Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Aneta009 Ja bych se na nejakou kosmetiku uplne vy… Nepouzivala jsem sama na deti nic, myla je jen ve vode. A zkusit ten Imazol, popripade tu koupel z cerneho caje. Zmenit praci prostredek jsi zkousela?
Normální jo? A dr normální je? Určitě žádnou kosmetiku, čistá voda stačí. Žádné oleje nepatlat. Kožní toho taky moc neřeší, všichni jen mazání, je nutné vyčistit střeva. Nejen u miminka ale i maminky. Takže probiotika. Kůže je odrazem střev. Přočist kvasinkova infekce u dětí. Vysadit mléko, laktoza fakt nic neřeší, ta je i v mateřském mléce. A vysadit cukr, na tom se kvasinky živí. Já tím syna „vyléčila“ od ekzému. Jinak bych vysusovala černým čajem, zinkovou masti a až to bude suché v barvě kůže tak hydratovat např adermou, biodermou, excipial.
A žádný aviváže, ani dětské. Nějaký eko prášek, nebo sensitive
@Russet aviváž nepoužívám jen prací gel od Persilu pro mimca a to už od narození ![]()
@Petája sama jsem alergická na kravské mléko takže to tím nebude
ale určitě zkusím zajít na kožní protože to mě nenapadlo
jinak dekuji ![]()
Doporučuji přečíst tento článek https://radimradi.cz/…lu-pro-deti/
Já používám Frosch
na radu kamarádky, která má se všemi jinými produkty u dětí problémy kvůli atopickému ekzému a velmi citlivé pokožce. Pokud nechcete měnit prostředek, tak je lepší alespoň 2× vymáchat. Ohledně koupání, jak tu bylo už zmíněno - nekoupat každý den, stačí 2× týdně. V lékárně si nechte nalít slunečnicový olej na koupání miminek a přidávejte do koupele. Nepoužívejte zbytečně žádnou chemii. Tento olej je přírodní, miminka na něj nemají alergii, koupel krásně kůži promastí, takže po ní už nemusíte mazat
a olej „uzavře“ vlhkost na kůži, takže se pak nevysušuje. My to děláme takto přímo na doporučení z porodnice od narození a super ![]()