Výpověď, dovolená v létě a ÚP

Anonymní
27.1.20 17:09

Výpověď, dovolená v létě a ÚP

Ahoj holky,
potřebuji se poradit. Nejsem v práci již delší dobu spokojená a plánuji již delší dobu podat výpověď. Co se týče nových prací, absolvovala jsem pár pohovorů a ve většině případech mě nevzali proto, že jsem nemohla nastoupit ihned nebo co nejdřív. V nynější práci jsem již jednou výpověď stáhla, protože jsem dostala nakonec strach z toho, že nemám novou práci. Ve firmě kde pracuji ( cca 15 zaměstnanců) vím, že se karierního postupu nikdy nedočkám a co se týče nějakého profesního rozvoje, o tom nemůže být ani řeč. Nyní pracuji v e-shopu již 2,5 roku jako administrativně-expediční pracovnice, pracovní dobu máme od 6-14:30, ale stejně musíme chodit od 5:30, kvůli přesčasům…,ale to už by vzniklo další téma :lol:
Nemáme žádné benefity, dovolená jen 20 dní, tudíž na Vánoce skoro nic nezbyde.

Chtěla bych se poradit, jelikož na léto potřebuji dovolenou, plánuji si, že dám v dubnu výpověď, květen-červen přečkám v práci a červenec-srpen se přihlásím na ÚP a budu během evidence na úřadu práce hledat nové místo a zároveň si užiju dovolenou.
Nejlépe nastoupit někam od září nebo poloviny srpna. Nechci znovu absolvovat pohovory, kde by všechno klaplo a vzali by mě a pak to ztroskotá na tom, že nemohu nastoupit ihned. Je to na hlavu… :oops:

Je mi 24let, bezdětná a bydlím s přítelem a se svými rodič v 2-generační domě.
Po škole 2 měsíce úřad práce, 1. zaměstnání v polygrafii (6 měsíců, protože jsem plánovala přijímačky na VŠ a nevyšlo to :( ), 5 měsíců úřad práce, 2.zaměstnání - expedient(1,5roku), 3.zaměstnání administrativa+expedice v e-shopu ( zatím 2,5 roku- ale nejhorší jednání ze strany vedení, malý kolektiv- lezeme si někdy na nervy a všechno je mezi námi vidět, slyšet…znáte to… 8o samé ženy :D Jediné co mě drži v dosavadní práci je pracovní doba a moje 2 mile kolegyně, se kterými si velmi dobře rozumím, jinak mě štve to, že děláme samé přesčasy (aby výplata vůbec nějak vypadala)
nemáme víc dní dovolené a žádnou možnost další rozvoje. :nevim:

Možná je to špatný nápad :roll:, ale děkuji za případné rady a tipy. :mavam: :)
Chtěla bych se zkrátka naučit další nové věci, kariérně se posunout a rozvíjet.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4125
27.1.20 17:17

Já bych to udělala, jak píšeš. Aspoň si vybuduješ „kariéru“ než přijdou děti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35876
27.1.20 17:18

Měla jsem to podobně po první práci, všude chtěli nástup nejlíp hned a v práci mě dřív prostě nepustili. Tak jsem dala výpověď s tím, že buď něco najdu a nebo budu chvilku na pracaku. Pokud máš něco našetřeno a nemáš závazky tak proč ne. Ono je to i někdy lepší si chvíli odpočinout a nastoupit do nové práce s čistou hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
27.1.20 17:40

Mas v tom jasno, tak smele do toho. Uzij si prazdniny a pak hura do prace. Takhle to dela hodne lidi, co citi ze potrebuji zmenu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
27.1.20 17:45

Tak ale zase pozor, pokud si vás pozvou na ÚP, tak musíte přijít, i když budete mít zaplacenou dovolenou. Je to nezajímá. Nebo pokud vás pošlou někam na pohovor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
27.1.20 17:51
@vokishka píše:
Tak ale zase pozor, pokud si vás pozvou na ÚP, tak musíte přijít, i když budete mít zaplacenou dovolenou. Je to nezajímá. Nebo pokud vás pošlou někam na pohovor.

Vidím to stjně, přihlásila bych se až po dovolené, pokud bude v červenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7208
27.1.20 17:51

Jediný problém je ten ÚP, protože ten určí návštěvu a jediná omluvenka je neschopenka od lékaře. Dovolená, nedovolená. :nevim: To už bych si ten jeden měsíc prostě zaplatila zdravotní a na ÚP nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 17:57
@Aletheia píše:
Jediný problém je ten ÚP, protože ten určí návštěvu a jediná omluvenka je neschopenka od lékaře. Dovolená, nedovolená. :nevim: To už bych si ten jeden měsíc prostě zaplatila zdravotní a na ÚP nebyla :nevim:
@vokishka píše:

No…co se týče úřadu práce, pokud bych byla evidovaná, tak budu u maminky sestřenice, tak s ní byla vždy domluva, i když byla maminka chvíli na ÚP, vždy se na další termín schůzky ptala..samozřejmě jsem dokládala, že zaměstnání hledám, chodím na pohovory atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 17:59

Ale také přemýšlím nad tím zaplatit si sociální a zdravotní a co nejdříve si něco najít…ale nevím, co je lepší, abych pak náhodou stejně nemusela na ÚP.. :(

• Citovat
  • Upravit
101713
27.1.20 18:06
@Anonymní píše:
Ale také přemýšlím nad tím zaplatit si sociální a zdravotní a co nejdříve si něco najít…ale nevím, co je lepší, abych pak náhodou stejně nemusela na ÚP.. :(

No a co jet na dovolenou a pak se před koncem července zaregistrovat, budeš mít klid na dovču a zaplacené pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
27.1.20 18:11
@vokishka píše:

to bylo první co mě napadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 18:22

No jasně holky, mě nejde o úřad práce…kdybych věděla, že od září někam nastupuji, tak ty 2 měsíce neřeším a radši si to zaplatím…jen vím, že v práci mě na dohodu nepustí, jak jsme malý kolektiv, krátila by se mi taky odchodem ta dovolená, pokud bych končila někdy v červenci nebo srpnu třeba…no promyslím to ještě… :) Už jsem z toho všeho na hlavu :lol: 8o fakt dost času myslím na to změnit dosavadní práci… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1845
27.1.20 19:28

Dala bych výpověď hned kdyby mě práce tak štvala. Na dovolenou se dá jet i jindy než v létě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 20:12
@lucik2011 píše:
Dala bych výpověď hned kdyby mě práce tak štvala. Na dovolenou se dá jet i jindy než v létě ne

Ano, to se dá, ale my jezdíme vždy červenec a srpen, a potřebuji min. týden v červenci a s přítelem 14 dní v srpnu ( má celozávodku a to se většinou snažíme mít stejně). A práce mě štve, jak náplň, tak i vedení, příjdu si tam, jak „nepotřebná“ a lolegyně to vidí stejně, máme takové trio nadřízených…a o fluktuaci zaměstnanců od té doby, co tam jsem bych mohla vyprávět. Za loňský rok, odešlo a přišlo snad 10 lidí…na různých pozicích. Jediné co mě ještě drží je, jak jsem psala moje 2 kolegyně…pak možná 15 min dojíždění a pracovní doba…fakt si to musím nějak urovnat v hlavě všechno a udělat KONEČNĚ rozhodnutí… :roll:

• Citovat
  • Upravit
512
27.1.20 20:17

Me teda nikdy nikam z UP neposilala. Poslala jsem ji vzdy jen printsceen kam jsem vsude rozeslala emaily o zadost o praci a nikdy me nikam nehnala. Je to jen o domluve. Kdyz vidi ze si sam clovek aktivne praci, tak ho neprudi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat