Výpověď v práci po MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
30.4.13 09:50

@Vermion děkuji,taky mě t napadlo, že další, který byl přijat po mě, by měl být za mě jako zástup. No uvidíme, zatím mám sice čas, ale lepší být připraven, než zaskočen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
30.4.13 09:51
@demian píše:
Znát svá práva není nikdy na škodu:)

To taky říkám, ale bohužel nejsen právník a raději se ptám. Hamoun? Asi už jsem zblblá z různých názorů, jak zaměstnanci odírají zaměstnavatele apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
30.4.13 09:53
@RyBANA píše:
No to mě taky zajímá? Pokud ve výpovědní lhůtě nemají pro adekvátní místo (což asi nemají, jinak by mi přece nedávali výpověď) - tak co budu dělat?

Buďto Ti dají na ty dva měsíce práci, nebo budeš za plat doma (což oni samozřejmě nebudou chtít, proto Tě budou nejspíš tlačit do dohody - kterou já bych nepodepsala - nebo za větší peníz než dva platy (výpovědní lhůta) a 3 měsíční odstupné. Jinak ne. Správně Ti to řekla účetní tvého muže. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.4.13 10:07

Jinak jsem ještě zjistila co se týče výpovědi dohodou a odstupného. Aby to bylo platné, při výpovědi dohodou - musí být ve výpovědi uvedeno, že výpověď je podána dle paragrafu (nejčastěji prý 52) a že je domluveno odstupné (v takové a makové výši), která má být vyplaceno v tom a tom termínu.

Jinak když to tam uvedeno není, je platná jen ta dohoda a nevzniká nárok na odstupné.

To je hrozná kovbojka toto, už vidím tu hádku ve čtvrtek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
2.5.13 14:17

Ano jsem doma a platí mi normálně plat, moje místo obsadili někým jiným. Došla jsem si na úřad a tam mi řekly, že nesmím přistoupit na dohodu, když přistoupím dají mi na úp 3800 na 3 měsíce, když nepřistoupím, mohu být na pracáku půl roku a první výplata je 5800 a potom něco kolem 4000 a pak 3 měsíce 3800, ale až co se vyčerpá odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
3.5.13 04:44

Holky tak nakonec mám práci, šéf když slyšel, jaké požaduji odstupné málem omdlel a řekl, že místo se určitě najde a našlo. Tak jsem ráda 8) Každopádně díky za komentáře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
3.5.13 07:05
@RyBANA píše:
Holky tak nakonec mám práci, šéf když slyšel, jaké požaduji odstupné málem omdlel a řekl, že místo se určitě najde a našlo. Tak jsem ráda 8) Každopádně díky za komentáře :kytka:

tak to je super :) gratuluji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
3.5.13 10:22

@RyBANA
Taky gratuluji :kytka: Hodně šéfů hřeší na neznalost zákoníku práce, který je skutečně značně nakloněn zaměstnancům. Tak jen houšť a větší kapky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
3.5.13 10:37

@RyBANA, gratuluji. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
3.5.13 13:41

@RyBANA obrovsky gratuluji, mě to čeká na podzim. a čekám, že mě asi přijme, aby mě za prkotinu vyhodil a nemusel mě dávat odstupné. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
3.5.13 13:47

Taky jsem ráda, že to takhle u tebe dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
3.5.13 13:48
@29 píše:
@RyBANA obrovsky gratuluji, mě to čeká na podzim. a čekám, že mě asi přijme, aby mě za prkotinu vyhodil a nemusel mě dávat odstupné. :cert:

A nejhorší je, že se toto opravdu děje :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
3.5.13 16:24
@29 píše:
@RyBANA obrovsky gratuluji, mě to čeká na podzim. a čekám, že mě asi přijme, aby mě za prkotinu vyhodil a nemusel mě dávat odstupné. :cert:

To je sice možné, ale tím by dost riskoval.

Radil bych poradit se v takovém případě s odborovým právníkem (ČMKOS má právní poradny, kde poskytují rady v pracovních věcech zdarma a členy odborů i zastupují zdarma).

Pravděpodobně by ti poradil toto:

1. Ty bys mu poslala předžalobní výzvu, kde bys odmítla platnost zrušení pracovního poměru a žádala ho o písemné vyjádření k tomuto odmítnutí a také o to, aby ti písemně sdělil, kdy ti umožní nadále vykonávat zaměstnání. V téže výzvě bys ho dále žádala o náhradu mzdy za dobu, kdy ti neumožnil pracovat. Dala bys mu lhůtu pro vyjádření (nejméně týden, dejme tomu do 14 dnů).
  1. Pokud by ti ve stanovené lhůtě nevyhověl, tak bys ho zažalovala o neplatnost okamžitého zrušení pracovního poměru, seděla bys doma a poté, co bys soud vyhrála, musel by ti uhradit:
  • náhradu mzdy za tu dobu, co jsi seděla doma
  • zákonné úroky z prodlení z dlužné mzdy od splatnosti do zaplacení (7 % p. a. + REPO)
  • náklady řízení
  • případné náklady právního zastoupení.

Šetři si nějaké penízky, jestli s tím takhle počítáš, ať máš na ten spor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.5.13 19:31

Potřebuji poradit, v srpnu mi bude končit RD a já bych měla nastoupit do práce. Jenže jsem zůstala s dětmi sama a navíc mi malou nevzali do školky. Jaké mám možnosti u zaměstnavatele, když se kvůli dětem nemůžu vrátit. Nabízí mi i zkrácený úvazek, ale ani ten nemůžu vykonávat z časových důvodů. Hlídání pro děti bohužel nemám. Výpověd samozřejmě dát nechci a jak tu bylo psáno na dohodu nepřistupovat. Poradí mi někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
3.5.13 19:42
@anda0107 píše:
Jaké mám možnosti u zaměstnavatele, když se kvůli dětem nemůžu vrátit.

Jak - u zaměstnavatele? Zaměstnavatel ti zřejmě vyšel maximálně vstříc, když ti nabídl zkrácený úvazek. Leda, že by měl firemní školku. Jinak je to tvůj problém, ne tvého zasměstnavatele. Zkus se se poptat po školce jinde (na vesnicích je míst víc, ale představuje to dojíždění). Anebo si najít někoho na hlídání.

Ale zaměstnavatel je podle mne z obliga, vyšel ti zřejmě v rámci svých možností maximálně vstříc (co bys od něj chtěla víc?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat