Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj
, je tu nějaká fitness trenérka nebo někdo, komu se povedlo vypracovat postavu? Poradil by mi někdo prosím jak na to? Dal mi nějaké rady a tipy. Byla bych vám moc vděčná. Taky bych se chtěla zeptat kolik maximálně zvedáte v posilovně.
PS: Podobnou diskuzi jsem zakládala i na zpovědnici, ale moc inteligentních odpovědí jsem teda nedostala. ![]()
@Ananaska5 počkej až otevřou posilky a zaplať si trenéra se kterým budeš cvičit.
Ono je to dost individualni, nekdo se rysuje snadno, nekomu to nejde ani s velkou snahou. Taky musis zohlednit problematicke partie, kde je treba nejvic zabrat, od toho sestavit nejaky cvicebni plan. Jidlo taky zalezi na dost faktorech (vysce, vaze, zatezi, stylu života, zdravi…). Fakt lepsi si najit nekoho overenyho v okoli, kdo se tim zabyva a nechat si udelat plan na miru. Tady se na tebe sesype milion rad, kazdemu zabralo neco jineho, ale kazdy tady je jiny.
Ze začátku stačí aerobní pohyb tak 2× týdně(aspoň hodinu). Já začínala na zumbě. Postupně přidávat pohyb. Pokud na to máš čas, můžeš i 6× týdně, nebo denně. Pohyb je klíčový ke zpevnění postavy, ze stravy omezit cukr a více bílkovin a zeleniny. Toť vše, pokud cvičíš, můžeš si občas dát i zákusek nebo čokoládu. Hlavně ne žádné trapné diety a počítání na gramy apod. Pokud bys chtěla rýsovat aby byli vidět svaly, pak dieta je, ale ta bývá pár týdnů, pak je člověk protivný.
Ke zpevněné, štíhlé a souměrné postavě se stačí opravdu jen hýbat
![]()
Postavu vysekáš jedině správným jíelníčkem a cvičením s váhama, kardio (zumba apod.) si nech jako odpočinkovou aktivitu ![]()
počkej až otevřou fitka a nech trenéra, ať ti ukáže, co a jak, provedení cviku je zpočátku mnohem důležitější než váha
Co se takhle zeptat ve fitness skupine na FB? Jako na e-miminu a zpovednici bych prebytek vysekanych zen necekala.
Jinak jak uz psal nekdo vyse, dost zalezi na dispozicich. Ja bych treba vypracovanou postavu mit mohla za predpokladu, ze bych si prisne hlidala jidlo a do toho kazdy den sportovala. Ovsem vzhledem k tomu, ze mam i jine povinnosti a zajmy nez litat okolo sebe, tak se snazim stravovat zdrave a hybat, aby me to bavilo. Postavu mam sportovni, jsem osvalena, ale ze bych byla nejak vyrysovana, to se rict neda. Znama ma postavu jinou nez ja, je od prirody slachovitejsi, takze ta si jednou neda k veceri dortik a zvedne dvoukilovou cinku a uz pocita buchty na brise ![]()
A proč je tak důležitý, kolik člověk zvedne? Třeba někdo si stoupne pod osu, na kolenou má neopren, nahodi si 200kg a jednou to drepne a bude tvrdit jak drepuje 200kg. A pak někdo vezme dva 32kg kettlebelly, který musíš nahoru i dostat a udržet je a drepuje s nima celou sérii a vlastně, chudak, drepuje jenom 64kg.
Pointa- o čísle to není, neřeš ho
Dobrý den, fitness lidé jsou většinou naprosto dehydratovaní, když dělají nějaké fotky. Takže pokud byste někdy chtěla vypadat jako oni, tak nejen, že byste musela pořadně cvičit, zvedat vyšší váhy a podbně, nakonec byste se musela odvodnit, třeba požít nějaké doplňky stravy, a do toho hodně omezit sacharidy.
@Ananaska5 píše:
Ahoj, je tu nějaká fitness trenérka nebo někdo, komu se povedlo vypracovat postavu? Poradil by mi někdo prosím jak na to? Dal mi nějaké rady a tipy. Byla bych vám moc vděčná. Taky bych se chtěla zeptat kolik maximálně zvedáte v posilovně.
PS: Podobnou diskuzi jsem zakládala i na zpovědnici, ale moc inteligentních odpovědí jsem teda nedostala.
Stačí ti cvičit doma, já cvičila asi rok doma…
dřepy dřepy dřepy ty jsou nejlepší, vypracuje ti to zadek, nohy i bříško 💗
Všem děkuji za reakce, @skorotehotna Já jen, že mi máma říkala, že se nemá zvedat více než 15 kg.
@NikolSti Opravdu jen dřepy? Kolik denně? Jenom ty klasické nebo i jiné druhy? Cvičíš každý den? Zvedáš nějakou zátěž? Takže za rok jsi se vyrýsovala?
@Wag.Marťa píše:
Dobrý den, fitness lidé jsou většinou naprosto dehydratovaní, když dělají nějaké fotky. Takže pokud byste někdy chtěla vypadat jako oni, tak nejen, že byste musela pořadně cvičit, zvedat vyšší váhy a podbně, nakonec byste se musela odvodnit, třeba požít nějaké doplňky stravy, a do toho hodně omezit sacharidy.
No to je sice pravda, ale můžou to provádět i jiní lidé. Já jsem se třeba také před létem vždycky odvodňovala na plavkovou sezónu a nevidím na tom nic špatného. Spíš to má pozitivní efekt.