Výpověd ve zkušebce a pojištovna

1598
17.1.14 13:43

výpověd ve zkušebce a pak pojištovna

Holky byla jsem na rodičáku, po skončení jsem šla na up. Našla jsem si za měsíc práci a nastoupila do ní. Směny byly předem dohodnuté s tím, že mám 2 malé školkové děti, ale realita v práci je jiná. Dnes po mě začla ječet vedoucí, a mám toho dost. Ráni jsem přišla v 6,10 a ona mi řekla, že směny se mi počítá až od sedmi :zed: a měla sem končit v 12,30 měla jsem ve školce nahlášené, že přijdu pro ně po obědě, a vedoucí mi řekla, že tam musím být do 4 protože je moc práce. Zítra mám mít ranní, jsem ve zkušebce, ale nechci tam jít. Hrozí mi nějaký paragraf za to, že nepřijdu, nebo můžu ve zkušebce odejít kdykoliv, a musím psát výpověd :nevim: můžu se zpátky nahlásit na pracák, nebo mě tam už nevezmou. A jak je to s pojištovnou, kdybych se nahlásila že pečuju o dítě mladší 7 let. Já už do žádného hyper-super obchodu nikdy nevlezu. Prodavačka uklízečka administrativní pracovnice, pokladní a doplnovačka v jedné osobě za 60 kč hrubého a ještě se po ní vyřve holka co má 20 a dělá vedoucí-hrůza hrůz, moc děkuju všem za rady jak ted postupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101930
17.1.14 13:48

§ 66
Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

(1) Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů a v období od 1. ledna 2012 do 31. prosince 2013 v době prvních 21 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.

(2) Zrušení pracovního poměru ve zkušební době musí být provedeno písemně; pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.1.14 13:51

Ahoj, pamatuju si, jak jsi psala, že se chystáš do práce, a takto to dopadlo :hug:
Nemá ta tvoje nadřízená nějakého nadřízeného? Řešila bych to tam.
A omlouvám se za OT, moc jsem neporadila, jen chci vyjádřit pochopení.
Taky jsem kdysi dělala prodavačku, ale u soukromníka, a ten by sedřel z člověka kůži.
Myslím, že ve zkušebce můžeš odejít bez udání důvodu, ale nejsem si jistá. Ale asi se to musí sepsat papírově, důvod ukončení pracovní smlouvy ve zkušební době, a nahlásit se na pracáku. Ti by měli zaplatit normálně pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
17.1.14 13:52

@j.a.n.i1 děkuju a nevíš prosím jak je to s tím pracákem, nebo je lepší se nahlásit na tu pojištovnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.1.14 13:53

@j.a.n.i1 jani to ví nejlíp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
17.1.14 13:54

Můžeš dát výpověď ve zkušební době bez udání důvodu a jít zpátky na ÚP. Zajímalo by mě, v kterým hyper-super děláš? Mě to totiž silně připomíná práci, kde jsem taky dělala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
17.1.14 13:55

@momi33 já právě byla po rd na pracáku měsíc a nevím jestli je možné nahlásit se zpátky, ta nafřízená má nadřízeného a ten mi sdělil, že to je přece jasné, že se domů může až je hotová práce :pocitac: ale bacha ty přesčasy se neproplácí, ale jako bonus si můžeš at ti to nadřízený dovolí vzít až celý den volno :pocitac: Už nikdy více NIKDy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101930
17.1.14 13:55

@-Sára Jo na UP se nahlasit můžeš a měla bys dostávat ten zbytek podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
17.1.14 13:57

@indri je to super albert, ale to je vlastně jedno, to bude všude v těchto hnusech stejné. Já mám přijít zítra na ráno, ale nechci tam už radši nikdy vkročit, tak tam nepůjdu a v pondělí donesu výpověd. A tys to měla jak v té práci taky holka pro všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
17.1.14 13:59

@j.a.n.i1 bezva to jsem potřebovala slyšet-děkuji. Jo a když zítra nepřijdu nemůžou mi dát nějaký paragraf nebo tak něco, já tu výpověd ponesu v pondělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.1.14 14:00

@-Sára jo,takový praktiky jsou běžný :cert: hlavně v těch hyper super, a u malých soukromníků :cert:
Já kdysi prodávala kočárky u soukromníka, dřela jsem se z patra do patra s 20kg kočárem, tehdá nebyly tak lehký, a jeho nezajímalo, že ženská má nosit do 15kg.
Navíc jsem mu dělala uklízečku, poskoka.
Když jsem mu řekla, že odcházím, tak na mě chtěl hodit chybějící peníze na kase z předešlého dne-byla to sobota, a jaksi mu už nedošlo, že tu sobotu byla v práci jiná prodavačka, a ne já.
Takže tě chápu :hug:
Navíc si pamatuju, jak jsi řešila návrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
17.1.14 14:04

@-Sára Já jsem byla v Lidlu a tam zažila podobnou pakárnu. Pokladní, prodavačka, uklízečka, doplň. zboží-vše v jednom s perfektní buzeračkou od 25-ti leté holky (vedoucí).Že mám dítě nikoho nezajímalo. Že jsem člověk, který potřebuje jít během 8 hod.prac.doby aspoň na wc nikoho nezajímalo. Když bylo hodně lidí, muselo se prostě makat! Tam se navíc chodilo na 5 h. ráno. Hnus! Odrovnala jsem si tam krční páteř z tahání těžkých beden a krabic. Vydržela to skoro 3 měsíce a před koncem zkušební doby jsem dala výpověď. Tak ti přeju hodně štěstí s hledáním práce :kytka: jo a myslím, že to v těch obchodech je všude stejný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
17.1.14 14:07
@-Sára píše:
@j.a.n.i1 bezva to jsem potřebovala slyšet-děkuji. Jo a když zítra nepřijdu nemůžou mi dát nějaký paragraf nebo tak něco, já tu výpověd ponesu v pondělí

Max.bych té vedoucí zavolala, že v pondělí donesu výpověď a napsala ji se zítřejším datem 18.1.2014.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
17.1.14 14:09
@indri píše:
Max.bych té vedoucí zavolala, že v pondělí donesu výpověď a napsala ji se zítřejším datem 18.1.2014.

jj, oznámit, aby věděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101930
17.1.14 14:17
@indri píše:

Ale takhle to nejde, platné je to až dnem doručení, tedy pokud se doručí zítra, tak by se zítřejší směna měla ještě odpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat