Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
hodně lidí na nemocenskou jde a je tam až do konce. Já bych to asi neudělala, ale jestli se to nedá vydržet…
Ne, blbec mě nemůže ponížit, poníženě bych se cítila spíš u doktora, u kterého bych měla lhát a vymýšlet si problémy.
@zrcadlo doktoři to mají na háku, clovek si nemusi nic vymyslet
@Anonymní píše:
@kačka39 kdyby vám to někdo zneprijemnoval?Zůstala byste?
Nevím, je znepříjemňování a znepříjemňování. Možná bych se pokusila skončit radši na dohodu, nebo nechat přeložit někam jinam na tu dobu. Pokud to nejde aje to nejvyšší šéf, tak bych možná o tý neschopence uvažovala. Záleží taky jestli ti má na co napsat neschopenku. Já mám několik věcí, na který by mi neschopenku napsal s radostí, ale stála jí odmítám. Pokud by mi nic nebylo, tak já bych to teda asi neuměla vylhat, aby mě ji napsal.
Ale znám víc lidí, kteří na neschopenku šli, když měli výpověď a někteří na ní byli pěkně dlouho. Hlavně Ti, co výpověď dostali. ![]()
@Anonymní píše:
@kačka39 kdyby vám to někdo zneprijemnoval?Zůstala byste?
můžete znepříjemňovat taky
Zažila jsem zaměstnance, kteří ve výpovědi (kterou dali sami a nestáli ani o dohodu odejít dříve) chodili velmi pozdě, odcházeli velmi brzy a celkově nedělali NIC. Až dosáhli rychle toho, že je zaměstnavatel nechal raději doma pro tu výpovědní lhůtu, a definoval to jako „překážku v práci“.
@vulpes dobře,výpověď sem dala,nadřízený,nechtěl na dohodu,že dřív jak za dva měsíce mě nepustí.A začal mi to s kolegyněmi znepříjemňovat.
@Anonymní píše:
@vulpes to je porušení pracovní kázně.
no, to by mohl ten zaměstnanec dostat i vytýkací dopis…a po druhém dopisu výpověď…? ![]()
Když bude trávit 50min z hodiny na toaletě a v kuchyňce a vysvětlovat to nevlností…,když bude trvdit, že nerozumí zadanému úkolu a proto jej nemůže vykonat…?
Když zaměstnanec začne dělat naschvály a sabotovat, tak zaměstnanec nemůže vůbec nic, opravdu jsem to zažila vícekrát a ani manažeři ani personální s tím nehne, soudná firma nikdy nemá za potřebí jít do nějakého právního sporu, protože často prohrají.
Je to jen o tom, že velkávětšina lidí se nechá zastrašit, když na ně šéf zakřičí, nebo jim bude nějak vyhrožovat
Není to ode mě návod, jen konstatování. Pokud je zaměstnanec „chytrý“, tak se s tím nehne.
@Anonymní píše:
@vulpes dobře,výpověď sem dala,nadřízený,nechtěl na dohodu,že dřív jak za dva měsíce mě nepustí.A začal mi to s kolegyněmi znepříjemňovat.
tak je to blb, který neví, co chce ![]()
Dobrý večer,
Prosím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma.
Když jste byly ve výpovědi a šéf nebyl zrovna prijemny-urazky, ponižování, výsměch,arogance.Sly jste na nemocenskou?