Výpomoc studentce psychologie

7
8.5.26 11:25

Výpomoc studentkám psychologie

Ahoj, víme, že to sem moc nepatří, ale studujeme psychologii na vysoké škole a potřebujeme pomoc s vyplněním dotazníku a už nevíme, kde jinde hledat :P

Kdyby měl někdo 5 minut a chtělo se mu to vyplnit, moc by nám to pomohlo! Není to nic osobního, je to jen o interpretaci emoji a utváření prvního dojmu na jejich základě (+ je to samozřejmě 100% anonymní).

Všem přejeme moc hezký den! :srdce:
Nela a Kačka

Moc děkujeme všem, kdo nám to vyplnili, ale už máme odpovědi, které jsme potřebovaly, a tak odkaz mažeme :P

Příspěvek upraven 10.05.26 v 12:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27702
8.5.26 12:12

Divný dotazník, tam přeci šíleně záleží na tom kdo to odeslal a výběr jen ze tří možností je málo nedá se to poctivě vyplnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
8.5.26 12:29

Tedy já nemám problém vyplňovat podobné dotazníky a pomoci tazatelům, ale tohle je hodně divné, vhodné možná tak pro teenagery. A tři možnosti : Sexuální, přátelský a romantický je naprosto nedostatečné i pro ty teenagery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
8.5.26 12:35

Souhlasím, je divný :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.5.26 12:51

@ka2ka Děkujeme za zpetnou vazbu a máte naprostou pravdu v tom, že v běžném životě kontext odesílatele hraje obrovskou roli! :) V rámci tohoto výzkumu ale musíme izolovat proměnnou emoji, protože sledujeme čistě vliv samotných emoji na první dojem. Kdybychom uvedly identitu odesílatele, výsledky by byly zkreslené právě sympatiemi k dané osobě. Omezený výběr odpovědí je pak nutný pro statistické zpracování dat a námi nabízené možnosti nejsou náhodné, ale vychází z již existujících studií (např. Rodrigues, D. L., Cavalheiro, B. P., & Prada, M. (2022). Emoji as icebreakers? Emoji can signal distinct intentions in first time online interactions. Telematics and Informatics, 69, 101783. https://doi.org/….2022.101783)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
8.5.26 13:05

Já ten dotazník celkem chápu. Jen jeden emoji může udělat z jedné běžné věty až několik vět v různém znění. Každý člověk si to potom může vyložit jinak. Emoji dokážou dost dobře vyjádřit emoce a vlastně ukázat svůj výraz i když člověka nevidíte. A na první dojmu záleží. Mě osobně to o člověku dost napoví. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27702
8.5.26 13:13
@SOVIČKA93 píše: Více

co ti poví tři kapky vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
8.5.26 13:21
@ka2ka píše: Více

Tento emoji má vyjadřovat „pot“.. Námahu, stres atd.. Jenže se dost často používá se sexuálním podtextem. S dvojsmyslným významem odkazujícím na tělesné tekutiny. Stejně tak jako když vám někdo pošle 🍆.. Nikdy jsem nezažila, že by se tyto emotikony používali jinak než jako sexuální náznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27702
8.5.26 13:21
@Chanyny píše: Více

chápu o co vám jde, ale upřímně když to stáhnu jen na sebe tak třeba u mě to ovlivnuje i fáze cyklu co to ve mě vyvolá pokud nevím kdo to píše, takže pokud mi dáte ten dotazník 3× za měsíc budete mít na stejný emoji ti různé odpovědi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.5.26 13:22
@ZuzaM píše: Více
Úplně chápu Váš názor a děkujeme za něj. Tyto tři kategorie byly zvoleny na základě předchozích studií jako základní rozlišovací roviny v online komunikaci. Omezení výběru je v tomto typu výzkumu záměrné, aby bylo možné výsledky objektivně změřit a data zanalyzovat.

Co se týče Vašich obav o věk respondentů, právě věk a mezigenerační rozdíly ve výzkumu také zkoumáme, takže Vaše reakce nám potvrzuje, že mezigenerační rozdíly v online komunikaci a interpretaci zpráv jsou reálné a stojí za to je zkoumat :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27702
8.5.26 13:22
:mrgreen: ale jo já tohle vím ale ted jsi napsala co to vyjadřuje obecně o to jím ale právě nejde, to by dotazník vůbec dělat nemuseli
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.5.26 13:32

Vliv hormonálního cyklu na percepci sociálních podnětů je fascinující téma a v psychologii se jím zabývá spousta studií! V rámci našeho studentského výzkumu však musíme pracovat s určitým zjednodušením, abychom byly schopné data vůbec nasbírat a zpracovat. Váš postřeh je ale velmi dobrý a určitě to zmíníme v závěru práce jako jeden z faktorů, které mohou výsledky ovlivňovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
8.5.26 13:33

Ale to já vím.. Ptají se jaký to udělá dojem na člověka. Mě když někdo cizí pošle 💦 🍆 a jiné emoji tohoto typu, tak si řeknu, že je to zoufalec a primitiv co to zkouší po internetu na neznámé ženy. A ano, možná na to má vliv i fáze cyklu jak píšeš ale to už by jsme rozebírat do detailu úplně jiné téma co bych si řekla i o té ženě :mrgreen:
Nebo jsem to asi blbě pochopila i to je možné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27702
8.5.26 13:43

tak já pochopila, že mi to posílají po sms známí nebo manžel případně děti :think: to co to ve mě vyvolá bude od rodiny potažmo známých něco jiného než od cizího člověka na fb :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.5.26 13:43

@SOVIČKA93 právě popsala přesně to co zkoumáme! Jde nám o posun významu emoji v čase a kontextu. Oficiálně emoji znamená jednu věc (třeba pot/kapku vody), ale v praxi ho lidé často používají úplně jinak. Každý si tedy může různé emoji různě interpretovat a vytvoří si svůj vlastní subjektivní první dojem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze