Výpověď, dovolená v létě a ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já bych to udělala, jak píšeš. Aspoň si vybuduješ „kariéru“ než přijdou děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to podobně po první práci, všude chtěli nástup nejlíp hned a v práci mě dřív prostě nepustili. Tak jsem dala výpověď s tím, že buď něco najdu a nebo budu chvilku na pracaku. Pokud máš něco našetřeno a nemáš závazky tak proč ne. Ono je to i někdy lepší si chvíli odpočinout a nastoupit do nové práce s čistou hlavou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mas v tom jasno, tak smele do toho. Uzij si prazdniny a pak hura do prace. Takhle to dela hodne lidi, co citi ze potrebuji zmenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ale zase pozor, pokud si vás pozvou na ÚP, tak musíte přijít, i když budete mít zaplacenou dovolenou. Je to nezajímá. Nebo pokud vás pošlou někam na pohovor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Tak ale zase pozor, pokud si vás pozvou na ÚP, tak musíte přijít, i když budete mít zaplacenou dovolenou. Je to nezajímá. Nebo pokud vás pošlou někam na pohovor.
Vidím to stjně, přihlásila bych se až po dovolené, pokud bude v červenci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediný problém je ten ÚP, protože ten určí návštěvu a jediná omluvenka je neschopenka od lékaře. Dovolená, nedovolená.
To už bych si ten jeden měsíc prostě zaplatila zdravotní a na ÚP nebyla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše:
Jediný problém je ten ÚP, protože ten určí návštěvu a jediná omluvenka je neschopenka od lékaře. Dovolená, nedovolená.To už bych si ten jeden měsíc prostě zaplatila zdravotní a na ÚP nebyla
@vokishka píše:
No…co se týče úřadu práce, pokud bych byla evidovaná, tak budu u maminky sestřenice, tak s ní byla vždy domluva, i když byla maminka chvíli na ÚP, vždy se na další termín schůzky ptala..samozřejmě jsem dokládala, že zaměstnání hledám, chodím na pohovory atd.
- Citovat
- Upravit
Ale také přemýšlím nad tím zaplatit si sociální a zdravotní a co nejdříve si něco najít…ale nevím, co je lepší, abych pak náhodou stejně nemusela na ÚP.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ale také přemýšlím nad tím zaplatit si sociální a zdravotní a co nejdříve si něco najít…ale nevím, co je lepší, abych pak náhodou stejně nemusela na ÚP..
No a co jet na dovolenou a pak se před koncem července zaregistrovat, budeš mít klid na dovču a zaplacené pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
to bylo první co mě napadlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jasně holky, mě nejde o úřad práce…kdybych věděla, že od září někam nastupuji, tak ty 2 měsíce neřeším a radši si to zaplatím…jen vím, že v práci mě na dohodu nepustí, jak jsme malý kolektiv, krátila by se mi taky odchodem ta dovolená, pokud bych končila někdy v červenci nebo srpnu třeba…no promyslím to ještě…
Už jsem z toho všeho na hlavu
fakt dost času myslím na to změnit dosavadní práci… ![]()
- Citovat
- Upravit
Dala bych výpověď hned kdyby mě práce tak štvala. Na dovolenou se dá jet i jindy než v létě ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucik2011 píše:
Dala bych výpověď hned kdyby mě práce tak štvala. Na dovolenou se dá jet i jindy než v létě ne
Ano, to se dá, ale my jezdíme vždy červenec a srpen, a potřebuji min. týden v červenci a s přítelem 14 dní v srpnu ( má celozávodku a to se většinou snažíme mít stejně). A práce mě štve, jak náplň, tak i vedení, příjdu si tam, jak „nepotřebná“ a lolegyně to vidí stejně, máme takové trio nadřízených…a o fluktuaci zaměstnanců od té doby, co tam jsem bych mohla vyprávět. Za loňský rok, odešlo a přišlo snad 10 lidí…na různých pozicích. Jediné co mě ještě drží je, jak jsem psala moje 2 kolegyně…pak možná 15 min dojíždění a pracovní doba…fakt si to musím nějak urovnat v hlavě všechno a udělat KONEČNĚ rozhodnutí… ![]()
- Citovat
- Upravit
Me teda nikdy nikam z UP neposilala. Poslala jsem ji vzdy jen printsceen kam jsem vsude rozeslala emaily o zadost o praci a nikdy me nikam nehnala. Je to jen o domluve. Kdyz vidi ze si sam clovek aktivne praci, tak ho neprudi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
potřebuji se poradit. Nejsem v práci již delší dobu spokojená a plánuji již delší dobu podat výpověď. Co se týče nových prací, absolvovala jsem pár pohovorů a ve většině případech mě nevzali proto, že jsem nemohla nastoupit ihned nebo co nejdřív. V nynější práci jsem již jednou výpověď stáhla, protože jsem dostala nakonec strach z toho, že nemám novou práci. Ve firmě kde pracuji ( cca 15 zaměstnanců) vím, že se karierního postupu nikdy nedočkám a co se týče nějakého profesního rozvoje, o tom nemůže být ani řeč. Nyní pracuji v e-shopu již 2,5 roku jako administrativně-expediční pracovnice, pracovní dobu máme od 6-14:30, ale stejně musíme chodit od 5:30, kvůli přesčasům…,ale to už by vzniklo další téma
Nemáme žádné benefity, dovolená jen 20 dní, tudíž na Vánoce skoro nic nezbyde.
Chtěla bych se poradit, jelikož na léto potřebuji dovolenou, plánuji si, že dám v dubnu výpověď, květen-červen přečkám v práci a červenec-srpen se přihlásím na ÚP a budu během evidence na úřadu práce hledat nové místo a zároveň si užiju dovolenou.
Nejlépe nastoupit někam od září nebo poloviny srpna. Nechci znovu absolvovat pohovory, kde by všechno klaplo a vzali by mě a pak to ztroskotá na tom, že nemohu nastoupit ihned. Je to na hlavu…
Je mi 24let, bezdětná a bydlím s přítelem a se svými rodič v 2-generační domě.
), 5 měsíců úřad práce, 2.zaměstnání - expedient(1,5roku), 3.zaměstnání administrativa+expedice v e-shopu ( zatím 2,5 roku- ale nejhorší jednání ze strany vedení, malý kolektiv- lezeme si někdy na nervy a všechno je mezi námi vidět, slyšet…znáte to…
samé ženy
Jediné co mě drži v dosavadní práci je pracovní doba a moje 2 mile kolegyně, se kterými si velmi dobře rozumím, jinak mě štve to, že děláme samé přesčasy (aby výplata vůbec nějak vypadala)
Po škole 2 měsíce úřad práce, 1. zaměstnání v polygrafii (6 měsíců, protože jsem plánovala přijímačky na VŠ a nevyšlo to
nemáme víc dní dovolené a žádnou možnost další rozvoje.
Možná je to špatný nápad
, ale děkuji za případné rady a tipy.

Chtěla bych se zkrátka naučit další nové věci, kariérně se posunout a rozvíjet.