Výpověď

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101524
28.4.15 15:15

Jak by se ti líbilo, kdybys přišla jednoho dne do práce a zaměstnavatel ti řekl, že už tě nechce ale nechce se mu čekat, až skončí výpovědní lhůta a máš jít hned :think:
A jinak pokud přestaneš chodit do práce, tak to bude neomluvená absence, může ti za to ukončit pracovní poměr, napsat ti to do zápočťáku, vymáhat po tobě způsobenou škodu… a upřímně, já být tím novým zaměstnavatelem, tak tě za to vyrazím ve zkušebce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16082
28.4.15 15:18
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat.Dala jsem výpoveď, ale mám lhůtu dva měsíce. Jsem už domluvená s jiným zaměstnancem že jdu tam pracovat. Jenže se mi nechce čekat. Chtěla jsem se zeptat co se stane když už přestanu ve výpovědní lhůtě chodit do práce. Jaký budou následky?

Pravděpodobně ti okamžitě zruší pracovní poměr pro neomluvené absence, za absence ti zkrátí případnou zbytkovou dovolenou a mohou vyžadovat náhradu škody, která jim tvým jednáním vznikla, to mohou vyžadovat i soudně. Zvaž to dobře, já jako zaměstnavatel bych někoho takového nechtěla, řekla bych si, že když to uděláš jednomu zaměstnavateli, můžeš to udělat i mně.

Edit: j. a.n. i. byla rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
28.4.15 15:20

@zrcadlo Koukám stejné myšlenkové pochody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16082
28.4.15 15:23
@j.a.n.i1 píše:
@zrcadlo Koukám stejné myšlenkové pochody…

No jo, logické myšlenkové pochody… :) Ale někteří lidi si to vůbec neuvědomují, a na pohovorech pomlouvají zaměstnavatele, co to jde, a ještě si myslí, že jim to přidá plusové body :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
28.4.15 15:39
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat.Dala jsem výpoveď, ale mám lhůtu dva měsíce. Jsem už domluvená s jiným zaměstnancem že jdu tam pracovat. Jenže se mi nechce čekat. Chtěla jsem se zeptat co se stane když už přestanu ve výpovědní lhůtě chodit do práce. Jaký budou následky?

V případě, že zaměstnanec lhůtu nedodrží, je to porušení pracovní smlouvy a zaměstavatel může zaměstnanci uložit pokutu, viz. odkaz.
 http://www.epravo.cz/…y-88464.html

Nejlepší je se před podáním výpovědi se zaměstnavatelem dohodnout, např. mu říct, k jakému datu chci skončit.

Příspěvek upraven 28.04.15 v 18:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
28.4.15 16:10
@Anonymní píše:

Coby - může Tě to stát hodně peněz.
http://www.rozhlas.cz/…aho--1480440

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
28.4.15 17:51

Ale kdyby jsi měla potvrzení od lékaře, že danou práci už nemůžeš vykonávat ze zdravotních důvodů, musí s tebou rozvázat pracovní poměr hned, jakmile o to požádáš a nic se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
28.4.15 19:30

@jana ja2611 Jasně, každý lékař si rozhodně něco vycucá z prstu, jen aby někdo ve výpovědní lhůtě nemusel do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
28.4.15 19:38

Každý ne a obvyklé to není, ale zažila jsem to. Lékařka i zaměstnankyně to uhráli na psychické důvody - ale moc si ani nemusely vymýšlet, ty důvody byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
28.4.15 19:40

@jana ja2611 Opět, takového zaměstnance bych jako nový zaměstnavatel nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
28.4.15 19:44
@j.a.n.i1 píše:
@jana ja2611 Opět, takového zaměstnance bych jako nový zaměstnavatel nechtěla…

To je pravda. Ale tam to byla práce na dohodu, takže se to budoucí zaměstnavatel nedozvěděl a vpoho. A ona nemusela dodržet výpovědní lhůtu, i když tam by byla nějaká kratší než dva měsíce. I to se stává. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.23 15:25

Pěkný den.
Mám otázku. Se zaměstnavatelem jsme se dohodli na ukončení pracovního poměru k 3.1. Protože jsem měla nemocné děti, domluvili jsme se, že mi dohodu pošle poštou. Ta mi dorazila až 10.1. Druhý den jsem teda běžela na poštu to poslat zpátky. Dnes mi přišel vytýkací dopis s tím, že jsem tu dohodu neposlala. Mám podací lístek. A dle čísla zásilky leží už týden nevyzvednuta na poště.
Teď co s tím? Může mě vůbec odhlásit ze správy sociálního zabezpečení takhle zpětně? Nějaká rada co teď dělat? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
101524
18.1.23 15:29

Zavolat zamestnavateli, ze dohodu ma uz tyden na poste :think:
A poslal ti ji on podespanou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
18.1.23 15:32
@Anonymní píše:
Pěkný den.
Mám otázku. Se zaměstnavatelem jsme se dohodli na ukončení pracovního poměru k 3.1. Protože jsem měla nemocné děti, domluvili jsme se, že mi dohodu pošle poštou. Ta mi dorazila až 10.1. Druhý den jsem teda běžela na poštu to poslat zpátky. Dnes mi přišel vytýkací dopis s tím, že jsem tu dohodu neposlala. Mám podací lístek. A dle čísla zásilky leží už týden nevyzvednuta na poště.
Teď co s tím? Může mě vůbec odhlásit ze správy sociálního zabezpečení takhle zpětně? Nějaká rada co teď dělat? Děkuji

Třeba komunikovat se zaměstnavatelem tě nenapadlo?
Dospělý člověk a ptá se na emiminu :roll: Taky jsem posílala výpověď poštou, ale se zaměstnavatel jsem komunikovala

• Citovat
  • Upravit
35555
18.1.23 15:35
@Anonymní píše:
Pěkný den.
Teď co s tím? Může mě vůbec odhlásit ze správy sociálního zabezpečení takhle zpětně? Nějaká rada co teď dělat? Děkuji

Pošli mu podací číslo, s tím že si to posílala hned zpět ať si laskavě přebere poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat