Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní, já si myslím, že pokud má jen zvýšenou teplotu, není nijak malátný, nadměrně spavý, o život nepůjde ![]()
Chápu Tě, rozhodně nejsi špatná matka ![]()
My bydlíme ve městě a pohotovost mám i pěšky v dostupné vzdálenosti. Dříve jsme bydleli v odlehlé vesnici na konci okresu. Pohotovost jen jedna pro celý okres v okresním městě. V menších městech byly zrušeny. Bydlela jsem tam asi rok, když byl starší miminko. A jsem šťastná, že on byl za celý rok zamarodil jen jednou. Nikdy žádná náhlá teplota, vyrážka, potíže. Taky bych nevěděla, jak to řešit.
Zato s mladší jsme si užili. A byla jsem ráda, že máme pohotovost za rohem. Naštěstí je už pár měsíců zdravá a doufám, že to tak zůstane.
Neboj, bude to v pořádku ![]()
na spálu bych taky netipovala..řekla bych ,že ta má spíš krupičkovou vyrážku,než takovýhle pupínky?
při spále je jahodový jazyk a velké fleky v podpaždí,aspo%n jestli se nepletu
zabkakvak píše:
při spále je jahodový jazyk a velké fleky v podpaždí,aspo%n jestli se nepletu
Určitě, ale to až po několika dnech…
sophinka píše:
na spálu bych taky netipovala..řekla bych ,že ta má spíš krupičkovou vyrážku,než takovýhle pupínky?
To máš vlastně pravdu, doktorka nám říkala, že někdy to může být i skoro neviditelné, jen na pohmat…
je fakt, že tohle nevypadá na krupičku…
Tak to určitě bude v pohodě, držím palce, ať jste brzo fit!
Ahojky,
náš malý má také od včera úplně stejné projevy pupínků a také měl teplotu 37,6.Dneska jsme byli u Mudr.,říkala že to není 6.nemoc vzala mu krev a výsledky nic neprokázaly-neměl zvýšené CRP,ani špatný krevní obraz.
Zatím dávám jen kapky Fenistil 3× denně (jsou pouze na předpis) a dál uvidíme.Dneska měl v poledne 37,2.Je mu 19.měsíců
Ahojky,
můj malý má úplně stejné pupínky a včera měl také teplotu 37,6.Dneska jsme byli u Dr.vzala mu krev, která nic vážného neprokázala,žádnou bakt.infekci ani špatný krevní obraz.Zatím dávám jen léky na snížení teploty a na vyrážku Fenistil kapky (jsou jen na recept)Dneska je malý lepší v poledne měl 37,2 a pupínky jsou méně znatelné. Je mu 19 měsíců.
holky tak dle dr je to alergická reakce, dostali jsme stejně jako Matousinka Fenistil a trochu se to po něm ztratilo…ráno byl chudák kropenatý jak slepička…
ale jinak mu nic nebylo, teploty kolem 37max… to jsme ani nesráželi… tak snad to brzo zmizí. Jen by mě fakt zajímalo z čeho???
ještě mi dr řekla, že to může (ale nemusí) souviset s virovým onemocněním, že po prohlídce prý je tam něco málo na nosohltanu…
snad se to nebude opakovat… ![]()