Výpověď při covid

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.1.21 08:34

Ahoj holky, nakonec mi to nedalo. Tak jsem se s nim sešla osobně. Ještě jsem mluvila s právníkem aby mi poradil co nejlépe dobře.
S právníkem jsme sepsali “dohodu”, ze odejdu k 1.1.2021 a dostanu 2× odstupné.
Tu mi zaměstnavatel podepsal, dostala jsem od nej doporučení do jiného zaměstnání, a dohoda byla splatná ke včerejsimu datu. Sám to takhle šéf chtěl - ještě mě upozorňoval, ze to bude asi dříve.

No a abych to nebyla já, tak jsem mu včera psala o započťák, jen abych se připomněla ze je tedy 10teho. Psala jsem mu v 10h ráno, a bez odpovedi. Cely den jsem samozřejmě viděla ten nejhorší scénář. Ve 20h večer jsem mu poslala otaznik, zprava nedorucena, a telefon vypnutý.
No a už jsem malém hořela. Dnes mi píše, ze mu účetní něco už poslala a ze se sejdeme. Říkám uf.. “Ahoj, děkuji. A co výplata, je nějaký problem?”
A on mi na to napsal “dnes”
Tak si říkám ty kraso, to fakt nestojím nikomu za slušný jednání?
No takže z toho nemám uplne nejlepší pocit, buď mi pošle úplně směšnou částku, nebo nic a budu žrát asi sníh. Ještě ze nemám děti..

Takže zatím nic nového holky. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
19784
11.1.21 14:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nakonec mi to nedalo. Tak jsem se s nim sešla osobně. Ještě jsem mluvila s právníkem aby mi poradil co nejlépe dobře.
S právníkem jsme sepsali “dohodu”, ze odejdu k 1.1.2021 a dostanu 2× odstupné.
Tu mi zaměstnavatel podepsal, dostala jsem od nej doporučení do jiného zaměstnání, a dohoda byla splatná ke včerejsimu datu. Sám to takhle šéf chtěl - ještě mě upozorňoval, ze to bude asi dříve.

No a abych to nebyla já, tak jsem mu včera psala o započťák, jen abych se připomněla ze je tedy 10teho. Psala jsem mu v 10h ráno, a bez odpovedi. Cely den jsem samozřejmě viděla ten nejhorší scénář. Ve 20h večer jsem mu poslala otaznik, zprava nedorucena, a telefon vypnutý.
No a už jsem malém hořela. Dnes mi píše, ze mu účetní něco už poslala a ze se sejdeme. Říkám uf.. “Ahoj, děkuji. A co výplata, je nějaký problem?”
A on mi na to napsal “dnes”
Tak si říkám ty kraso, to fakt nestojím nikomu za slušný jednání?
No takže z toho nemám uplne nejlepší pocit, buď mi pošle úplně směšnou částku, nebo nic a budu žrát asi sníh. Ještě ze nemám děti..

Takže zatím nic nového holky. :kytka:

Nebudeš žrát sníh. Máš to černé na bílém? Tak to bude tak, jak už jsem napsal: Jestli půjdeš na pracák, tak jim ukážeš, na čem jste se písemně dohodli, oni ti vyplatí 65 % z dohodnuté částky, pak to po něm můžou vymáhat. A těch zbylých 35 % zase můžeš vymáhat ty.

A pokud se týče zápočťáku: https://www.podnikatel.cz/…e-i-dorucit/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.21 23:31

Tak jooo, moc děkuji za rady, přišlo to co mělo. Ufff děkuji moc Všem ❤️️

• Citovat
  • Upravit
35610
14.1.21 07:44

Super :palec: Tak snad najdeš brzo práci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.21 10:28

@JancaS84

No doufám. Je to teď fakt těžký, a to si nevybiram. Je nás bez práce hodně, a vzhledem k mým zkušenostem 😒
Snad se něco objeví.

• Citovat
  • Upravit
10
16.3.21 16:34

Ahoj vsem, řešíme podobný problém
Kamarádka byla zaměstnána na dobu neurčitou v pohostinství. Dle nařízení vlády bylo pohostinství uzavřeno. Na konci roku 2020 podala výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou. Za leden ji byla vyplacena náhrada mzdy normálně a za únor nedostala mzdu žádnou. Bylo to vysvětleno tak, že jelikož už není v měsíci březnu, (kdy se posílají zpětně žádosti o mzdy) v zaměstnaneckém poměru, není možné, aby, aby na ni stát poslal náhradu mzdy, odvody ale zaměstnavatel zaplatil. Má na mzdu nárok, či nikoliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
16.3.21 16:45
@pupicek18 píše:
Ahoj vsem, řešíme podobný problém
Kamarádka byla zaměstnána na dobu neurčitou v pohostinství. Dle nařízení vlády bylo pohostinství uzavřeno. Na konci roku 2020 podala výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou. Za leden ji byla vyplacena náhrada mzdy normálně a za únor nedostala mzdu žádnou. Bylo to vysvětleno tak, že jelikož už není v měsíci březnu, (kdy se posílají zpětně žádosti o mzdy) v zaměstnaneckém poměru, není možné, aby, aby na ni stát poslal náhradu mzdy, odvody ale zaměstnavatel zaplatil. Má na mzdu nárok, či nikoliv?

První chybu udělala tou výpovědi, připravila se o odstupné, ale na to ses neptala. Druhá chyba je, že si někdo myslí, že mzda se vyplácí na konkrétní měsíc předem. Vše se děje zpětně. Pokud podala tu výpověď do 31.12.,tak za leden dostala v únoru a za únor má dostat v březnu. Ano, má na ni nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.3.21 17:22
@Trojlístek píše:
První chybu udělala tou výpovědi, připravila se o odstupné, ale na to ses neptala. Druhá chyba je, že si někdo myslí, že mzda se vyplácí na konkrétní měsíc předem. Vše se děje zpětně. Pokud podala tu výpověď do 31.12.,tak za leden dostala v únoru a za únor má dostat v březnu. Ano, má na ni nárok.

vyp @Trojlístek výpověď podala ona, tudíž se na ni odstupné nevztahuje. Toto nám tvrdil šéf i účetní, že na „výplatu“ nemá nárok, protože se žádá zpětně tzn. v březnu, kdy už není vedená jako zaměstnanec. Mě a kolegyni se to samozřejmě nezdá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
16.3.21 18:54
@pupicek18 píše:
vyp @Trojlístek výpověď podala ona, tudíž se na ni odstupné nevztahuje. Toto nám tvrdil šéf i účetní, že na „výplatu“ nemá nárok, protože se žádá zpětně tzn. v březnu, kdy už není vedená jako zaměstnanec. Mě a kolegyni se to samozřejmě nezdá…

No, mohli se dohodnout, to je vždy lepší. Samozřejmě se vám to nezdá, protože říká blbost. Pokud bude dělat problémy, tak se obraťte na Úřad práce, ať vám poradí s kým to řešit, že s vámi takto nakládá. Včetně března je nejen zaměstnanec, ale bych si i zjistila, že uhradil řádně pojištění a to co měl. Mzda za březen vám určitě náleží, však jste do té práce chodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8503
16.3.21 19:23

@Trojlístek když skončila 28.2. tak ma asi těžko nárok na mzdu za březen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
16.3.21 19:48
@Hanula1212 píše:

Má nárok na únorovou mzdu, která se vyplácí v březnu, pokud se tedy nedohodli jinak. Ale to tady nikde nečtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
16.3.21 19:52

Omlouvám se, jsem zblbla. Mzdu za leden se vyplácí v únoru, mzda za únor v březnu. Mzda za březen, která by se vyplatila v dubnu už pochopitelně tady ne. Leden, únor byla totiž výpovědní lhůta. Březen už nejsou zaměstnanci toho podniku, tudíž mzda za březen jim nenáleží. Ale takto původní dotaz nezněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
16.3.21 19:53
@Hanula1212 píše:

Ano, máš pravdu, uvedla jsem již na správnou míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat