Vyrážka na ručičce

Petra2104
10.2.12 12:51

Vyrážka na ručičce

Zdravím všechny maminky, chci se poradit, zda už některá z vás něco podobného u miminka řešila. Synovi je pět měsíců a objevila se mu tato vyrážka. Zpočátku jsem objevila takovou krupičku na nožkách- na holeních a teď jí má už i na ručičkách v oblasti loktů. Chodili jsme v současné době na kožní kvůli seborheické dermatitidě na hlavičce, tu už má dobrou, ale před pár dny se mu objevilo tohle. Jsem z toho na nervy, ale nechci hned hystericky letět na kožní, třeba to nic není, doufám..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1649
10.2.12 12:55

zkus to mazat sudocremem. Ten pomáhá na všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra2104
10.2.12 13:02

Právě nevím, jestli mu to vysušit (to bych asi dala ten Sudocrem, používám na dupku ) nebo spíš namastit.

• Citovat
  • Upravit
24837
10.2.12 13:02

Dcerka měla zřejmě to stejné. promazávali jsme Excipialem - mast s mandlovým olejem, vyrážka se objevila kolem půl roku. Za pár měsíců zmizela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra2104
10.2.12 13:04

Excipial mám, právě ta kožní mi ho napsala na mazání celého tělíčka, tak už mažeme pár dní, ale moc nevidím zlepšení. Asi to chce víc času. Jak často jste mazali?

• Citovat
  • Upravit
2121
10.2.12 13:08
Petra2104 píše:
Zdravím všechny maminky, chci se poradit, zda už některá z vás něco podobného u miminka řešila. Synovi je pět měsíců a objevila se mu tato vyrážka. Zpočátku jsem objevila takovou krupičku na nožkách- na holeních a teď jí má už i na ručičkách v oblasti loktů. Chodili jsme v současné době na kožní kvůli seborheické dermatitidě na hlavičce, tu už má dobrou, ale před pár dny se mu objevilo tohle. Jsem z toho na nervy, ale nechci hned hystericky letět na kožní, třeba to nic není, doufám..
Tak zrovna s tímto jsem dnes byla u mudr s 10 měsíční dcerkou. A napsala nám nějakej míchanej mastnej krém a pak alespon 14 dní dávat zodac nebo zyrtec a pak doporučila na promazávání nějakej krém mléko od weledy, nebo od značky eucerin a nebo prej super je modrá indulona= nejlevnější varianta tak vyzkoušíme u vidíme taky to jinak máme na lokti, na trupu a ted už i na holeních. No a exscipiálem jsme to mazali asi 3 týdny a zlepšení 0

Příspěvek upraven 10.02.12 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra2104
10.2.12 13:09

A co to jako je? Nějaká alergie?

• Citovat
  • Upravit
24837
10.2.12 13:14
Petra2104 píše:
Excipial mám, právě ta kožní mi ho napsala na mazání celého tělíčka, tak už mažeme pár dní, ale moc nevidím zlepšení. Asi to chce víc času. Jak často jste mazali?

2-3× denně ;)

Co to je, jsem se od MUDr. nedozvěděla. Ptala jsem se, jestli je to atopický ekzém, říkala, že ne…
Je to na delší dobu, nečekej, že to za pár dní zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra2104
10.2.12 13:18
fragola píše:
Petra2104 píše:

2-3× denně ;)

Co to je, jsem se od MUDr. nedozvěděla. Ptala jsem se, jestli je to atopický ekzém, říkala, že ne…
Je to na delší dobu, nečekej, že to za pár dní zmizí.

Děkuji, trochu jsem se uklidnila.

• Citovat
  • Upravit
2986
10.2.12 13:22

zkus ambiderman v lékárně ti naváží, řekni, že chceš malinkej kelímek (40-50g)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra2104
13.2.12 09:48

Tak jsem byla dnes s malým na kožním a je to teda atopický ekzém :( dostali jsme dělanou mastičku na nejhorší místečka a mám mu dávát olejové koupele. Prý to teď v zimě bývá horší. Taky mi dr. osekala jídelníček, protože kojím, takže už žádné čokolády :D

• Citovat
  • Upravit
Sype
13.2.12 10:10

Dcerka mela neco podobneho na raminku. Mazala jsem sudocremem a cca za 3dny zmizelo.

• Citovat
  • Upravit
Sype
13.2.12 10:13
Petra2104 píše:
Tak jsem byla dnes s malým na kožním a je to teda atopický ekzém :( dostali jsme dělanou mastičku na nejhorší místečka a mám mu dávát olejové koupele. Prý to teď v zimě bývá horší. Taky mi dr. osekala jídelníček, protože kojím, takže už žádné čokolády :D

Tak drzim palce at je ekzem brzy pryc!

• Citovat
  • Upravit
2986
13.2.12 10:14

doufám, že ti doktorka nedala hned dělanou mastičku s kortikoidy, když je to jen takový malý flíček, bohužel doktoři šahají hned o nejjednoduším řešení pro ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
13.2.12 10:56

My to máme taky a už nějakou dobu a nějak se to neřešilo, malé to nijak nevadí, někdy to zmizí, objeví se, alergie to není, atopický ekzém taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí