Výpověď v pracovní neschopnosti

Anonymní
29.7.20 11:01

Výpověď v pracovní neschopnosti

Ahoj, jsem v pn jiz rok a doktorka mi teď zadala o prodloužení pn. V pracovním poměru jsem na dobu neurčitou 10 let a jsem za tu dobu poprvé v pn, ale bohužel z důvodu nemoci tak dlouho. Volali mi z práce ať přijdu na dohodu ukončit pracovní poměr a až se uzdravim tak se mám vrátit a dají mi novou smlouvu. Jsem z toho rozčarovana i, když chápu, že lidi potřebuji a já jim blokuji misto. Co mám dělat prosím ????. Mám to na dohodu ukončit a nebo se bránit? Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33608
29.7.20 11:05

Neukončovat, proč bys to dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 11:09

@arinecka, děkuji jsem z toho právě v rozpacích. Bohužel nemoc si nevybírá a já za celou dobu co tam pracuji nebyla nemocná až nyní!

• Citovat
  • Upravit
66815
29.7.20 11:16

Je to slozita situace. Byt tebou na dohodu nepristupuju. Zase chapu zamestnavatele, berou misto tebe nkoho na zaskok, komu davaji smlouvu po dobu tve nemoci. Je to velka nejistota pro toho zamestnance. Pokud je to kvalifikovana pozice, chteji konecne nekoho kvalitniho nastalo. Pisu z praxe, jednu dobu jsem takto zastupovala nemocne, jakmile se objevila nabidka jinde s vetsi jistotou, odesla jsem.
Pokud odmitnes dohodu, mas na to pravo, priprav se na natlak zamestnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33608
29.7.20 11:17
@Anonymní píše:
@arinecka, děkuji jsem z toho právě v rozpacích. Bohužel nemoc si nevybírá a já za celou dobu co tam pracuji nebyla nemocná až nyní!

Nevybírá, to máš pravdu. Neukončuj nic, byla bys sama proti sobě. Pak tě zpět nevezmou a na ÚP dostaneš prd, protože si odešla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 11:18

@matkabagristy, no právě je mi z toho všelijak a asi by se mi do práce zpět těžko vracelo, když tohle chtějí. Jsem na vazkach co udělat. Tu práci mám navíc moc ráda, ale má nemoc bohužel přišla..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.20 11:20

@arinecka, asi to budu muset nějak rozlousknout, jen mám strach, že až se vrátím tak si stejně cestu najdou jak se mě zbavit.

• Citovat
  • Upravit
53190
29.7.20 11:27

https://www.novinky.cz/…rok-40033727

Ne, nedávej výpověď, byla bys sama proti sobě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33608
29.7.20 11:27
@Anonymní píše:
@arinecka, asi to budu muset nějak rozlousknout, jen mám strach, že až se vrátím tak si stejně cestu najdou jak se mě zbavit.

Těžko říct, třeba ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
29.7.20 11:33
@Anonymní píše:

No, ale aspoň se máš kam vrátit. Pak můžeš odejít.
Nemela bys nárok už na důchod? Když si přes rok nemocna :think: neorientuju se v tom, jen to tak měla příbuzná. Rok narodila a po roce dostala důchod. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 11:33

@unuděná, děkuji :wink: myslím, že jsem nikdy nebyla problémova a práci si plnila na maximum. Jenže jsem loni v létě onemocněla. Jsem na tom sice o hodně lépe, ale ještě v pořádku bohužel zcela nejsem. Do práce jsem se chtěla vrátit. Teď nevím zda to bude mít smysl.. Když jsem byla holka tak jsme měli výuku na střední a nase profesorka nám říkala, když budete jednou nemocný tak třeba přijdete o práci. Nejde o lidi, ale o potřebné síly. Je to 30 let zpět a já si tu větu připomínám.

• Citovat
  • Upravit
461
29.7.20 11:36

Výpověď nedávat, vyčkat s čím dalším přijdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.20 11:37

@TopSecret, na důchod jsem ani ne pomyslela a myslím, že v dnešní době by mi ho ani nedali. Já vím, že to bude ještě chvíli trvat než budu zcela ok, i když v to moc doufám, že budu! Jen teď vidím, že je to na levacku a v práci mě už nechtějí! Píše se mi to špatně, ale vím, že to tak je.

• Citovat
  • Upravit
53190
29.7.20 11:39

Nevím, jak jste malá firma, ale pokud se znáš s přímým nadřízeným osobně, co takhle tam zajít, nějak lidsky tu situaci vysvětlit, říct, že by ses k nim ráda vrátila, jakmile to bude možné a že tedy zatím výpověď dávat nechceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
29.7.20 11:46

Nic nepodepisuj! V PN ti výpověď dát nemůžou. A nemocná nejsi schválně. Tak žádné výčitky. A možná jak radí @unuděná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat