Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu - dcera měla tři dny vysoké horečky (jednou i 40) a průjem - dneska je bez teplot, ale objevila se vyrážka - viz foto. Hned mě napadla 6. nemoc, ale za chvíli mi začalo vrtat hlavou, zda nejde o počínající neštovice (nejsem si vědomá, že by přišla s někým do styku s neštovicemi). Poznáte to prosím někdo podle fotky? děkuji ![]()
Ten černý flek je z vadného foťáku na mobilu…
Mně se to jako neštovice nezdá, ty se obvykle nevyrojí takhle najednou…
6. nemoc máme za sebou a průběh naprosto totožný jak u vás.. i ten obr vypadá podobně… vydrz, za 2 dny je po všem..
Je to podle všeho šestá nemoc. Neštovice se vysévají postupně, většinou ne takhle najednou. V této fázi už to bude v klidu, za pár dní zmizí i vyrážka.
Já doufám, už má takhle osypaná i záda, to ještě ráno neměla.
Dcerka měla šestou nemoc a též tři dny horečky i přes 40 a pak se osypala, vypadalo to stejně, druhý den začaly pupínky mizet ![]()
My jdeme totiž taky na kontrolu k pediatrovi zítra, tak to řeším, aby mě neseřvala, že jí lezu do čekárny s neštovicemi…
Určitě ne neštovice jsou ty fleky větší co si pamatuju ( mám po nichpár jizviček) svědí a hlavně naskakují pomalu té šesté nemoci naskočí hodně pupínků najednou ![]()
@abbee Neštovice kluci neměli, 6.nemoc jeden ano. Průběh i vzhled odpovídá tomu, co píšeš: 3 dny vysoké horečky (39,5), po poklesu teploty se objevila vyrážka, jak kdyby byl posypaný růžovou krupicí. Za další 2-3 dny byla pryč (ale nejdřív se rozlezla z bříška na zádíčka a i trochu dolů na nohy).
Podle me 6.nemoc, mame ji za sebou a probehlo to uplne stejne, ale vyrazka nam vydrzela temer tyden.3 dny vysoke teploty(jednou taky az 40)a pak se osyala stejnou vyrazkou.
Přesně tohle má Adam, od pátka 40 horečky, dneska jsme na 37.7 a odpoledne se osypal na bříšku a na zádech…myslím, že je to 6 nemoc jak „vyšitá“
Podle mě taky šestá nemoc.
u neštovic se mrkni do vlasů zda tam něco není, ale tam jsme neměli tolik pupínků najednou, vysévají se postupně
Jak je vlastně dlouho 6. nemoc infekční? Jen do výsevu nebo i během něj?