Výpomoc studentce psychologie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výpomoc studentkám psychologie
Ahoj, víme, že to sem moc nepatří, ale studujeme psychologii na vysoké škole a potřebujeme pomoc s vyplněním dotazníku a už nevíme, kde jinde hledat ![]()
Kdyby měl někdo 5 minut a chtělo se mu to vyplnit, moc by nám to pomohlo! Není to nic osobního, je to jen o interpretaci emoji a utváření prvního dojmu na jejich základě (+ je to samozřejmě 100% anonymní).
Všem přejeme moc hezký den! ![]()
Nela a Kačka
Moc děkujeme všem, kdo nám to vyplnili, ale už máme odpovědi, které jsme potřebovaly, a tak odkaz mažeme ![]()
Příspěvek upraven 10.05.26 v 12:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Divný dotazník, tam přeci šíleně záleží na tom kdo to odeslal a výběr jen ze tří možností je málo nedá se to poctivě vyplnit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tedy já nemám problém vyplňovat podobné dotazníky a pomoci tazatelům, ale tohle je hodně divné, vhodné možná tak pro teenagery. A tři možnosti : Sexuální, přátelský a romantický je naprosto nedostatečné i pro ty teenagery.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka Děkujeme za zpetnou vazbu a máte naprostou pravdu v tom, že v běžném životě kontext odesílatele hraje obrovskou roli!
V rámci tohoto výzkumu ale musíme izolovat proměnnou emoji, protože sledujeme čistě vliv samotných emoji na první dojem. Kdybychom uvedly identitu odesílatele, výsledky by byly zkreslené právě sympatiemi k dané osobě. Omezený výběr odpovědí je pak nutný pro statistické zpracování dat a námi nabízené možnosti nejsou náhodné, ale vychází z již existujících studií (např. Rodrigues, D. L., Cavalheiro, B. P., & Prada, M. (2022). Emoji as icebreakers? Emoji can signal distinct intentions in first time online interactions. Telematics and Informatics, 69, 101783. https://doi.org/….2022.101783)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ten dotazník celkem chápu. Jen jeden emoji může udělat z jedné běžné věty až několik vět v různém znění. Každý člověk si to potom může vyložit jinak. Emoji dokážou dost dobře vyjádřit emoce a vlastně ukázat svůj výraz i když člověka nevidíte. A na první dojmu záleží. Mě osobně to o člověku dost napoví. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše: Více
Tento emoji má vyjadřovat „pot“.. Námahu, stres atd.. Jenže se dost často používá se sexuálním podtextem. S dvojsmyslným významem odkazujícím na tělesné tekutiny. Stejně tak jako když vám někdo pošle 🍆.. Nikdy jsem nezažila, že by se tyto emotikony používali jinak než jako sexuální náznaky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chanyny píše: Více
chápu o co vám jde, ale upřímně když to stáhnu jen na sebe tak třeba u mě to ovlivnuje i fáze cyklu co to ve mě vyvolá pokud nevím kdo to píše, takže pokud mi dáte ten dotazník 3× za měsíc budete mít na stejný emoji ti různé odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše: VíceÚplně chápu Váš názor a děkujeme za něj. Tyto tři kategorie byly zvoleny na základě předchozích studií jako základní rozlišovací roviny v online komunikaci. Omezení výběru je v tomto typu výzkumu záměrné, aby bylo možné výsledky objektivně změřit a data zanalyzovat.
Co se týče Vašich obav o věk respondentů, právě věk a mezigenerační rozdíly ve výzkumu také zkoumáme, takže Vaše reakce nám potvrzuje, že mezigenerační rozdíly v online komunikaci a interpretaci zpráv jsou reálné a stojí za to je zkoumat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SOVIČKA93 píše: Více
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vliv hormonálního cyklu na percepci sociálních podnětů je fascinující téma a v psychologii se jím zabývá spousta studií! V rámci našeho studentského výzkumu však musíme pracovat s určitým zjednodušením, abychom byly schopné data vůbec nasbírat a zpracovat. Váš postřeh je ale velmi dobrý a určitě to zmíníme v závěru práce jako jeden z faktorů, které mohou výsledky ovlivňovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to já vím.. Ptají se jaký to udělá dojem na člověka. Mě když někdo cizí pošle 💦 🍆 a jiné emoji tohoto typu, tak si řeknu, že je to zoufalec a primitiv co to zkouší po internetu na neznámé ženy. A ano, možná na to má vliv i fáze cyklu jak píšeš ale to už by jsme rozebírat do detailu úplně jiné téma co bych si řekla i o té ženě ![]()
Nebo jsem to asi blbě pochopila i to je možné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SOVIČKA93 píše: Více
tak já pochopila, že mi to posílají po sms známí nebo manžel případně děti
to co to ve mě vyvolá bude od rodiny potažmo známých něco jiného než od cizího člověka na fb ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SOVIČKA93 právě popsala přesně to co zkoumáme! Jde nám o posun významu emoji v čase a kontextu. Oficiálně emoji znamená jednu věc (třeba pot/kapku vody), ale v praxi ho lidé často používají úplně jinak. Každý si tedy může různé emoji různě interpretovat a vytvoří si svůj vlastní subjektivní první dojem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit