Výpověd ve zkušebce a pojištovna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
výpověd ve zkušebce a pak pojištovna
Holky byla jsem na rodičáku, po skončení jsem šla na up. Našla jsem si za měsíc práci a nastoupila do ní. Směny byly předem dohodnuté s tím, že mám 2 malé školkové děti, ale realita v práci je jiná. Dnes po mě začla ječet vedoucí, a mám toho dost. Ráni jsem přišla v 6,10 a ona mi řekla, že směny se mi počítá až od sedmi
a měla sem končit v 12,30 měla jsem ve školce nahlášené, že přijdu pro ně po obědě, a vedoucí mi řekla, že tam musím být do 4 protože je moc práce. Zítra mám mít ranní, jsem ve zkušebce, ale nechci tam jít. Hrozí mi nějaký paragraf za to, že nepřijdu, nebo můžu ve zkušebce odejít kdykoliv, a musím psát výpověd
můžu se zpátky nahlásit na pracák, nebo mě tam už nevezmou. A jak je to s pojištovnou, kdybych se nahlásila že pečuju o dítě mladší 7 let. Já už do žádného hyper-super obchodu nikdy nevlezu. Prodavačka uklízečka administrativní pracovnice, pokladní a doplnovačka v jedné osobě za 60 kč hrubého a ještě se po ní vyřve holka co má 20 a dělá vedoucí-hrůza hrůz, moc děkuju všem za rady jak ted postupovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
§ 66
Zrušení pracovního poměru ve zkušební době
(1) Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů a v období od 1. ledna 2012 do 31. prosince 2013 v době prvních 21 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.
(2) Zrušení pracovního poměru ve zkušební době musí být provedeno písemně; pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pamatuju si, jak jsi psala, že se chystáš do práce, a takto to dopadlo ![]()
Nemá ta tvoje nadřízená nějakého nadřízeného? Řešila bych to tam.
A omlouvám se za OT, moc jsem neporadila, jen chci vyjádřit pochopení.
Taky jsem kdysi dělala prodavačku, ale u soukromníka, a ten by sedřel z člověka kůži.
Myslím, že ve zkušebce můžeš odejít bez udání důvodu, ale nejsem si jistá. Ale asi se to musí sepsat papírově, důvod ukončení pracovní smlouvy ve zkušební době, a nahlásit se na pracáku. Ti by měli zaplatit normálně pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 děkuju a nevíš prosím jak je to s tím pracákem, nebo je lepší se nahlásit na tu pojištovnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš dát výpověď ve zkušební době bez udání důvodu a jít zpátky na ÚP. Zajímalo by mě, v kterým hyper-super děláš? Mě to totiž silně připomíná práci, kde jsem taky dělala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@momi33 já právě byla po rd na pracáku měsíc a nevím jestli je možné nahlásit se zpátky, ta nafřízená má nadřízeného a ten mi sdělil, že to je přece jasné, že se domů může až je hotová práce
ale bacha ty přesčasy se neproplácí, ale jako bonus si můžeš at ti to nadřízený dovolí vzít až celý den volno
Už nikdy více NIKDy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@-Sára Jo na UP se nahlasit můžeš a měla bys dostávat ten zbytek podpory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@indri je to super albert, ale to je vlastně jedno, to bude všude v těchto hnusech stejné. Já mám přijít zítra na ráno, ale nechci tam už radši nikdy vkročit, tak tam nepůjdu a v pondělí donesu výpověd. A tys to měla jak v té práci taky holka pro všechno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 bezva to jsem potřebovala slyšet-děkuji. Jo a když zítra nepřijdu nemůžou mi dát nějaký paragraf nebo tak něco, já tu výpověd ponesu v pondělí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@-Sára jo,takový praktiky jsou běžný
hlavně v těch hyper super, a u malých soukromníků ![]()
Já kdysi prodávala kočárky u soukromníka, dřela jsem se z patra do patra s 20kg kočárem, tehdá nebyly tak lehký, a jeho nezajímalo, že ženská má nosit do 15kg.
Navíc jsem mu dělala uklízečku, poskoka.
Když jsem mu řekla, že odcházím, tak na mě chtěl hodit chybějící peníze na kase z předešlého dne-byla to sobota, a jaksi mu už nedošlo, že tu sobotu byla v práci jiná prodavačka, a ne já.
Takže tě chápu ![]()
Navíc si pamatuju, jak jsi řešila návrat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@-Sára Já jsem byla v Lidlu a tam zažila podobnou pakárnu. Pokladní, prodavačka, uklízečka, doplň. zboží-vše v jednom s perfektní buzeračkou od 25-ti leté holky (vedoucí).Že mám dítě nikoho nezajímalo. Že jsem člověk, který potřebuje jít během 8 hod.prac.doby aspoň na wc nikoho nezajímalo. Když bylo hodně lidí, muselo se prostě makat! Tam se navíc chodilo na 5 h. ráno. Hnus! Odrovnala jsem si tam krční páteř z tahání těžkých beden a krabic. Vydržela to skoro 3 měsíce a před koncem zkušební doby jsem dala výpověď. Tak ti přeju hodně štěstí s hledáním práce
jo a myslím, že to v těch obchodech je všude stejný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@-Sára píše:
@j.a.n.i1 bezva to jsem potřebovala slyšet-děkuji. Jo a když zítra nepřijdu nemůžou mi dát nějaký paragraf nebo tak něco, já tu výpověd ponesu v pondělí
Max.bych té vedoucí zavolala, že v pondělí donesu výpověď a napsala ji se zítřejším datem 18.1.2014.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@indri píše:
Max.bych té vedoucí zavolala, že v pondělí donesu výpověď a napsala ji se zítřejším datem 18.1.2014.
jj, oznámit, aby věděli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@indri píše:
Ale takhle to nejde, platné je to až dnem doručení, tedy pokud se doručí zítra, tak by se zítřejší směna měla ještě odpracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit