2013, od té doby k dnešnímu datu žádná částka na účtě. K smíchu je jen ten postup ČSSZ že si do poznámek píše co chce, při ověření na infolince mi bylo sděleno, že dokumenty dorazily teprve až 29.8.2013, což je trochu směšné, když má zaměstnavatel v ruce důkaz, dále se ČSSZ vymlouvá na to, že došlo k pozdržení ze strany zaměstnavatele, který nekomunikoval a opravený doklad - přílohu zaslal pozdě, bohužel, jednala jsem jak s účetní tak s ČSSZ, která tvrdila totální nesmysly. Takže jsem dva měsíce bez koruny, nyní mi týden již slibují, že vše bylo došetřeno a vyplaceno na můj účet, ale že to může trvat až 7 pracovních dní. Prostě vám řeknou, jak se jim to hodí a to jejich slovíčkaření, aby se pojistili, že neřekli něco, čeho se může člověk chytnout, je taky pěkně propracovaný. Jen se ptám, kde bych asi teď byla, kdybych byla sama, bez přítele, neměla jak zaplatit nájem, poplatky a o jídle v těhotenství už vůbec nemluvě :think: Na úřadě v odd. sociálního, kde jsem se byla ptát na příspěvek v nouzi mi bylo sděleno, že mám přítele (rodiče už nemám), že má vysoký příjem, že mi bohužel nemohou nijak pomoci. Ale už nevidí, že platíme hypotéku atd. Je mi z tohohle systému na :poblion: Jak pomoct kdejakýmu cikánovi to jsou celý žhavý, ale proč proboha musíme na to doplácet my, co makáme 12ctky a odvádíme státu daně?…

tak to jsem zvědavá, jak to dopadne se mnou.. žádost jsem účetní dala okamžitě, snad to odeslala minulý týden.. a to ještě banka po mě chce k hypotéce výměr o ppm alespoň od účetní, která má zrovna jak naschvál dovolenou. Už jen tohle a podepisujeme. Sociálka si můj dotaz, jestli mi nezašlou potvrzení přehazují, jak horký brambor. :cert: Tak jsem zvědavá, jestli mi ze sociálky napíšou, že to ještě účetní neposlala. :) Nedivila bych se, tam se cokoliv řeší okolo 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TenderTouch
22.11.13 03:45

laxnost zaměstnavatele

Laxnost zaměstnavatele to není. Musí to nejprve obdržet mzdová účetní, která zapracuje do Vaší docházky nástup na mateřskou dovolenou a následně musí zpracovat podklad s rozhodným obdobím a příjmem pro stanovení mateřské. Toto odesílá na sociálku, kde zase zde to prochází kontrolou. Dříve to dělala každá´mzdová účetní sama. Dnes díky tomu, že něco vyplácí sociálky, něco úřad práce, musí si pro výplatu zkompletovat informace ( úřad práce v případě, že nastupujete následně na druhou mateřskou bez toho, abyste nastoupila do práce mezi tím). Takže pohled Váš je pouze ze strany toho, kdo potřebuje rychle peníze. Bohužel byrokracie je zde horší než před rokem 1989. Smiřte se s tím. :lol:

• Citovat
  • Upravit
TenderTouch
22.11.13 03:46

A ještě dodám, zpracování mezd probíhá jednou a to následně po ukončení měsíce. Tedy za 9/2013 se zpracovávají mzdy na začátku měsíce 10/2013. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
TenderTouch
22.11.13 03:47

To je dnešní pokrok. Nikdo si kvůli Vám na zadek nesedne. A sáhněte si do svědomí, zda jste vždy pro druhé udělala něco hned. Tak to v životě funguje. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
2871
22.11.13 06:39
@TenderTouch píše:
A ještě dodám, zpracování mezd probíhá jednou a to následně po ukončení měsíce. Tedy za 9/2013 se zpracovávají mzdy na začátku měsíce 10/2013. :potlesk:

ne na začátku, naše účetní to má bohužel nastavené tak, že okolo 20. vykazuje za předchozí měsíc( nehledě na to, od kdy v tom měsíci jsem na mateřské 5.11.), tak je to jak s výplatama tak i s tím zbytkem. Takže PPM dostanu za listopad nejspíš někdy v lednu. Tak jako nemocenskou, co mi chodí 2 měsíce zpětně. Ze sociálky mi napsali, že PPM obdržím měsíc zpětně, ale až po tom, co PPM bude schváleno, což se odvíjí kdy účetní odešle žádost. Potřebovala jsem od účetní výkaz na ppm k vůli hypotéce, byla velmi ochotná, ale bohužel mi nemohla pomoct. Ale to spíš mě udivovala banka. Tak jsme alespoň vyjeli roční příjem, což je lepší a i pro účetní snazší. Bance to nakonec stačilo. :roll: Chudinu jsem honila po dovolené.

Toť u nás situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat