Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jsem tady s dalším dotazem. Malý má teď 3,5 měsíce. Doma míváme teplotu tak od 19-21°C. Do teď jsem ho oblékala do bodička a dupaček a v tom byl celý den a taky v noci. Ale teď už začíná mít dupačky velikosti 74 malé a já nevím co mu oblékat. Větší dupačky jsem už nesehnala, pak jsou možná ještě i 80-tky, ale nenatrefila jsem na ně. Přes den bodičko a tepláčky? A na noc už převlékat do pyžamka? Není to brzo? Díky.
Jak mi děty vyrostly z dupaček (a začaly se samy hýbat), šly do punčocháčů, bodyčka a trička. Na noc mi byly punčocháče nesympatické, tak šly do pyžama - overalu.
Kalkani píše:
Ahoj, jsem tady s dalším dotazem. Malý má teď 3,5 měsíce. Doma míváme teplotu tak od 19-21°C. Do teď jsem ho oblékala do bodička a dupaček a v tom byl celý den a taky v noci. Ale teď už začíná mít dupačky velikosti 74 malé a já nevím co mu oblékat. Větší dupačky jsem už nesehnala, pak jsou možná ještě i 80-tky, ale nenatrefila jsem na ně. Přes den bodičko a tepláčky? A na noc už převlékat do pyžamka? Není to brzo? Díky.
Já dávalo pyžámko-overálek na spaní už od malinka.Doma nosila a nosí stále body + punčošky nebo tepláčky.
Maly ma 11 tydnu a pres den ho mam uz od narozeni v body a teplackach/puncochacich. Dupacky mel na sobe tak 2×. Na noc prevlekam do pyzamka (taky od navratu z porodnice) jako pyzamko davam overalky.
MarkyM píše:Kalkani píše:Já dávalo pyžámko-overálek na spaní už od malinka.Doma nosila a nosí stále body + punčošky nebo tepláčky.
Ahoj, já si teď oblíbila polodupačky. Punčochy se mi tak malém miminku nelíbí a když jí dám ponožky k tepláčkům, tak jsou ponožky okamžitě dole.
Ale dupačky velikosti 80 určitě budou - zkus MMB.
Máme doma stejně jako vy, jen v noci kolem 17ti. Přes den má punčošky a tepláčky + ponožky a bodyčko a na to ještě mikču. V noci jen bodyčko a pytel s rukávkama. Je jí sice půl roku, ale v těch 3,5 měsících už jsme to tak taky měli, pokud je doma tepleji, nechávám jen v punčoškách (velikost máme 68, a dupaček plnou skříň
)
tak já teda do pyžamka(overalu) převlékám už od začátku. copak dáš mimi po koupání zpátky do toho oblečení co mělo přes den? já na noc dávala overaly a přes den bodýčko a polodupky nebo tepláčky. polodupky tak první měsíc pak už tepláčky a nebo punčochy.
Tak já třeba koupu 2× týdně a někdy ani to ne. Zatím pořád spí v tom, v čem je přes den.
adell píše:
tak já teda do pyžamka(overalu) převlékám už od začátku. copak dáš mimi po koupání zpátky do toho oblečení co mělo přes den? já na noc dávala overaly a přes den bodýčko a polodupky nebo tepláčky. polodupky tak první měsíc pak už tepláčky a nebo punčochy.
adell píše:
V tom bych problém neviděla, vždyť tak malé mimčo se ještě nijak neušpiní, to je v podstatě v posteli pořád ![]()
oblíbila jsem si hlavně polodupačky (viděla jsem největší 86), používám i ty punčocháče nebo klasické kalhoty, overal mu dávám taky, ale ne jako pyžamo, speciálně večer nepřevlíkám
74 malé? malý má necelé 3 měs. a ještě má i pár oblečení vel. 56 ![]()
Dupačky jsem nepoužívala vůbec. Syn od malička nosil body a tepláčky. Tepláčky občas vyměníme za punčošky. Spát chodí v overálku nebo pyžamku a do toho si ho převlékám až vyloženě před spaním nebo večer po koupání.
Dupacky jsem nikdy nemela. Davala jsem ho nejprve jen do overalku a asi kolem tech 3 mesicu byl pres den v teplackach a body a v noci jsem ho prevlekla do pyzama(overalu). ![]()