Výpočet výše mateřské 2016
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
výpočet výše mateřské 2016
Ahoj maminky, tak mám zase dotaz
.
Chtěla jsem si orientačně vypočítat výši mateřské a četla jsem že se to počítá z průměrného hrubého příjmu za posledních 12 měsíců, ale pokud mamina pracovala třeba pouze 6 měsíců, že se to počítá tedy jen z těch 6 měsíců u posledního zaměstnavatele. Chápu to tedy dobře, že když pracuji 6 měsíců a hrubou mzdu pobírám 20tis, že se mi bude mateřská počítat tedy z těch 20tis? Máte s tím některá zkušenost? Možná se ptám jak negramot, ale na matiku sem nikdy nebyla machr ![]()
Předem děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@JouLe : a mas odpracováno za poslední 2 roky 270 dni, aby jsi vůbec měla nárok na ppm? Jinak ano, je to průměr za posledních 12 měsíců ( pokud jsi na pn, tak ta se do toho nepočítá )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JouLe píše:
@Adinal jasně když jsem zaměstnaná..
To není jen o tom být zaměstnána, ale splnit podmínky na ppm ( tzn. v době nástupu na ppm mít za poslední 2 roky odpracováno min. 270 dni, že kterých plynulo sociální pojištění ).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myskalucka ano ano, to mám vše zjištěný. Nárok mám, před tím jsem normálně taky pracovala
to jen teď že jsem nastupovala do nové práce a zjistila jsem že jsem těhu, tak jsem tu dlouho nepobyla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JouLe Ano, bude se ti to počítat pouze z posledního zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky se potřebuju zeptat.. počítá se do toho i doba kdy jsem na neschopence? A rodicak si budu brát na příjmy manžela, já měla příjem jen 9900. Tak mě ještě zajímá, jestli jde ta mateřská dorovnat do vyse rodicaku. Ten bych chtěla 10000. Slyšela jsem ze to jde a to dorovnani mateřské jde jako z peněz rodičovského příspěvku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JouLe píše:
@myskalucka ano ano, to mám vše zjištěný. Nárok mám, před tím jsem normálně taky pracovalato jen teď že jsem nastupovala do nové práce a zjistila jsem že jsem těhu, tak jsem tu dlouho nepobyla
Tak v tom případě v pohodě a bude se Ti to počítat z těch 6 měsíců (z posledního zaměstnání).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nebo jestli si tu mateřskou prostě nemusím brát a vzít si rovnou rodičák? Někde jsem četla ze bych si pak nemohla zvolit výši rodicaku že bych mohla jen čtyřletou variantu, tak jestli o tom někdo něco nevíte? Zamestnana jsem od 13.5.2015 na neschopence od cca 20.4 2016 termín mám 18.11.2016
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eleanora1988 Neschopenka se Ti počítat bude a na PPM mít nárok budeš. Proč by sis měla brát rovnou rodičák? Je přece lepší mít obojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adinal jo, ale přemýšlím nad všemi variantami. Když se zeptám na socialce ( tam se řeší ppm ze jo?) Tak ať trošku vím o čem mluvím. A tohle jsou věci co jsem se +- docetla. U první dcery jsem měla jiné zaměstnání, měla jsem krásnou mateřskou, tak teď to vypadá nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eleanora1988 Jj, na sociálce PPM. S tím dorovnáním na výši RP bohužel neporadím, ale snad se tady někdo najde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit